جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1400/11/18
  • - تعداد بازدید: 34
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توصیه های تغذیه ای در دوران بلوغ

.

بلوغ مرحله گذر از کودکی و رسیدن به بزرگسالی است و در واقع یک دوره رشد سریع فیزیکی، عقلانی و عاطفی محسوب می شود. توجه به افزایش نیازهای غذایی دوران بلوغ هم برای دختران و هم برای پسران، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.


تکامل روانی در دوران بلوغ و ارتباط آن با تغذیه نوجوانان
نوجوانی دوران تکامل و بلوغ جسمی و فکری است. در این دوران نه تنها رشد و تکامل جسمی آهنگی سریع دارد، بلکه تکامل احساسات، روابط اجتماعی و منطقی نیزبه سرعت اتفاق می افتد. بسیاری از این خصوصیات در دوران نوجوانی بر سلامت تغذیه ای نوجوانان نیز تاثیر می گذارد.
توصیه های غذایی برای دختران و پسران در سن بلوغ
  •  مصرف زیاد قندهای ساده مثل قندهایی که در نوشابه های صنعتی، شکلات، آبنبات و شیرینی وجود دارد و نیز سایر موادی که تنها انرژی زا بوده و ارزش غذایی دیگری ندارد باید محدود شود؛ زیرا مصرف زیاد این مواد غذایی منجر به چاقی و افزایش وزن می شود.
  •  با توجه به رشد سریع و افزایش حجم عضلات، استفاده از انواع پروتئین های گیاهی و حیوانی مانند حبوبات، گوشت، شیر، تخم مرغ برای نوجوانان ضروری است. در پسران میزان افزایش استخوان ها و عضلات بیشتر از دختران است. اما دختران به دلیل شرایط خاص فیزیولوژیک، نسبت به کمبودهای تغذیه ای به ویژه کم خونی فقر آهن آسیب پذیرتر از پسران هستند.
  •  مصرف املاح و ویتامین ها از جمله روی، ید، آهن، کلسیم، ویتامین A، D، C و ویتامین های گروه B در این دوران بسیار ضروری است. با مصرف سبزی های تازه، میوه ها، انواع گوشت، حبوبات، لبنیات و غلات نیازهای نوجوانان به املاح و ویتامین ها تامین می شود./ف.نوروزی فرد
«افروز پیش بین» کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز


  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 54960
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب