جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1400/12/11
  • - تعداد بازدید: 94
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

توصیه های تغذیه ای در مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر

.

علت دقیق سندرم روده تحریک پذیر (IBS) هنوز
نامشخص است. این بیماری اغلب از حدود 20 سالگی آغاز می شود و در زنان شایع تر از
مردان است.

 


IBS با نام های دیگری چون سندرم
عملکرد روده، کولون تحریک پذیر، روده اسپاستیک و کولون اسپاستیک نیز شناخته می
شود.



نشانه های سندرم
روده تحریک پذیر:



-         
نفخ
و دفع مکرر گاز



-         
 وجود موکوس در مدفوع



-         
یبوست



-         
اسهال



-         
احساس
فوریت برای دفع مدفوع



-         
 احساسی شبیه به نیاز فوری به
دفع مدفوع بعداز اینکه یک بار عمل دفع انجام شده است.



-         
 درد معده و کرامپ شکمی که ممکن
است بعداز دفع مدفوع برطرف شود
.



 



توصیه های تغذیه ای در سندرم روده تحریک پذیر:



این بیماران بهتر است سعی کنند موارد تغذیه ای زیر را رعایت
کنند:



·        
از وعده های غذایی مکرر با حجم کم استفاده کنند.  



·        
در صورت عدم تحمل لاکتوز، مصرف شیر و محصولات لبنی در رژیم
محدود شود.



·        
قهوه، الکل و شکلات ممکن است در بعضی بیماران با افزایش کرامپ
های شکمی همراه باشد و بهتر است در این افراد محدود شود.



·        
از مصرف مواد غذایی نفاخ مثل حبوبات، کاهو و برخی میوه ها
در صورت تجمع گاز در دستگاه گوارش پرهیز شود.



·        
رژیم غذایی متنوع و متعادل باشد و از مصرف غذاهای سرخ کردنی
و با حجم چربی بالا در یک وعده خودداری شود.



·        
در صورت وجود اسهال، مبتلایان می توانند از منابع فیبرهای
محلول مثل سیب، لوبیا و هویج استفاده کنند. چون این فیبرها در آب حل می شود و ماده
ژله ای تشکیل می دهد.



·        
توصیه می شود مبتلایان به سندروم روده تحریک پذیر، منابع فیبرهای
نامحلول مثل غلات کامل، سبوس گندم و بسیاری از سبزی ها را در مواقع یبوست در رژیم
خود بگنجانند؛ چرا که با افزایش حرکات روده و حجم مدفوع به درمان یبوست کمک می
کند.



·        
بهتر است فیبرها به آهستگی و همراه با مایعات کافی به رژیم
اضافه شود. چرا که اگر این روند سریع باشد ممکن است در افراد حساس منجر به نفخ و
دفع مکرر گاز شود.



·        
دقت شود که بهترین راه افزایش دریافت فیبر، خوردن غذاهای
پرفیبر است نه مصرف مکمل!



برای تنظیم رژیم غذایی مناسب در این افراد، توجه به
غذاهایی که اغلب در طول روز مصرف می شود و نیز علائم بیماری به مدت چند هفته ممکن
است راه خوبی برای کشف این باشد که آیا غذای خاصی علایم را افزایش می دهد یا خیر.



اگر فکر می کنید یک ماده غذایی سبب می شود احساس بدتری
داشته باشید، توصیه می شود از رژیم غذایی حذف شود. اما لازم است دقت کنید هیچ
غذایی را از رژیمتان حذف نکنید، مگر اینکه باعث بدتر شدن علائمتان به دفعات شود!



«راضیه حسینی»، کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده
تغذیه و علوم غذایی شیراز



 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 56065
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب