نوروز، تغذیه و خودمراقبتی در بیماران کبد چرب
.
یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر بیماری کبد چرب، پرخوری و
چاقی است. به ویژه در کسانی که چاقی شکمی دارند. در ایام نوروز بهتر است از
تعطیلات به عنوان یک فرصت خوب برای ورزش کردن استفاده کرد و تا حد امکان، سطح
تحرکمان را بالا ببریم.
مبتلایان به کبد چرب این توصیه ها را جدی
بگیرند:
1-
مصرف
نوشابه، آبمیوه های
مصنوعی، دسر شیرین، مربا، شکر و به طور کلی کربوهیدرات های ساده را محدود کنیم.
2-
مصرف
مایعات غیر شیرین در طول روز را مورد توجه قرار دهید.
3-
از
مواد غذایی مثل سبزی ها، ماست و سیر بیشتر استفاده کنید.
4-
آجیل
و مواد غذایی شور و حاوی سدیم بالا برای شما مطلوب نیست. مصرف آجیل های خام را در
اولویت قرار دهید.
5- «رزوراترول» موجود در پوست انگور قرمز می
تواند به کنترل التهابات در بدن کمک کند.
6- غذاهای غنی از ویتامین Eشامل
فلفل دلمه ای قرمز، اسفناج، بادام زمینی و مغزها را در رژیم روزانه خود بگنجانید.
7-
تا
جای امکان از مصرف فرآورده های گوشتی مانند بیکن، سوسیس، گوشت های چرب، کره به صورت
جامد و آب شده و غذاهای سرخ شده
بپرهیزید.
بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب
به
طور کلی، بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب شامل مواد مغذی زیر است:
- غلات کامل و منابع فیبر کافی
- رژیم سرشار از میوه، سبزی ها و آجیل
- محدودیت مصرف چربی های اشباع از محصولات حیوانی
- مصرف بسیار محدود نمک و شکر
- پرهیز از الکل
«راضیه حسینی»
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
نظر دهید