جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/08/03
  • - تعداد بازدید: 84
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

در مورد روی (زینک) و عملکرد آن در سلامت بدن، بیشتر بدانیم

.

 روی یک عنصر فلزی است است که
افراد برای حفظ سلامتی به آن نیاز دارند. روی در تمام سلول ها وجود دارد و به
سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند تا علیه باکتری ها و ویروس ها مبارزه کند؛
همچنین وجود آن برای ساخته شدن
پروتئین ها و
DNA موردنیاز
است.

 


سلول های بدن برای رشد و نمو
به صورت کامل و صحیح، در طول دوره های بارداری، شیردهی و دوران کودکی به روی نیاز
دارند. همچنین روی کمک می کند که زخم ها بهبود یابند و برای درک حس چشایی و بویایی
مناسب نیز دخالت دارد.



میزان نیاز روزانه به دریافت
روی



میزان روی موردنیاز بدن هر فرد
بستگی به سن دارد، میانگین مقادیر توصیه شده روزانه برای سنین مختلف در جدول زیر نشان
داده شده است: (بر اساس میلی گرم)



















































از
تولد تا 6 ماهگی



2 میلی گرم



 از 7 ماهگی تا 12 ماهگی



3
میلی گرم



 کودک 1 تا 3 ساله



 3
میلی گرم



کودک
4 تا 8 ساله



5
میلی گرم



کودک 9 تا 13 ساله



 8
میلی گرم



 نوجوان 14 تا 18 ساله(پسر)



11
میلی گرم



 نوجوان 14 تا 18 ساله ( دختر)



 9
میلی گرم



 بزرگسال ( پسر)



 11 میلی گرم



 بزرگسال (دختر)



 8
میلی گرم



دوران
بارداری



11
میلی گرم



 دوران شیردهی



 12
میلی گرم




روی در انواع مختلفی از غذاها یافت می شود،
شما می توانید روی موردنیاز بدن را با استفاده از انواع غذاها شامل: گوشت قرمز،
بوقلمون، غذاهای دریایی، غلات صبحانه غنی شده، حبوبات و مغزها تامین کنید. اما 
در صورتی که کمبود روی در رژیم غذایی جبران
نشود، می توان از فرآورده های مختلف مکمل روی که در داروخانه ها موجود است با
مشورت پزشک یا داروساز استفاده کرد.



عوارض جانبی:



مصرف روی در مقادیر بیش از مقدار توصیه شده
در رژیم غذایی، ممکن است علائم کمبود مس مثل کم خونی و کم شدن گلبول های سفید،
همچنین اختلال در عملکرد ایمنی و اثرات نامطلوب بر
(LDL/HDL)
 را
به همراه داشته باشد.



همچنین علائم مسمومیت نظیر تهوع، استفراغ،
درد شکمی، بی حالی و خستگی با مصرف مقادیر زیاد روی رخ می دهد
.



افرادی که از مکمل های روی استفاده می کنند،
باید بین مصرف آن با سایر فلزات دو ظرفیتی مانند آهن و کلسیم، فاصله زمانی مناسب
را رعایت کنند.



مهندس «سمیه زنگنه قشلاقی»، کارشناس امور
دارویی مدیریت فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم
پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 68388
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب