جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1398/12/22
  • - تعداد بازدید: 37
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

اهمیت مصرف سویا در کنترل وزن

.

سویا حاوی مقدار زیادی پروتئین است و تمام آمینواسیدهای
ضروری موردنیاز بدن را تامین می کند؛ در نتیجه به عنوان یک پروتئین کامل در نظر
گرفته می شود.

 


پروتئین سویا یکی از پروتئین های اصلی تشکیل دهنده رژیم
افراد گیاهخوار یا افرادی که به لبنیات آلرژی دارند است. از پودر پروتئین سویا برای
تولید شیر خشک نوزادان، جانشین های گوشت و شیر سویا استفاده می شود.



سویا به دلیل تاثیراتی که در پیشگیری از اختلالات متابولیک
مانند هیپرلیپیدمی، بیماری های قلبی عروقی و دیابت دارد، یک ماده غذایی بهبود
دهنده سلامت در نظر گرفته می شود. این اثرات مفید سویا به دلیل ترکیبات تشکیل
دهنده آن مانند چربی غیر اشباع، فیبر، پروتئین و ایزوفلاوون ها است.



ایزوفلاوون ها ترکیباتی هستند که در محافظت علیه بیماری های
وابسته به سن مانند بیماری های قلبی عروقی، استئوپروز، سرطان های وابسته به هورمون
و زوال عقلی نقش دارند، همچنین پودر پروتئین سویا در تشکیل عضله در ورزشکاران نقش
دارد.



در مطالعات زیادی دیده شده است که پروتئین سویا در کنترل
وزن و پیشگیری از چاقی تاثیرگذار است، این اثرات سویا ممکن است به دلیل تاثیر آن
بر تنظیم حس سیری و دریافت غذایی، کاهش جذب و تعدیل متابولیسم چربی، افزایش مصرف
انرژی توسط بدن و مهار تولید چربی باشد.



مصرف سویا ممکن است باعث پیشگیری از افزایش چربی شکمی در
زنان یائسه نیز شود، البته تایید قطعی این نتایج نیاز به مطالعات بیشتر دارد. قابل
توجه است که مانند هر ماده غذایی دیگری باید از زیاده روی در مصرف سویا خودداری کرد./105



«فاطمه نوری پور»؛ کارشناس ارشد
تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی



پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 21127
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب