نکات بهداشتی تهیه و توزیع نذورات از زبان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز/ بخش یک
در تهیه و توزیع نذورات، اطمینان از سالم بودن مواد غذایی اولیه، لوازم و وسایل طبخ و توزیع مواد غذایی و همچنین سلامت کامل افرادی که در تهیه و توزیع مواد غذایی فعالیت دارند، بسیار اهمیت دارد. در این بخش با نکات بهداشتی برای تهیه و توزیع نوشیدنی ها آشنا می شویم.
نکات بهداشتی تهیه و توزیع نوشیدنی ها
- تمامی افراد درگیر در تهیه و توزیع آب، چای و شربت باید دارای کارت بهداشت معتبر باشند.
- رعایت بهداشت فردی (کوتاهی ناخن ها، شستشوی مرتب دست ها و استفاده از روپوش کار مناسب) در هنگام ارائه خدمت ضروری است.
- دخالت افراد متفرقه در امر تهیه و توزیع نوشیدنی ها ممنوع است.
- تا حد امکان از نوشیدنی های بسته بندی شده استفاده شود.
- در صورت تهیه نوشیدنی های باز، از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که نوشیدنی ها داخل آن است، جلوگیری شود.
- برای خنک کردن آب و شربت های باز باید از یخ های بسته بندی بهداشتی استفاده شود، زیرا یخ های قالبی فاقد شرایط بهداشتی است.
- در صورت توزیع شیر باز باید از شیر پاستوریزه یا شیری که دست کم به مدت پنج دقیقه جوشیده حداقل به مدت ۵ دقیقه است، استفاده کرد.
- در توزیع نوشیدنی های باز در مراسم از لیوان یک بار مصرف استفاده شود.
- نوشیدنی گرم وداغ (بالای۶۵درجه سانتی گراد) در لیوان یک بار مصرف گیاهی یا سلولزی توزیع شود.
- در صورت استفاده از ظروف چند بار مصرف برای توزیع نوشیدنی ها، لازم است به طور مستمر شست و شو و گندزدایی شود.
- در صورت بروز هرگونه مسمومیت غذایی و یا شکایت بهداشتی با شماره ۱۹۰ تماس گرفته شود.
دکتر «محمدحسین کاوه»، عضو هیات علمی گروه آموزش بهداشت دانشکده بهداشت شیراز
نظر دهید