جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/06/31
  • - تعداد بازدید: 181
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

چگونه با اصلاح رفتار تغذیه ای، از چاقی فاصله بگیریم؟

.

چاقی وضعیتی است که با تجمع بیش از حد چربی در بدن شناخته شده و با خطراتی برای سلامتی همراه است. بیشترین میزان موفقیت در کاهش وزن با رعایت یک برنامه غذایی تنظیم شده و اصولی، ورزش کردن و تغییر رفتار به دست می آید. باید توجه داشت در کنار رژیم غذایی صحیح و فعالیت بدنی، یکی از نکات مهم برنامه کنترل وزن، اصلاح رفتارهایی است که در ایجاد وزن نامطلوب فرد نقش دارد.


زمانی که یک عادت همیشگی کنار گذاشته می شود، داشتن یک اراده قوی بسیار مهم است. مهم ترین جزء یک برنامه کنترل وزن، خود فرد است. او باید بخواهد وزن خود را کاهش داده و بیشترین مسوولیت را برای رسیدن به هدف بر عهده بگیرد.

تعیین اهداف واقعی، آسان و قابل دسترس

اهدافی که برای فرد در نظر گرفته می شود، باید واقعی، آسان و قابل دسترس بوده تا به کاهش وزن کمک کند. تعیین اهداف کوتاه مدت (به عنوان مثال کاهش مقدار کم وزن در هفته) از راه های مهم برای کسب موفقیت است. زیرا در آن صورت می توان تا رسیدن به هدف طولانی مدت (به عنوان مثال کاهش مقدار زیادی وزن در مدت شش ماه) موفقیت های بسیاری تجربه کرد. پس از رسیدن به نخستین هدف کوتاه مدت، باید یک هدف کوتاه مدت دیگر انتخاب شود. یک هدف طولانی مدت ممکن است شامل تغییرات رفتاری بسیاری باشد که باید مرحله به مرحله در دوره های کوتاه مدت انجام شود. نباید انتظار داشت که تمام تغییرات رفتاری توصیه شده یک شبه انجام گیرد. کنترل طولانی مدت وزن بدن با تماس مرتب با متخصص تغذیه آسان می شود.

پیشنهادات مفید برای اصلاحات رفتاری:

خرید غذا

- یکی از بهترین راهکارها پرهیز از خرید مواد غذایی اضافی است، تا بدین ترتیب از وسوسه شدن برای مصرف آن مواد غذایی جلوگیری شود.

- زمانی که گرسنه هستید، خرید نکنید.

- یک فهرست خرید تهیه و از خرید بیشتر از آن پرهیز کنید.

- غذاهایی خریداری کنید که کالری آنها کم، اما محتوای مواد مغذی آنها بالا باشد.

- برچسب های مواد غذایی را بخوانید.

- تا حد امکان مواد غذایی طبیعی بخرید و غذاهایی را مصرف کنید که یا فرآیند نشده باشند یا کم فرآیند باشند.

نگهداری غذا

- غذاهای پرکالری را دور از دید و در ظروف درپوشیده نگهداری کنید.

- میان وعده های سالم و کم کالری همچون انواع سبزی ها مثل هویج و ترب را در دسترس داشته باشید.

آماده سازی و مصرف غذا

- اگر ممکن است هنگام آماده سازی غذا چربی، روغن یا شکر به غذا اضافه نکنید.

- فقط مقدار کمی غذا آماده کنید.

- هنگام خوردن غذا از ظرف های بزرگ استفاده نکنید و به جای آن از بشقاب های کوچک استفاده کنید.

مکان صرف غذا

- همیشه در یک مکان غذا بخورید؛ به عنوان مثال اتاق غذاخوری.

- از مکان هایی که غذا در آنجا وجود دارد، دوری کنید؛ مثل آشپزخانه یا میز غذا در مهمانی.

- از صرف غذا در رستوران هایی که احتمال زیادی دارد غذاهای پرکالری بخورید، دوری کنید.

غذا خوردن در رستوران

- وقتی خارج از خانه غذا می خورید، غذاهای کم کالری انتخاب کنید.

- در صورت امکان، بخواهید غذای شما را بدون روغن یا کم چرب آماده کنند.

- از رفتن به رستوران هایی که غذای پرکالری دارند، پرهیز کنید./101

دکتر «مهسا موذن» دکترای تخصصی علوم تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 29538
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب