جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1398/11/07
  • - تعداد بازدید: 43
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

توصیه هایی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان با کمک انتخاب رژیم غذایی سالم

.

در این مطلب با توصیه­ هایی در مورد رژیم غذایی سالم که به ما کمک می
کند تا خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان را کاهش دهیم، آشنا می شویم.

 


مواد
غذایی اصلی:



خوراکی ­ها به چهار دسته­ اصلی تقسیم می­ شوند:



نان و غلات



میوه­ و سبزی



شیر و فرآورده­ های آن، نظیر پنیر، ماست و کره



گوشت قرمز، ماهی، ماکیان و مواد غذایی جایگزین آنها مانند تخم ­مرغ،
حبوبات و دانه­ های روغنی



کره، مارگارین، شکر، چای، قهوه، آشامیدنی ­های کربوناته و الکل
در این دسته بندی نیستند، زیرا آنها در تغذیه نقش کلیدی ندارند؛ اگرچه به غذا طعم
گوارایی می­ دهند و تمام آنها به ویژه چای و قهوه در صورت مصرف مداوم روزانه،
مقادیر قابل توجهی کالری و چربی به غذای روزانه­ می­ افزایند.



افراد با روش ­های مختلف زندگی و عادات غذایی متفاوت می­ توانند از
راهنمای غذایی زیر استفاده کنند و با در نظر گرفتن علایق شخصی خود، چیزهایی را که
دوست دارند، انتخاب کنند.



این قابلیت انعطاف، به ما امکان می­ دهد که این راهنمای غذایی را ترک
نکنیم؛ در واقع، انتخابی عاقلانه­ می­ تواند خطر ایجاد سرطان را کاهش دهد.



مصرف چربی را کاهش دهیم:



شواهد نشان می­ دهند که سرطان ­های مهم، رابطه نزدیکی با رژیم غذایی پرچرب
دارند. از سویی دیگر خطر سرطان ­های روده­ بزرگ و مقعد، با کم کردن مصرف چربی کاهش
می­ یابد؛ همچنین رژیم غذایی کم ­چرب برای جلوگیری از سرطان
های تخمدان، پستان و آندومتر یا همان جدار داخلی رحم در بانوان،
پروستات در مردان و نیز سرطان لوزالمعده در بانوان و مردان، مفید است.



البته مکانیسمی که طی آن، رژیم کم­ چرب خطر این سرطان ها را کاهش می ­دهد،
هنوز در دست بررسی است.



براساس یافته ها، چربی سبب تحریک ترشحات صفراوی می­ شود و می ­تواند
محصولات باکتریایی سرطان ­زا را افزایش دهد.



انواع چربی:



چربی به شکل­های مختلفی وجود دارد:



1. به صورت چربی آشکار (قابل رؤیت) در گوشت قرمز و گوشت ماکیان.



2. به صورت چربی پنهان (غیرقابل رؤیت) در لبنیات و غذاهای پخته شده.



3. به صورت چربی افزودنی در سس ­های چرب، کره، عصاره گوشت و روغن.



راه­های زیادی وجود دارد تا بتوانیم مصرف چربی روزانه خود را کاهش دهیم
و تنها تعداد کمی از این تغییرات، تمام چیزی است که لازم داریم!



«چربی»، کالری متراکم است؛ اگر نیاز به کاهش وزن داریم، کاهش مصرف چربی
و دیگر مواد کالری­ زا به ما کمک بزرگی می­ کند.



کم کردن مصرف روزانه چربی برای کاهش میزان کلسترول خون و نیز پایین
آوردن خطر بیماری ­های عروقی قلب مفید است.



غذاهای فیبردار، بیشتر بخوریم:



مصرف غذاهایی که فیبر زیادی دارند، برای محافظت بدن در برابر سرطان، به
ویژه سرطان­ های روده بزرگ، مقعد و معده توصیه می ­شود.



فیبرها بخشی از غذا هستند که هضم نمی ­شوند؛ آنها در دستگاه گوارشی
توقف می­ کنند و مانند اسفنج، آب را جذب کرده و در نتیجه سبب افزایش حجم مدفوع و
تحریک حرکات روده ­ای می­ شوند.



پژوهشگران، همچنان در پی تشخیص خواص ضدسرطان غذاهای فیبردار هستند.



این تحقیقات از این جهت مشکل است که شکل­ های مختلفی از فیبر وجود دارد
و هر یک دارای عملکرد ویژه خود است.



بنابراین توصیه می­ کنیم از انواع مختلف غذاهای فیبردار مانند حبوبات،
میوه­ و سبزی و سبوس غلات استفاده کنیم.



روزانه چندین واحد میوه­ و سبزی مصرف کنیم:



سبزی های دارای برگ سبز و زرد رنگ، نسبت به میوه ­ها دارای
ویتامین
A، اسیدفولیک (نوعی از
ویتامین­های گروه
B) و آهن بیشتری هستند؛ پس
توصیه می شود که روزانه، دست کم دو واحد غذایی را به مصرف سبزی اختصاص دهیم.



بسیاری از سبزی ها و میوه ­ها، علاوه بر اینکه منابع خوبی برای فیبر
غذایی هستند، با سرطان مبارزه می­ کنند./103



«ساناز عبدالرضاپور»، سوپروایزر آموزش سلامت بیمارستان آنکولوژی امیر



پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 19086
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب