جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1400/05/02
  • - تعداد بازدید: 41
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اهمیت استفاده از نان های سبوس دار در برنامه غذایی

.

نان تامین کننده بخش قابل توجهی از انرژی و ترکیبات نشاسته
ای مورد نیاز بدن است و اگر از آرد کامل غلات مانند آرد کامل گندم یا جو تهیه شود،
درصد قابل توجهی از نیاز روزانه فرد به پروتئین و فیبر نیز فراهم می شود؛ همچنین
نان منبع خوبی از کلسیم، آهن، ویتامین های گروه 
B، منیزیم، ویتامین E و
روی است. 



بنابراین با توجه به ارزش تغذیه ای بالای نان های تهیه شده
از آرد کامل و سبوس دار، توصیه می شود تمامی افراد جامعه در انتخاب نان مصرفی دقت
و انواع نان های سبوس دار و تیره را انتخاب کنند، زیرا نان های سفید فاقد مواد
مغذی ضروری است و مصرف مداوم آن خطر چاقی، دیابت، چربی خون بالا و بیماری قلبی را
افزایش می دهد.

 


اگر چه مصرف نان سبوس دار و حذف نان سفید به عنوان یک
پیشنهاد برای ارتقای سلامت تمام افراد جامعه مطرح است، این موضوع در افراد چاقی که
تحت درمان کاهش وزن هستند و همچنین افراد مبتلا به دیابت، ضرورت بیشتری دارد.



مصرف نان سبوس دار به دلیل اینکه میزان فیبر بالایی دارد در
پیشگیری از یبوست، اختلالات گوارشی و سرطان روده بزرگ نقش دارد؛ علاوه بر این، به
دلیل اینکه بیشتر نان های مصرفی دارای مقادیر بالایی از نمک است، توصیه می شود که
نان های کم نمک را برای مصرف انتخاب کنیم.



فرایند تخمیر یا عمل آوری نان باید با استفاده از خمیر مایه
انجام شود که موجب هضم بهتر نان و جذب بهتر املاح دو ظرفیتی مانند آهن، روی و
کلسیم می شود؛ استفاده از جوش شیرین، روشی نامناسب در پخت نان است و به سلامت فرد
آسیب می رساند./102



«زهرا حسن زاده» دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم
غذایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز



پایان خبر



  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 44384
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب