توصیه های تغذیه ای مناسب در نقرس
.
نقرس یک نوع شایع و پیچیده از آرتروز است
که با حملات ناگهانی و شدید درد، تورم، قرمزی و حساسیت به لمس مفاصل مشخص می
شود. به طور کلی علائم نقرس شامل درد مفصلی شدید، ناراحتی طولانی،
التهاب و دامنه حرکتی محدود می باشد.
·
نقرس
به علت تجمع بلورهای اورات در مفصل است که در نتیجه باعث التهاب و درد
شدید می شود. بدن بر اثر تجزیه پورین، به طور طبیعی اسید اوریک تولید می کند.
پورین همچنین در غذاهای خاصی مانند استیک، گوشت و غذاهای دریایی یافت می
شود. خوراکیهای دیگری که سطح اسید اوریک را بالا می برند، شامل نوشیدنی های
الکلی و به ویژه آبجو و نوشیدنی های شیرین شده با قند میوه (فروکتوز) است.
·
در
این افراد توصیه به رژیم غذایی معمول و کافی برای حفظ وزن
و پیشگیری از کتوزیس می شود، زیرا گرسنگی و کاهش شدید وزن با افزایش
میزان اورات همراه است.
·
چون
اغلب بیماران نقرسی دچار هایپرلیپیدمی هستند، رعایت رژیم غذایی کم کلسترول، کم چرب
و مقادیر کم اسید های چرب اشباع توصیه می شود.
·
توصیه
به فعالیت بدنی دست کم 30 دقیقه در روز
·
در
صورت نیاز مکمل یاری با امگا 3 که کاهش دهنده تری گلیسیرید سرمی است.
·
Pاستانول
ها و استرول های گیاهی که در غذاهایی مانند روغن ذرت، سویا و سایر روغن های
گیاهی یافت می شود، باعث کاهش جذب روده ای کلسترول غذایی می شود.
·
نوشیدن 8
تا 12لیوان آب در روز توصیه می شود. زیرا مقادیر زیاد آب به خروج اسید اوریک
اضافی از خون کمک می کند.
·
پرهیز از
منابع غذایی حاوی پورین بالا شامل: ماهی کولی، عصاره گوشت، مغز
حیوانی، دل، جگر، قلوه، ساردین، شاه ماهی، ماهی خال مخالی، گوشت غاز و خاویار
·
مواد
غذایی با پورین متوسط مانند گوشت ها و ماهی ها به جز موارد ذکر شده در بند
قبل، حبوبات، اسفناج، قارچ، 2 تا 3 اونس از گوشت ها و یک واحد
از سبزی را می توان مصرف کرد.
·
مواد
غذایی کم پورین مانند غلات، تخم مرغ و شیر را می توان هر روز مصرف
کرد.
«راضیه حسینی»، کارشناس ارشد تغذیه
بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
نظر دهید