بامیه و بهبود دیابت؛ از شایعه تا واقعیت
.
بامیه یکی از سبزی هایی است که ممکن
است طرفداران زیادی نداشته باشد. اگر به کسی که عاشق سبزی هاست یک بامیه پخته شده
که داخل آن به صورت لزج درآمده را بدهیم، او را برای همیشه نسبت به این گروه مواد
غذایی بدگمان کرده ایم! اگر این اتفاق افتاده احتمال دارد پخت مناسبی نداشته و
بهتر است شانسی دوباره به بامیه بدهیم؛ چرا که خواص زیادی دارد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده تغذیه و
علوم غذایی شیراز، این روزها مطالبی پیرامون خواص بامیه برای افراد مبتلا به دیابت
منتشر می شود، اما پیش از بیان خواص بامیه باید به خاطر داشته باشیم که رکن اصلی
پیشگیری و یا کنترل دیابت (نوع 2) سبک زندگی مناسب به معنای داشتن رژیم
غذایی سالم و فعالیت بدنی مناسب است.
خواص
تغذیه ای بامیه
نمایه گلایسمی هر ماده غذایی نشانگر
میزان افزایش قند خون فرد در اثر مصرف آن ماده غذایی است و بامیه یکی از سبزی هایی
است که نمایه گلایسمی پایینی دارد (زیر 20) در نتیجه مصرف آن باعث افزایش ناگهانی
قند خون فرد مبتلا به دیابتی نمی شود و از این نظر گزینه مناسبی برای رژیم غذایی این
افراد به حساب می آید.
حدود نیمی از مشکلات کلیوی به علت
دیابت رخ می دهد. کنترل فشارخون، کنترل دیابت و حفظ وزن مناسب از این مشکل پیشگیری
می کند. مطالعات نشان می دهند چنانچه در رژیم دیابتی، بامیه به صورت منظم مصرف شود
احتمال بروز مشکل کلیوی تا حدودی کاهش می یابد.
نیمی از فیبر موجود در بامیه فیبر
محلول است. فیبر محلول هضم غذا و در نتیجه ورود قند به خون را کند می کند. این
اتفاق باعث می شود قند خون به صورت ناگهانی افزایش پیدا نکند. همچنین مصرف روزانه دست
کم 25
گرم فیبر می تواند آثار سلامت بخش زیادی مانند کنترل اشتها و کمک به کاهش وزن
داشته باشد.
در نتیجه اگر بامیه به عنوان جزیی از
رژیم دیابتی گنجانده شود می تواند آثار مثبتی داشته باشد.
روش نگهداری و پخت مناسب
بهترین روش نگهداری بامیه قرار دادن
آن در فریزر و منجمد سازی آن است. پخت بامیه روش های مختلفی دارد. برای پیشگیری از
لزج شدن آن هنگام پخت می توان ترفندهای زیر را امتحان کرد :
- قرار
دادن در سرکه پیش از پخت - پس
از شست و شو اجازه دهیم در دمای محیط به صورت کامل خشک شود. - به
دمای محیط رساندن پیش از پخت - خودداری
از ریز کردن و خرد کردن بامیه پیش از پخت - خرید
و پخت بامیه های کوچک تر - خودداری
از پخت بیش از حد بامیه ها - خودداری
از قطع کردن دم بامیه هنگام پاک کردن
«محمدجعفر دهزاد»، کارشناس ارشد تغذیه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
پایان خبر
نظر دهید