توصیه های تغذیه ای برای تقویت حافظه
آمادگی قبل از رفتن به جلسه امتحانات، علاوه بر اینکه نیازمند آمادگی ذهنی و مطالعه قبل از آزمون و در ترم تحصیلی است، به تعداد دیگری از مهارت ها و رعایت نکات آماده سازی بدنی و ذهنی برای مقابله با شرایط جسمی و روحی ویژه زمان آزمون، نیاز دارد.
مهمترین عوامل تقویت کننده حافظه:
1- مداومت در درس خواندن و تقویت عادت مطالعه منظم
2- ورزش منظم به ویژه از نوع هوازی که سبب بهبود عملکرد مغز می شود.
3- توصیه می شود حداقل یک ساعت فاصله بین زمان غذا خوردن و رفتن به سر جلسه آزمون فاصله بیندازید تا گردش خون، فرصت کافی برای رساندن مواد و اکسیژن لازم به مغز را برای زمان آزمون که بیشترین زمان نیاز مغز به گلوکز و اکسیژن خواهد بود را داشته باشد.
4- مصرف عسل و کنجد در صبحانه
5- مصرف سبزی هایی مانند اسفناج، ریحان، نعناع، کاهو، گل کلم، پیاز، هویج، کرفس، شلغم و جوانه گندم.
6- استفاده از مغزها و دانه هایی همچون پسته، بادام، فندق، گردو و کنجد، و خشکبار به ویژه کشمش و مویز که حاوی مواد مغذی بسیار بوده و علاوه بر تولید انرژی، تمرکز مورد نیاز برای زمان امتحانات را ایجاد می کنند.
7- استفاده از تخم مرغ به ویژه به شکل آب پز در زمان صبحانه یا قبل از امتحان که سبب سیر شدن طولانی مدت دانشجو شده و از گرسنگی زودرس جلوگیری می کند.
8- کم خونی سبب ایجاد بی حوصلگی، خستگی و عدم تمرکز می شود .برای پیشگیری از این حالت در ایام امتحانات و قبل از آن از منابع غذایی حاوی آهن مانند گوشت، جگر، مرغ، ماهی، حبوبات، خشکبار و انواع مغز ها )گردو، بادام، فندق، پسته) استفاده کنید.
مهمترین عوامل تضعیف کننده حافظه:
1- بی خوابی در شب قبل از امتحان
2- گرسنگی در زمان رفتن به جلسه امتحان
3-انجام ورزش سنگین قبل از رفتن به جلسه امتحان
4- پرخوری و مصرف غذاهای سنگین و چرب قبل از رفتن به جلسه آزمون یا شب قبل از امتحان
5-اضطراب و دلهره قبل یا زمان اجرای آزمون
6- استفاده از مواد بسیار شیرین مانند آب میوه ها، شربت ها، نوشابه های گازدار، ماءالشعیر، شکلات و آبنبات که سبب افت قند خون در مدت کوتاهی پس از جذب آن در بدن شده و سبب گرسنگی زودرس می شوند و مصرف آن ها در زمان قبل از امتحان توصیه نمی شود.
«حمیده نظری پور» کارشناس مسوول واحد بهبود تغذیه جامعه شهرستان زرین دشت
نظر دهید