جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1398/08/21
  • - تعداد بازدید: 28
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

با خواص تغذیه ای زیتون آشنا شویم

.

زیتون به
دلیل داشتن ویتامین ها، املاح معدنی،
اسیدهای چرب امگا3 و ترکیبات فعال تری نظیر ترپنوئیدها با فعالیت آنتی اکسیدانی در
برگ، میوه، روغن و حتی پوست و ساقه خود دارای فعالیت های مهمی مانند ضد سرطان، ضد
دیابت، ضد التهاب بوده و برای دستگاه گوارش در موارد کولیت ها و یبوست و همچنین
سایر موارد نظیر جوش و زخم مفید است که این فعالیت در بررسی های آزمایشگاهی به
اثبات رسیده است.

 


به
گزارش روابط عمومی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، زیتون دارای قسمت های مختلفی
نظیر برگ، روغن و میوه است که هر کدام
دارای ترکیبات فعال تری نظیر ترپنوئیدها با فعالیت آنتی اکسیدانی است.



برگ
درخت زیتون دارای گلوکوزید، مواد قندی، مواد تلخ، کلروفیل، اسید گالیک، تانن، موم
و مانیت است. برگ زیتون به عنوان دیورتیک، کاهش دهنده قندخون و کلسترول خون، کاهنده
اسید اوریک و افزاینده وزن شناخته شده است. در مطالعات نشان داده شده است که برگ
زیتون از افزایش فشار خون و آرترواسکلروزیس جلوگیری می کند و مقاومت به انسولین را
در حیوانات آزمایشگاهی بهبود می بخشد. همچنین روغن زیتون دارای میزان بالای آنتی
اکسیدانی های قوی مثل پلی فنول ها و فلانوئیدها است که این آنتی اکسیدان ها باعث
کاهش اکسیداسیون کلسترول
LDL در بدن و به دنبال آن کاهش استرس اکسیداتیو
می شود.



خاصیت ضدسرطانی زیتون



همچنین
روغن زیتون خاصیت ضدسرطانی دارد. در بسیاری از منابع ذکر شده که روغن زیتون مجموعه
ای از خواص متناقص است، یعنی هم برای اسهال و هم برای یبوست مفید است و هم در طب
سنتی و هم در تحقیقات نوین این مورد به اثبات رسیده است. به نظر می رسد یکی از
دلایل این امر این است که طبیعت چنین تناقضاتی را برای متعادل سازی عوارض جانبی در
موارد مصرف زیاد قرار داده است.



میوه
زیتون دارای «آنتوسیانین» است که به عنوان یک ماده ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی می
تواند از بروز سرطان جلوگیری کند.



بسیاری
از مطالعات و تحقیقاتی که بر روی حیوانات آزمایشگاهی انجام شده و همچنین مطالعات
اپیدمیولوژیک انسانی، اثرات حفاظتی آنتوسیانین را در سرطان مربوط به لوله گوارشی
ثابت کرده است. زیتون دارای ترکیبات آنتی اکسیدان است که با فرآیندهایی نظیر پاکسازی
مستقیم گونه های فعال اکسیژن افزایش توانایی جذب رادیکال های اکسیژن در سلول ها،
کاهش پراکسیداسیون لیپیدها، مهار ایجاد جهش از سوی توکسین های محیطی و کارسینوژن
ها اثرات ضدالتهابی خود را به انجام می رساند.



همچنین
میوه زیتون دارای پتاسیم است که یکی از یون های ضروری است که باید از منابع غذایی
تامین شود. تحقیقات نشان داده که این یون می تواند با سرطان و پیشگیری از آن مرتبط
باشد. رژیم های غذایی دارای سدیم بالا و پتاسیم پایین می تواند سبب رشد سلول های
تومور شود، زیرا
PH طبیعی
و همچنین تعادل آب در سلول های انسانی را تغییر می دهد.



با
توجه به ترکیبات مفید در زیتون و قسمت های مختلف و اثرات آن بر بیماری های مختلف،
مصرف آن در رژیم غذایی توصیه می شود./101



«الهام
شفیعی» کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز



پایان
خبر



  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 14048
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب