سلامت در نوروز؛
نوروز شیرین تر با تغذیه سالم و ایمن/ بخش یک
.
و رسوم ما ایرانیان، آجیل و شیرینی به عنوان جزو اصلی پذیرایی و زینت جشن های
نوروز به حساب می آید.
متاسفانه با مدرن و صنعتی شدن جوامع و کاهش تحرک افراد خطر
ابتلا به بیماری های مزمن افزایش یافته و در این میان نقش تغذیه صحیح و متعادل
بسیار پررنگ تر از پیش به عنوان اصلی مهم و غیرقابل انکار در کاهش احتمال بروز
این بیماری های مزمن محسوب می شود.
آجیل و شیرینی دارای مقادیر بسیار بالای ترکیبات قندی و
چربی بوده که مصرف نامتعادل و بیش از اندازه آن می تواند سبب بروز چاقی و دیگر
عوارض تغذیه ای مانند دیابت و بیماری های قلبی عروقی شود.
متاسفانه اغلب دیده شده که افراد در هنگام تعطیلات نوروز
با نادیده گرفتن رژیم تغذیه ای در مصرف شیرینی، آجیل و دیگر مواد خوراکی و
آشامیدنی با کالری بالا افراط می کنند.
شواهد موید این مطلب است که در ایام عید نوروز به علت
افزایش دید و بازدیدها، همواره افراد با افزایش وزن مواجه هستند.
در این مطلب آموزشی، تلاش شده با ارائه نکاتی ساده و
کاربردی در راستای حفظ رژیم تغذیه ای متعادل، نوروز را برای خود و خانواده مان
شادتر کنیم.
-
آجیل
و شیرینی مخصوص عید را از مراکز عرضه معتبر خریداری کرده و در هنگام خرید از تازگی
و نداشتن کپک آن اطمینان داشته باشید.
-
از
خرید انواع آجیل شور و بو داده خودداری شود، چرا که برای حفظ سلامتی، توجه ویژه به
کاهش مصرف میزان نمک از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
-
در
ایام نوروز به علت تنوع گسترده مواد خوراکی و آشامیدنی، بهتر است مصرف برنج، نان و
نوشیدنی های پرکالری در وعده های اصلی محدود شده تا افزایش دریافت انرژی سبب تجمع
چربی در بدون نشود.
-
در
صورت خرید شیرینی، باید دارای پروانه ساخت و جدول ارزش تغذیه بوده و این موارد را
کنترل کنیم.
-
پیش
از هر وعده اصلی، سالاد بدون سس و یا سوپ مصرف شود تا مصرف مواد پرکالری مانند
گوشت قرمز و برنج کاهش یابد.
ادامه این مطلب در روزهای
آینده منتشر می شود.
نظر دهید