جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1398/07/06
  • - تعداد بازدید: 29
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

مواد غذایی مفید برای سلامت قلب

.

هیچ غذایی که بتواند به صورت
جادویی از بروز بیماری های قلبی عروقی جلوگیری کند وجود ندارد، اما همواره باید از
یک رژیم تغذیه ای متعادل در کنار فعالیت بدنی مناسب پیروی کنیم.



مصرف بیش از حد نمک در رژیم
تغذیه ای سبب افزایش فشار خون شده و در نهایت احتمال بروز حملات قلبی و سکته را
افزایش می دهد
.

 


به گزارش روابط عمومی معاونت
غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد مصرف
غذاهای دارای منشا گیاهی، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد
که در زیر به طور خلاصه به چند مورد اشاره شده است
:



- ماهی
های روغنی؛ مانند ماهی خالمخالی، ساردین، ماهی تن و ماهی آزاد که شامل اسیدهای چرب
ضروری امگا 3 هستند، این نوع از چربی سبب کاهش تری گلیسریدها و افزایش میزان
کلسترول خوب یا
HDL ، بهبود
خاصیت ارتجاعی رگ ها، رقیق شدن خون و کاهش احتمال ایجاد لخته و انسداد جریان خون
می شود.



- بعضی
از روغن های گیاهی؛ مانند ذرت، سویا، گلرنگ کانولا و زیتون که حاوی اسیدهای چرب
ضروری امگا 6 و انواعی که حاوی اسید چرب های امگا 3 مانند کانولا و زیتون است، در
صورتی که به جای روغن های اشباع مانند چربی حیوانی و روغن پالم مصرف شوند، سبب کمک
به کاهش کلسترول بد یا
LDL در بدن می شود.



- میوه
ها و سبزی ها؛ آنتی اکسیدان های موجود در میوه و سبزی سبب محافظت بدن در برابر
بیماری های قلبی می شود، میوه و سبزی منبع مهمی از فولات است که به کاهش میزان
آمینو اسید هموسیستئین، آمینو اسیدی که به نظر می رسد با احتمال ابتلا به بیماری
های قلبی مرتبط باشد، کمک می کند.



- فیبر؛
در غلات کامل مانند نان سبوس دار، میوه و سبزی یافت می شود و مصرف آن سبب محافظت
بدن در برابر بیماری های قلبی می شود.



- حبوبات
و سویا؛ پروتئین سویا سبب کاهش
LDL ، به
ویژه هنگامی که میزان آن بیش از حد بالا باشد، می شود.



- آجیل
و خشکبار؛ که البته به علت پر کالری بودن، باید به اندازه مصرف شوند.



- چای؛
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد آنتی اکسیدان های موجود در چای، از تشکیل رسوب
چربی در دیواره رگ ها جلوگیری می کند.



- سیر؛
ترکیبی در سیر تازه با نام «آلیسین» وجود دارد که سبب کاهش کلسترول خون می شود.



- غذاهای
حاوی ویتامین
E؛ مانند
آووکادو، سبزی های سبز تیره، روغن های گیاهی و محصولات حاوی آرد کامل(سبوس دار) که
ویتامین
E موجود
در آنها مانند یک آنتی اکسیدان عمل می کند و سبب کاهش میزان

LDL
می شود.



نکاتی قابل توجه در زمینه
محافظت بدن در برابر بیماری های قلبی و عروقی



- از
مصرف غذاهای آماده سرخ شده و محصولات حاوی روغن های اشباع مانند روغن حیوانی و
پالم خودداری کنیم.



- انواع
مختلفی از روغن های گیاهی غیراشباع مانند روغن زیتون، کانولا و بادام زمینی و
غذاهای حاوی روغن های طبیعی مانند آجیل، آووکادو، زیتون، سویا و ماهی را در رژیم
تغذیه ای خود مصرف کنیم.



- لبنیات
کم چرب را به جای انواع پر چرب آن مصرف کنیم.



- غلات
کامل(سبوس دار) را به جای انواع تصفیه شده آن مصرف کنیم.



- حبوبات
مانند سویا، لوبیا و عدس را همواره در رژیم تغذیه خود مصرف کنیم.



- در
روز چند عدد آجیل خام و بدون نمک مانند گردو و بادام مصرف کنیم.



- دست
کم یک بار در هفته، ماهی های روغنی مصرف کنیم.



- تمام
چربی های گوشت قرمز را از آن جدا کنیم و دور بریزیم؛ همواره پوست مرغ را از آن جدا
کنیم.



- مصرف
نمک خود را محدود کنیم و با کنترل جدول ارزش تغذیه ای برچسب محصولات، انواع کم نمک
را انتخاب کنیم./102



مهندس «داود سلیمانی»،
کارشناس ارشد صنایع غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز



پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 10274
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب