جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1398/08/26
  • - تعداد بازدید: 69
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

علاقه مندان به چیپس بخوانند؛ روش تهیه چیپس سالم در خانه

.

روش ‌های تولید و فرآوری چیپس در یک کارخانه با کارخانه دیگر و
حتی صنعت چیپس ‌سازی از یک کشور به کشور دیگر متفاوت است، چیپس ‌ها انواع مختلفی
دارند، چیپس ‌هایی که مستقیم از ورقه ‌های سیب ‌زمینی تهیه شده تا انواعی که با
پودر سیب‌ زمینی و سایر افزودنی ‌ها تولید می ‌شوند و جالب اینجاست که مشتریان این
قبیل محصولات بیشتر برای طعم و مزه و کمتر بر اساس نوع ترکیبات و روش فرآوری، آنها
را انتخاب می‌ کنند.

 


به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای انقلاب، چیپس نوعی
محصول خوراکی است که طبق معمول از برش‌های نازک سیب‌ زمینی و سرخ شدن در روغن تهیه
و برای تنوع در طعم و جذب رطوبت مازاد به آن نمک و سایر مواد طعم ‌دهنده می ‌افزایند
.



مشکل اصلی چیپس



غوطه‌ ور کردن برش ‌های چیپس در روغن و سرخ کردن عمیق آنها می ‌تواند
چیپس را به ماده‌ ای ناسالم تبدیل کند، در جریان برشته شدن ورقه‌ های سیب زمینی،
تبادل رطوبت بین بافتی محصول با روغن رخ می ‌دهد؛ در واقع رطوبت سیب ‌زمینی به
روغن منتقل شده و در مقابل روغن در بافت محصول جایگزین می ‌شود و روغنی که کیفیت و
ماهیتش در تماس با رطوبت در حین سرخ شدن تغییر یافته و حاوی اسید‌های چرب آزاد،
پراکسید، رادیکال ‌های آزاد و سایر ترکیبات مضر است جذب سیب زمینی می شود، ضمن
اینکه کالری محصول بر اثر دریافت روغن به چند برابر می ‌رسد
.



مشکل قابل توجه چیپس ‌ها تولید ماده سمی و مضر «آکریلامید» در
فرآیند سرخ شدن است که بیشتر در محصولات حاوی کربوهیدرات به‌ ویژه سیب زمینی و
فرآورده ‌های آن در مجاورت با دمای بالا در هنگام سرخ شدن و در مواقعی که محصول
تغییر رنگ داده و می ‌سوزد، ایجاد می ‌شود و می ‌تواند از عوامل آسیب‌ زا به ‌شمار
آید
.



چیپس خانه یا کارخانه؟



برخی مصرف ‌کنندگان بر این باورند که با تهیه چیپس سیب ‌زمینی
در خانه می ‌توانند سالم ‌ترین محصول را تهیه کنند؛ خانواده ‌ها باید بدانند در
صورتی که سیب ‌زمینی جوانه زده و سبز نباشد و از روغن مخصوص سرخ کردن و فقط یک ‌بار
مصرف شود و هنگام فرایند سرخ شدن روغن دود نکند و به نقطه اشتعال نرسد، می‌ توانند
محصول سالمی را تهیه کنند.



ضمن اینکه از مصرف چیپس ‌های به اصطلاح نوستالژی که با شکل و
شمایل و بسته ‌بندی دهه ‌های پیشین تولید می‌ شود، پرهیز شود، چرا که این محصولات
با روغن ‌های ناسالم در کارگاه‌ های زیر پله ‌ای بدون نظارت وزارت بهداشت تهیه شده
و نوع بسته ‌بندی این نوع محصولات در سلفون ‌های شفاف به ‌دلیل نفوذ نور و اکسیژن
و گرما و میکروارگانیسم ‌ها می ‌تواند تهدیدکننده سلامت باشد
.



همچنین توصیه می شود، که از مصرف چیپس ‌های تغییر رنگ داده و
کدری که هاله ‌ای به رنگ قهوه ‌ای، سیاه یا سبز بر سطح آنها دیده می ‌شود پرهیز
کنیم و به یاد داشته باشیم مصرف بیش از حد چیپس و اسنک ‌ها به دلیل نمک زیادی که
دارند، برای سلامت ما مضر است./105



«نسیم بهادری»، کارشناس واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای
انقلاب



پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 14229
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب