جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/07/29
  • - تعداد بازدید: 836
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

راهکارهای غذایی برای کودکان بدغذا

بدغذایی عبارت از رد کردن غذا یا دریافت ناکافی غذا حتی پس از ساعات طولانی گرسنگی و فعالیت بدنی شدید و طولانی مدت در کودکان سالم (و بدون مشکل جسمی) است؛ این کودکان اغلب به دلیل غذا خوردن نادرست، وزن گیری و رشد کافی ندارند؛ به عبارت بهتر این کودکان ابتدا کند شدن روند افزایش وزن و توقف وزن گیری و سپس عدم رشد قد و دور سر را تجربه می کنند.

راهکارهای تغذیه ای:

  • توجه به زمان مناسب از شیر گرفتن شیرخوار (پایان ۱۸۰ روزگی) برای علاقه مندی او به غذای جامد و پیشگیری از بدغذایی کودک
  • دریافت اطلاعات صحیح از مقدار هر یک از گروه های غذایی موردنیاز کودک (متناسب با سن و جنس کودک) از کارشناس یا متخصص تغذیه
  • فراهم کردن امکان تغذیه کودک با گروه همسالان
  • توجه به اینکه رفتار تغذیه ای پدر و مادر بهترین الگوی غذایی برای تغذیه فرزندان است، نه نصیحت در مورد انتخاب غذای سالم
  • پرهیز از سخت گیری در مواردی نظیر آداب سفره، تمیزی، مرتب و مودب غذا خوردن کودکان و فراهم کردن امکان بازی کودک با غذا
  • مشارکت دادن کودکان در تهیه غذا، آشپزی و نیز چیدمان غذا به فراخور سن کودک
  • آموزش نشانگرهای تغذیه ای درج شده در پشت محصولات غذایی به فراخور سن کودک، برای آشنایی با انتخاب غذای سالم تر
  • استفاده از ظروف غذایی (بشقاب، قاشق و چنگال) مخصوص کودک به انتخاب او
  • کمک گرفتن از کودک برای خرید اقلام غذایی مانند میوه ها، شیر، ماست و ...
  • پرهیز از خریداری تنقلات فاقد ارزش غذایی از قبیل چیپس، پفک، کیک، کلوچه و دونات و نگهداری آن در کابینت آشپزخانi
  • تهیه غذای خانگی (مانند سالاد الویه) یا فراهم کردن میان وعده های مناسب از قبیل ساندویج نان و پنیر و سبزی، ساندویچ تخم مرغ، ساندویچ کره بادام زمینی، میوه ها، شیر کم چرب و ...
  • پرهیز از صحبت کردن در مورد بدغذایی کودک به هنگام حضور او

«سیده مریم عبداله زاده»، دکتری تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 89501
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب