جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/12/26
  • - تعداد بازدید: 43
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه هایی برای انتخاب سالم آجیل و میوه در ایام تعطیلات نوروز

آجیل از جمله غذاهایی است که در صورت تازه و سالم بودن، مصرف آن به میزان محدود، بسیار مفید است. این گروه غذایی دارای مزایا و معایبی است که در ادامه با آن آشنا می شویم:

۱-      آجیل ها کالری بالایی دارند. این گروه اگرچه حاوی مواد مغذی ضروری و مهم است ولی کالری بالایی را به بدن ما می رساند که باید به درستی محاسبه و در سهم غذا روزانه لحاظ شود.

۲-      آجیل ها محتوای سدیم بالایی دارند. اگرچه سدیم آجیل بالا نیست، اما در مراحل آماده سازی اغلب به آنها نمک اضافه می شود.

۳-      مصرف بیش از حد آجیل به دلیل داشتن مقدار زیادی چربی و نمک هم برای افراد سالم و هم برای مبتلایان به فشارخون بالا و بیماری قلبی- عروقی نامناسب است.

 

خرید آجیل

در خصوص خرید آجیل، اغلب مردم به آجیل های فله که در مغازه ها وجود دارد روی می آورند؛ اما خرید آجیل بسته بندی کارخانه ای بیشتر توصیه می شود، زیرا:

۱-      کارخانه های فراوری و بسته بندی، ملزم به سنجش مستمر مواد اولیه و محصولات هستند و در محصولات تولید شده، احتمال قارچ و آفت خیلی کمتر است.

۲-      در شرایط نگهداری در انبارها و فروشگاه ها نیز نوع بسته بندی مانع از نفوذ رطوبت و حشرات می شود.

۳-      از سویی بازرسان دانشگاه علوم پزشکی بر واحدهای تولیدی و بسته بندی نظارت دارند و امکان رهگیری محصولات آلوده و اعلام شکایت در صورت بروز مشکل، راحت تر و سریع تر است.

 

توصیه می شود برای تامین آجیل، موارد زیر را مورد توجه قرار دهیم:

۱-      سعی کنیم آجیل را از فروشگاه های معتبر تهیه کنیم و به هیچ عنوان از دستفروشان آجیل را خریداری نکنیم.

۲-      آجیل تازه نباید هیچگونه بوی نامطبوعی مانند بوی ماندگی و ترشیدگی داشته باشد.

۳-      وجود حفره یا کپک زدگی آجیل از علائم کهنگی و فساد است.

۴-      سعی کنیم آجیلی را انتخاب کنیم که شور نباشد.

میوه

         در انتخاب میوه، انواع پرفیبر و کم قند آن را خریداری کنیم.

         میوه های خراب و لک دار نخریم، زیرا چون خرابی این میوه ها می تواند به تمام سطح خود میوه و حتی سایر میوه ها هم منتقل و باعث غیرقابل استفاده شدن آن شود.

         میوه هایی که شکستگی و بریدگی دارد را نخریم، زیرا امکان انتقال و نفوذ آلودگی های محیطی و بقایای سموم و کود های شیمیایی به داخل میوه های شکسته وجود دارد.

         سیب قرمز سالم باید سفت و کمی سنگین باشد. سیب های قرمز سبک  اغلب پوک و خراب است.

         پرتقال و نارنگی سالم هم باید بدون لک و زدگی در پوست باشد.

         اگر پرتقالی تازه و آبدار باشد، نباید پوست آن با فشار انگشتان دست به سادگی فرو رود.

         اگر قصد خرید کیوی داریم، بهتر است یک هفته قبل از عید انواع سفت این میوه را خریداری کنیم و آنها را به صورت نشسته داخل نایلونی در بسته کنار دو تا سه عدد سیب قرار دهیم.

         دانه های کوچک و کمی زبر و لکه های تیره روی پوست موز می تواند نشان دهنده رسیدگی بیش از حد موز باشد.

«افروز پیش بین» کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 97846
کلیدواژه
حمید تهرانی
خبرنگار

حمید تهرانی

تنظیمات قالب