جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1400/03/01
  • - تعداد بازدید: 60
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

چطور مواد غذایی فاسد را بشناسیم؟

.

فساد مواد غذایی یکی از مهمترین عوامل عفونت و مسمومیت های غذایی است. زمانی یک ماده غذایی را فاسد می نامیم که از نظر ویژگی های ظاهری طعم، رنگ، بو و مزه به شکلی دچار تغییر شود که کیفیت و ارزش غذایی آن کاهش یافته و یا مصرف آن موجب انتقال بیماری های عفونی شود.
برخی روش های آسان تشخیص فساد مواد غذایی:
_ مشاهده تغییر رنگ و خارج شدن از شکل ظاهری طبیعی مثل تغییر رنگ و رسوب بیش از حد آبلیمو
_ هرگونه بوی نامطبوع مثل بوی گندیدگی گوشت و تخم مرغ
_ تغییر در ویژگی های بافتی مانند تشخیص لزجی سطح گوشت و یا فرو بردن انگشت دربدن ماهی که در صورت فاسد بودن ماهی برگشت اثر انگشت به حالت اولیه طول می کشد.
برخی از علائم اختصاصی فساد در مواد غذایی:
• فساد در مرغ فاسد خام: بو و رنگ نامطلوب (تغییر رنگ صورتی روشن به سفید کم رنگ یا خاکستری در مرغ)
• فساد در گوشت خام: بوی نامطبوع، چسبناکی یا لزجی سطح و دارا بودن رنگ قهوه ای و خاکستری
• فساد در ماهی خام: بوی نامطبوع، چسبناکی یا لزجی سطح، جدا شدن آسان پولک ها، فرورفتگی چشم، تغییر رنگ آبشش به قهوه ای تیره
• فساد در کنسرو: وجود تورم یا برآمدگی در دو طرف کنسرو، زنگ زدگی خارجی قوطی کنسرو، بو و رنگ نامطبوع محتویات، کنده شدن لعاب داخلی قوطی
• فساد در گوشت، ماهی و مرغ پخته: داشتن بو و طعم نامطبوع در هنگام مصرف
• فساد در آبلیمو: رنگ غیر طبیعی، رسوب بیش از حد، وجود کپک در سطح، زنگ زدگی درب شیشه
• فساد در تخم مرغ: بوی گندیدگی، تغییر رنگ محتویات، پخش شدن زرده پس از شکستن تخم مرغ
• فساد در شیر: بریدن شیر بعد از جوشاندن، که مصرف آن می تواند باعث بیماری شود.
 
مصرف هرگونه مواد غذایی کپک زده با توجه به سم تولید شده در داخل آن خطرناک است.
مواد غذایی که تاریخ انقضای آنها گذشته است را باید فاسد تلقی کرده و از مصرف آنها خودداری کرد.

«مینا زارعی» کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 41770
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب