سرمایه گذاری برای تولید
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/09/29
  • - تعداد بازدید: 376
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
همگام با شانزدهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم؛

از سلامت روده تا پیشگیری از سرطان

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر نقش قابل توجه غلات کامل، به ویژه نان کامل در ارتقای سلامت عمومی بدن گفت: مصرف منظم غلات کامل می‌تواند به طور همزمان بر سلامت دستگاه گوارش، عملکرد کبد و حتی پیشگیری از بیماری‌هایی مانند سرطان تأثیرگذار باشد.

دکتر شناور

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «رضیه شناور» نان کامل را منبع غنی از فیبر نامحلول برشمرد که برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است و گفت: این فیبر در روده بزرگ، در اثر «میکروفلور» روده تخمیر شده و به اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و گاز تبدیل می شود، اسیدهای چرب کوتاه زنجیر به عنوان سوخت اصلی سلول‌های مخاطی روده بزرگ عمل کرده و رشد باکتری‌های مفید روده را افزایش می‌دهد، علاوه بر این، فیبر نامحلول با تنظیم حرکات روده و افزایش حجم مدفوع، به پیشگیری از یبوست کمک شایانی می‌کند.

پیشگیری و بهبود بیماری کبد چرب

او با اشاره به وجود مقادیر بالایی از «بتائین» در غلات کامل افزود: این ماده مغذی در فرآیند خروج چربی (VLDL) از کبد و جلوگیری از تجمع چربی در این اندام نقش حیاتی دارد، جایگزین کردن غلات کامل به جای غلات تصفیه شده، می‌تواند مصرف کلی بتائین را یک و نیم تا سه و سه دهم برابر افزایش دهد.

دکتر شناور همچنین وجود ترکیباتی مانند ویتامین E، ترکیبات فنولیک و فیبر  در غلات کامل را موجب بهبود حساسیت انسولینی و کاهش التهاب دانست که در پیشگیری و بهبود کبد چرب مؤثر است.

به گفته رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز مطالعات انجام‌ شده روی بیماران مبتلا به کبد چرب نشان می‌دهد که مصرف غلات کامل سبب کاهش آنزیم‌های کبدی و بهبود وضعیت این بیماری می‌شود.

کاهش خطر ابتلا به سرطان

او با بیان اینکه مصرف منظم نان کامل در رژیم غذایی، موجب کاهش قابل توجه خطر بروز برخی سرطان‌ها، به ویژه سرطان کولون، پانکراس و معده می شود، افزود:  ترکیبات فنولیک، ویتامین E، سلنیوم، روی و مس موجود در غلات کامل با اثرات آنتی‌اکسیدانی قوی خود، رادیکال‌های آزاد را خنثی کرده و از آسیب اکسیداتیو DNA جلوگیری می‌کند؛ همچنین «لیگنان» موجود در نان کامل با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است.

دکتر شناور اضافه کرد: پژوهش‌های اخیر نیز حاکی از آن است که خطر مرگ ناشی از سرطان در افرادی که غلات کامل بیشتری مصرف می‌کنند، ۱۷ درصد کمتر از سایر افراد است.

او با یادآوری این نکته که گنجاندن نان کامل در رژیم غذایی روزانه، نه تنها به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و پیشگیری از کبد چرب کمک می‌کند، بلکه به عنوان یک راهکار مؤثر در کاهش خطر ابتلا به سرطان نیز شناخته می‌شود، گفت: وقت آن است که یک تغییر ساده اما قدرتمند، در سبد خرید خود ایجاد کرده و نان کامل را جایگزین نان‌ های سفید و تصفیه ‌شده کنیم.

پایان خبر

  • گروه خبری : بدانیم و اقدام کنیم,اخبار وب دا,آخرین اخبار
  • کد خبری : 141974
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب