راهکارهای تغذیه ای در مواجهه با ویروس کرونا؛ سوپ و سپزی ها را در این روزها فراموش نکنیم
.
سیستم بدن، از ما در برابر عفونتها و بیماریهایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا محافظت میکند و نقش مهمی در جلوگیری از بروز آلرژی و انواع سرطان دارد.
در این زمینه استفاده از چند
دسته از مواد مغذی مفید است.
این مواد مغذی شامل پروتئین، ویتامین A، ویتامین C و ویتامین E به همراه مواد معدنی هستند.
هنگامی که این سیستم با عامل
بیماریزا برخورد میکند پاسخ ایمنی آغاز میشود. در این حالت سیستم ایمنی پادتن
(آنتیبادی)هایی را آزاد میکند که به مبارزه با پادزا (آنتیژن)ها میپردازد.
از آنجائی که اهمیت
تقویت سیستم
ایمنی بدن در زمان گسترش بیماری های واگیر بیش از پیش مشخص می
شود، مصرف برخی غذاهای سالم و غنی در تقویت سیستم ایمنی بدن ما
بسیار مهم هستند.
v برای تقویت سیستم ایمنی بدن،
این مواد را در رژیم غذاییتان بگنجانیم:
سیر: این ماده غذایی به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی عمل می کند و شدت سرماخوردگی و دیگر
عفونت ها را کاهش می دهد.
سوپ مرغ: سوپ مرغ مایعات و الکترولیت های لازم را برای بدن
تامین می کند و می تواند حاوی ویژگی های ضدالتهابی باشد که نشانه های سرماخوردگی
را کاهش می دهد.
چای سبز :این نوشیدنی تولید پادتن های سلول B را تقویت می کند که به ما در خلاص شدن از
پاتوژن های مهاجم کمک می کند.
عسل: این ماده غذایی دارای ویژگی های ضد باکتری و ضد
میکروبی است و به تسکین سرفه کمک می کند. استفاده از چند قاشق عسل در یک فنجان چای سبز در این زمینه
مفید است.
گروههای غذایی دارای
ویتامینهای «C» و « A» سیستم ایمنی بدن را مقابل کرونا تقویت میکند. سبزیها و
میوههای رنگی سبز تیره، قرمز و نارنجی همانند هویج، گوجه و کلم دارای ویتامین «C» و روغن، کره و زرده تخممرغ
از جمله گروههای غذایی هستند که دارای ویتامین « A» هستند. املاح روی و آهن که بیشتر در
گوشتهای قرمز گاو، شتر و گوساله پیدا میشود نیز نیازهای سلولی بدن را تامین و
سیستم دفاعی بدن را تقویت میکند.
مصرف روزانه منابع غذایی
ویتامین C مثل مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، میوه های حاوی
ویتامین C مثل پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، کیوی و سبزیهای دارای
ویتامین C مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمهای از
منابع غذایی خوب ویتامین C هستند.
به عنوان مثال مصرف روزانه یک
عدد پرتقال یا دو عدد نارنگی ویتامین C موردنیاز روزانه بدن را تأمین
میکند. هویج و کدوحلوایی و سبزیهای سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگهای
تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین A هستند.
v کودکان زیر پنج سال، مادران
باردار و سالمندان و بیمارانی که داروهای کورتنی مصرف میکنند بیشتر در معرض خطر
ابتلا هستند و لازم است برای پیشگیری نکات زیر را رعایت کنند:
- هر روز
سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه استفاده کنند.
- از
هویج و کدوحلوایی و شلغم و لبو در غذاهای روزانه استفاده شود.
- مصرف پیاز خام به دلیل
داشتن ویتامین C همراه با غذا توصیه میشود.
- از خوردن
غذاهایی که خوب پخته نشده مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو یا کبابهایی که مغز پخت
نشدهاند، خودداری شود.
- از خوردن غذا و
مایعات در مکانهایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند، خوداری شود.
- در صورتی که
علائم سرماخوردگی داریم، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه
و مایعات گرم استفاده کنیم.
- از
جوانههای گندم، ماش و شبدر در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنیم.
- از میوههای
حاوی آنتی اکسیدان فصل مثل انار، پرتقالهای تو سرخ، گریپ فروت و موارد مشابه استفاده
کنیم.
- روزانه
از جوشانده آویشن و پونه کوهی برای تقویت سیستم ایمنی استفاده کنیم.
- از
مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین اجتناب شود.
- استفاده
از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است.
- کمبود ریزمغذیهایی مثل آهن
و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند. از منابع غذایی این دو ریز مغذی
مثل حبوبات به عنوان جایگزین مناسب گوشت، شیر و لبنیات و سبزیهای برگ سبز و انواع
خشکبار بیشتر استفاده شود.
«عهدیه مرادی» کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
پایان خبر
نظر دهید