نوروز شیرین تر؛ با تغذیه سالم و ایمن
از دیرباز در آداب و رسوم ما ایرانیان، آجیل و شیرینی به عنوان جزو اصلی پذیرایی و زینت جشن های نوروز به حساب می آید.
متاسفانه با مدرن و صنعتی شدن جوامع و کاهش تحرک افراد خطر ابتلا به بیماری های مزمن افزایش یافته و در این میان نقش تغذیه صحیح و متعادل بسیار پررنگ تر از پیش به عنوان اصلی مهم و غیرقابل انکار در کاهش احتمال بروز این بیماری های مزمن محسوب می شود.
در این مطلب آموزشی، تلاش شده با ارائه نکاتی ساده و کاربردی در راستای حفظ رژیم تغذیه ای متعادل، نوروز را برای خود و خانواده مان شادتر کنیم.
- بهتر است به جای مصرف شیرینی های تر و خامه ای، از انواع شیرینی های خشک و در اندازه های کوچک استفاده شود.
- در خصوص استفاده شکلات ها نیز بهتر است از انواع تلخ آن که دارای میزان منیزیم بیشتر و نمک کمتری است، استفاده شود.
- هرگز وعده ضروری صبحانه را حذف نکنیم، حتی اگر دیر از خواب بیدار شویم، چرا که انرژی لازم برای آغاز فعالیت بدن را تامین می کند و مانع پرخوری در وعده های دیگر می شود.
- از مصرف آجیل و شیرینی در زمان های نزدیک به وعده اصلی(نزدیک به ۲ساعت) خودداری شود.
- از گرسنه رفتن به مهمانی خودداری شود، چرا که سبب کاهش توان ما در کنترل میزان کالری دریافتی می شود.
«زهرا مغدانی»، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز