جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1398/08/19
  • - تعداد بازدید: 25
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

آیا نداشتن توانایی تحمل لاکتوز به معنی حذف کامل شیر و لبنیات از رژیم غذایی است؟

.

با حذف کامل لبنیات تامین کلسیم موردنیاز بدن بسیار مشکل می
شود. کلسیم از جمله برای تشکیل و حفظ استخوان های قوی و پیشگیری از استئوپروز، پرفشاری
خون و انواع خاصی از سرطان ها موردنیاز است.



به گزارش روابط عمومی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، نداشتن
توانایی تحمل لاکتوز یک اختلال گوارشی ناشی از تولید نشدن آنزیم لاکتاز در دستگاه
گوارش است. این آنزیم در هضم قند شیر و لبنیات که لاکتوز نام دارد نقش دارد. یک
باور غلط در مورد تحمل نکردن لاکتوز وجود دارد و آن این است که این افراد نباید فرآورده
های لبنی مصرف کنند.

 


تحمل ثانویه لاکتوز می تواند متعاقب عفونت روده کوچک،
اختلالات التهابی، ایدز یا سوء تغذیه به وجود آید. در کودکان این اختلال، به صورت عفونت
باکتریایی یا ویروسی به وجود می آید. در صورتی که لاکتوز هضم نشود فرد دچار نفخ، درد
شکمی و اسهال می شود.



علایم تحمل نکردن لاکتوز با کاهش مصرف غذاهای دارای لاکتوز مثل
شیر، شیر خشک، ماست، پنیر، بستنی و خامه بهبود می یابد.



تفاوت نداشتن تحمل
لاکتوز و سندروم روده تحریک پذیر



گاهی بعضی افراد علایم بیماری هایی مانند سندروم روده تحریک
پذیر را با تحمل نکردن لاکتوز اشتباه گرفته و لبنیات را از رژیم غذایی خود حذف می
کنند. تحمل نکردن لاکتوز درجات مختلفی دارد و شدت علایم بر اساس شدت بیماری در
افراد متفاوت است. سوء جذب یا تحمل نکردن لاکتوز در کودکان کمتر از 6 سال اندک است،
اما با افزایش سن این اختلال افزایش می یابد.



با حذف کامل لبنیات تامین کلسیم موردنیاز بدن بسیار مشکل می
شود. کلسیم از جمله برای تشکیل و حفظ استخوان های قوی و پیشگیری از استئوپروز، پرفشاری
خون و انواع خاصی از سرطان ها موردنیاز است.



اکثر افرادی که توانایی تحمل لاکتوز دارند می توانند تا 12
گرم در روز لاکتوز بدون علایم عمده به ویژه هنگامی که همراه با وعده های غذایی و
یا در قالب پنیر و یا محصولات لبنی تخمیر شده باشد مصرف کنند. اکثر بزرگسالان
مبتلا به عدم تحمل لاکتوز اگر به تدریج و طی چندین هفته میزان مصرف لاکتوز را
افزایش دهند در نهایت قادر به مصرف و تحمل 12 گرم یا بیشتر لاکتوز در شیر(معادل یک
فنجان) می شوند. این افراد باید به جای مصرف حجم زیاد منابع لاکتوز در یک وعده
غذایی، باید آن را بین چند وعده تقسیم کنند. هر فرد باید میزان لبنیات مصرفی خود
را آهسته افزایش دهد تا متوجه شود چه میزان لبنیات را طی روز می تواند مصرف کند. این
افراد می توانند در مورد نوع و میزان موردنیاز لبنیات مصرفی خود از مشاور تغذیه
کمک بگیرند.



افرادی که محصولات لبنی مصرف نمی کنند به مکمل کلسیم نیاز
دارند و باید از منابع غیر لبنی کلسیم مانند شیر سویای غنی شده با کلسیم، کلم،
بادام و دیگر منابع استفاده کنند. در بین فرآورده های لبنی تحمل پنیر، ماست و
بستنی به علت محتوای پایین تر لاکتوز راحت تر است. آنزیم لاکتاز به صورت قرص یا در
محصولات لبنی فرآوری شده با لاکتاز(مانند شیر بدون لاکتوز) برای کسانی که سوء هضم
لاکتوز دارند و با مصرف شیر احساس ناراحتی می کنند در دسترس است. از آنجایی که
آنزیم لاکتاز به انجماد حساس است، ماست منجمد ممکن است به خوبی تحمل نشود./101



فاطمه نوری پور کارشناس ارشد تغذیه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 13943
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب