جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1398/07/06
  • - تعداد بازدید: 37
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بیشتر بدانیم: توصیه های غذایی برای مبتلایان به هایپرتری گلیسریدمی

.

هایپرتری
گلیسریدمی به بالا بودن سطح تری گلیسرید از
150 mg/dl در
خون گفته می شود. این بیماری اغلب در افرادی که دریافت پروتئین کم و کربوهیدرات
زیاد دارند، دیده می شود.

 


به
گزارش روابط عمومی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، افزایش بسیار بالای تری
گلیسرید می تواند باعث التهاب پانکراس و افزایش خطر کبد چرب شود. تشخیص نهایی
هایپرتری گلیسریدمی با اندازه گیری سطح تری گلیسرید خون و با انجام آزمایش صورت می
گیرد که بر این اساس، سطوح سرمی کمتر از
150 mg/dl به
عنوان سطح نرمال، سطوح سرمی
150-199 mg/dl به عنوان سطح در معرض خطر (حد مرزی)، سطوح سرمی 200-499 mg/dl به
عنوان سطح بالای تری گلیسرید و سطوح سرمی بیشتر از
500 mg/dl به
عنوان سطح خیلی بالای تری گلیسرید در نظر گرفته می شود.



توصیه
های غذایی



ü اغلب افراد با سطح تری گلیسرید بالا توصیه هایی برای کاهش
وزن، محدود کردن مصرف غذاهای فرآوری شده، کربوهیدرات های ساده، الکل و چربی های
اشباع دریافت می کنند. قندهای تصفیه شده سطح تری گلیسرید را افزایش می دهند و از
این رو افراد با سطح بالای تری گلیسرید باید دریافت قند، شیرینی و سایر غذاهای
حاوی شکر را کاهش دهند.



ü اسیدهای چرب امگا 3 که بیشتر در ماهی های چرب مثل ساردین و
شاه ماهی خال مخالی وجود دارند، اثر قابل توجهی بر سطح تری گلیسرید خون می گذارند
و در مقادیر بالا (10 گرم در روز یا
بیشتر) باعث کاهش تری گلیسرید تا 40درصد یا بیشتر می شوند. بنابراین در هایپرتری
گلیسریدمی به میزان دو تا چهار گرم در روز تجویز می شود که دوز بالایی است و
دریافت چنین مقادیری مستلزم مصرف مکمل است.



ü افرادی که به مصرف مقادیر زیاد قهوه یا چای عادت دارند
بایستی از انواع بدون کافئین آنها استفاده کنند، چون تحقیقات نشان داده شده است که
حذف کافئین می تواند سطح تری گلیسرید را کاهش دهد.



ü فیبرهای محلول در آب مثل «پکتین» در میوه ها، صمغ گوار و
دیگر صمغ ها در لوبیاها و «بتا گلوکان» در جو دو سر می تواند در کاهش سطح تری
گلیسرید موثر باشد.



ü سطح تری گلیسرید در افراد مبتلا به دیابت باید به طور منظم
پایش شود. زیرا دیابت به ویژه در صورتی که قند خون از کنترل خارج شده باشد، می
تواند سطح تری گلیسرید را به طور قابل توجهی افزایش دهد. /101



«شبنم باقری»،
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز



پایان
خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 10345
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب