سلامت در نوروز؛
چگونه در سفر تغذیه سالم داشته باشیم؟
.
تعطیلات
نوروز فرصت بیشتری را برای سفر و استراحت فراهم می کند. سفر رژیم غذایی افراد را
با تغییراتی مواجه می سازد و از طرفی افزایش استفاده مردم از غذاهای آماده، غذاهای
دستفروشی در کنار خیابان و جاده، خطر بروز مسمویت ها را افزایش داده و مشکلات
زیادی را به بار می آورد. بنابراین داشتن یک تغذیه مناسب و درست در طول سفر، از
جمله اصولی است که همواره باید به آن توجه کرد.
·
در طول سفر مانند سایر مواقع به طور متناسب، متعادل و متنوع
از همه گروه های غذایی استفاده کنید.
·
برای جلوگیری از کم آبی و
یبوست، مقادیر مناسبی آب بنوشید. البته بهتر است از آب های بسته بندی که سلامت آن
مورد اطمینان است استفاده شود.
·
به جای مصرف غذاهای سرخ شده، از غذاهای آب پز، کبابی و
تنوری استفاده کنید.
·
از میوه ها به عنوان میان وعده مناسب استفاده کنید و قبل از استفاده،
آنها را خوب شست و شو دهید.
·
به جای استفاده از نوشابه های گازدار از نوشیدنی های طبیعی
پاستوریزه و کم نمک چون دوغ مصرف کنید.
·
تا حد امکان غذا را آماده کرده و از مصرف مواد غذایی در
رستوران و غذاخوری های نامطمئن و یا خرید مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنید.
·
غذاهای به صورت مایع مثل انواع خورشت ها، سریع تر فاسد می
شود، غذاهای خشک همراه با سبزی تازه که خوب شسته شده است، غذاهای مناسبی برای سفر
است.
·
در صورت تهیه غذا در طول سفر، اطمینان لازم را از پخته شدن
کامل غذا ایجاد کرده و به دلیل کمبود وقت، هرگز غذاها را به صورت نیمه پخته حمل
نکنید.
·
هرگز از کنسروهای ضربه خورده یا دارای مشکلات ظاهری استفاده
نکنید و قبل از مصرف، 15-20 دقیقه کنسرو را بجوشانید. پس از باز کردن قوطی کنسرو و
مصرف آن، اگر باقیمانده ای داشت آن را دور بریزید.
·
هنگام خرید مواد غذایی به تاریخ استفاده و نحوه نگهداری آن
که بر روی برچسب بسته بندی غذا نوشته شده دقت کنید.
·
لبنیات پاستوریزه مصرف کنید. مصرف محصولات لبنی پاستوریزه
نشده خطر ابتلا به بیماری تب مالت را به همراه دارد.
«پریسا
موسویان»، کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات
بهداشتی درمانی شیراز
نظر دهید