جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1400/04/19
  • - تعداد بازدید: 44
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

چگونه تخم مرغ به یاری سلامت ما می آید؟/بخش 2

.

تخم مرغ یکی از معدود غذاهای کامل طبیعی است که نیازهای
بدن را به طور متعادل تأمین می کند.
تخـم مرغ دارای پروتئین با کیفیت بالا(دارای تمام 9 اسید آمینه ضروری) و
مقادیر قابل توجهی از ویتـامین هـا و مـواد معـدنی ضروری است؛ در بخش دوم این مطلب
با مواد معدنی موجود در تخم مرغ آشنا می شویم.

 


مواد معدنی تخم مرغ:



کلسیم



غذای روزانه هر فرد باید دست
کم حاوی 800 میلی گرم کلسیم باشد. این میزان در مورد زنان در دوران بارداری و
شیردهی از 1500 تا 2000 میلی گرم توصیه شده است. 26 میلی گرم کلسیم در تخم مرغ
وجود دارد که اغلب در زرده آن وجود دارد
. از جمله عوارض کمبود کلسیم در کودکان می توان به نرمی استخوان، کاهش
رشد، خرابی دندان ها و لثه و در بزرگسالان نیز به پوکی استخوان اشاره کرد.



فسفر



فسفر از ترکیبات مهم سلول
های بدن است و در واکنش های شیمیایی بدن و همچنین فعال کردن آنزیم ها، ویتامین ها
و در نهایت رشد و ترمیم بافت های بدن نقش عمده ای به عهده دارد. فسفر به همراه
کلسیم در تشکیل و استحکام استخوان ها عمل می کند و در ساخت بافت های عضلانی، مغز و
اعصاب دخالت دارد. فسفر تخم مرغ که اغلب در زرده آن وجود دارد به میزان 96 میلی
گرم بوده و از لحاظ مقداری نسبت به کلسیم برتری دارد. عوارض کمبود فسفر در بدن
مشابه عوارض کمبود کلسیم است.



سلنیوم



سلنیوم آنتی اکسیدانی است
که از انهدام بافت های بدن جلوگیری می کند. سلنیوم به همراه ویتامین
E علیه برخی بیماری های مزمن عمل می کند. سلنیوم در تقویت سیستم ایمنی،
بهبود آرتریت های روماتوئید، پیشگیری از پارکینسون و آلزایمر، حفاظت از چشم ها در
مقابل آب مروارید، بهبود خلق و خوی و کاهش افسردگی، کاهش خطر بیماری های قلبی و
پیشگیری از سرطان موثر است.



به چه افرادی بیشتر توصیه
به مصرف تخم مرغ می کنیم؟



مصرف تخم مرغ در دوران
بارداری و شیردهی مادران، دوران رشد کودکان و نوجوانان، ورزشکاران و تمامی
بزرگسالان سالم، همچنین در دوران پس از بیماری توصیه می شود، در این موارد خوردن
یک تخم مرغ در روز بدون مانع است و در برخی موارد توصیه می شود میزان مصرف تخم مرغ
بالاتر نیز باشد.



در هر صورت مصرف تخم مرغ
از
8ماهگی در کودکان شروع و توصیه می شود؛ تا یک
سالگی مصرف یک زرده کامل یک روز در میان و از دو سالگی به بالا، یک تخم مرغ در روز
توصیه می شود. همچنین ساندویچ تخم مرغ علاوه بر اینکه یک غذای کامل در یک وعده
غذایی است، می تواند به عنوان یک میان وعده مقوی و مغذی برای همه افراد جامعه به
ویژه دانش آموزان بسیار مفید باشد.



چه افرادی باید در مصرف
تخم مرغ احتیاط کنند؟



در افراد دارای بیماری
دیابت، فشار خون بالا، بیماری های قلبی، چاقی و بیماری های کبدی مصرف تخم مرغ کامل
تا حد سه عدد در هفته باید محدود شود. این محدودیت مصرف تنها در مورد زرده تخم مرغ
است و مصرف سفیده تخم مرغ نه تنها خطری نخواهد داشت بلکه در این گروه های خاص،
مفید هم خواهد بود. در گروه های یاد شده باید از خوردن غذاهای چرب همراه تخم مرغ خودداری
کرده و روش پخت تخم مرغ بدون استفاده از روغن باشد./ف.نوروزی فرد



برای مشاهده بخش نخست این
مطلب، اینجا کلیک کنید.



«فاطمه شفیعی» کارشناس
ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز



پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 43736
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب