جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1400/07/02
  • - تعداد بازدید: 110
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

حجامت نمی‌تواند جایگزین واکسن کرونا شود

.

رییس دانشکده طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حجامت نمی‌تواند جایگزین واکسن کووید شود و مقاومت بدن را در مقابل این افزایش دهد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز به نقل از ایسنا، مهدی یوسفی درخصوص تزریق واکسن کرونا و باورهایی که برخی از افراد درباره واکسن نزدن دارند، اظهار کرد: بخشی از جامعه ما بنا به دلایل مختلفی موافق واکسیناسیون نیستند و همواره استدلالات متعددی را هم برای این موضوع دارند. مثلا برخی اعتقاد دارند تزریق واکسن ممکن است عوارض جانبی بیشتری داشته باشد که حتی از این بیماری نیز خطرناک تر باشد. البته که هیچکس در دنیا عوارض واکسن را انکار نمی‌کند اما عوارض واکسن هم طیفی دارد و ممکن است از یک درد موضعی مربوط به ناحیه تزریق واکسن تا فوت را در بر گیرد. دقیقا هم مشخص نیست که چه کسانی مبتلا به این عوارض شوند.
وی ادامه داد: برخی نیز بر این باور هستند که حجامت را جایگزین تزریق واکسن کنند چراکه معتقدند حجامت سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌ کند و به همین دلیل لزومی بر انجام تزریق واکسیناسیون نیست. من به عنوان متخصص طب سنتی ایرانی در مقابل این دیدگاه‌ ها باید بگویم درست است که حجامت بخشی از قوای بدن را تنظیم می‌کند و گردش خون را در قسمت‌ های مختلف بدن افزایش می‌دهد، اما به هیچ وجه حجامت نمی‌تواند جایگزین واکسیناسون باشد.
یوسفی اضافه کرد: اما آنچه که مورد توجه سیستم سلامت کشورهای مختلف قرار دارد، این است که آیا منافع تزریق واکسن بیش از عوارض آن است یا خیر. همچنین در کشور ما این سوال مطرح می‌شود که آیا در کشورهای دیگر و ایران شواهدی مبنی بر اینکه سود حاصل از تزریق واکسن بیش از ضررهای آن است، وجود دارد یا خیر.
رییس دانشکده طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تقریبا اکثر محافل علمی دنیا این گزاره را تأیید می‌کنند که در همه‌ گیری بیماری‌ های خطرناکی مانند کووید 19 که افراد زیادی را به کام مرگ کشانده، در آن دسته از کشورهایی که واکسیناسیون در آن انجام شده، میزان ابتلا و مرگ‌ و میر ناشی از این بیماری کاهش پیدا کرده است. از این‌ رو اکثر کشورها مجاب شده‌اند که در حال حاضر سود حاصل از تزریق واکسن بر معایب آن غلبه می‌کند.
وی اظهار کرد: ممکن است ما در گذشته واکسن‌ های مختلفی چون کزاز، دیفتری و... را تزریق کرده باشیم، اما هیچ یک از این واکسن ‌ها نمی‌تواند مانع از ابتلا به کووید شود، چراکه هر یک از واکسن‌ ها به صورت اختصاصی بدن را در مقابل همان بیماری مقاوم می‌ کند؛ این در حالی است که حتی اگر تزریق واکسن کرونا امسال صورت گیرد، هیچ تضمینی وجود ندارد که اگر در سال‌ های آینده نوع جدیدی از کرونا ویروس شایع شود، بدن در مقابل آن بیماری مقاوم باشد؛ چه برسد به آنکه حجامت بتواند در مقابل اینگونه بیماری‌های ویروسی بدن را مقاوم کند.
رییس دانشکده طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بنابراین تأکید می‌کنم مردم بدون هیچگونه نگرانی و دغدغه‌ای نسبت به تزریق واکسن کرونا که موضوعی ضروری و لازم است، اهتمام بیشتری داشته باشند و از انجام آن سر باز نزنند، زیرا این بیماری یک مرض بی‌رحم است و هر روز افراد مختلف با شرایط متفاوت را به کام مرگ می‌ کشاند. اگر تعداد افراد بیشتری در جامع واکسیناسیون شوند، قطعا این موضوع می‌تواند از مرگ‌ومیرهای بیشتر جلوگیری کند./103
پایان خبر 
  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم,اخبار کرونا ویروس جدید,اخبار ودانستنی های واکسیناسیون
  • کد خبری : 47525
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب