جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1400/12/21
  • - تعداد بازدید: 98
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آیا مرکبات علائم سرماخوردگی را کاهش می دهد؟

.

مرکبات حاوی مقادیر زیادی ویتامین C
و مقادیر قابل توجهی از کاروتنوئیدها، فولات و فیبر است که
در موجب افزایش سلامتی بدن می شود.

 


علاوه بر کاروتنوئیدها، فیتوکمیکال هایی همانند فلاونوئیدها
و لیمونوئیدها نیز در مرکبات وجود دارد که به نظر می رسد دارای فعالیت های
بیولوژیکی و مزایایی برای سلامتی باشد. از طرفی این گروه از میوه ها فاقد چربی،
سدیم و کلسترول است.



البته محتویات مواد مغذی و فیتوکمیکال های موجود در مرکبات بسته به
شرایط رشد، نوع میوه، میزان رسیدگی، شرایط نگهداری و فرآوری می تواند متفاوت باشد.



ویتامین C
یک ماده مغذی ضروری محلول در آب است که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند، در
متابولیسم آهن و تولید کلاژن نقش داشته و در فرآیندهای مختلف آنزیمی و هورمونی
دارای نقش است.



ویتامین C
همچنین با تحریک گلبول های سفید در سیستم ایمنی نقش داشته و در برخی مطالعات نشان
داده شده است که ویتامین
C
شدت و طول مدت علائم سرماخوردگی را کاهش می دهد. بنابراین افزایش سریع میزان
ویتامین
C و بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی بدن را می توان
با مصرف مقادیر معقول مرکبات به دست آورد.



همچنین مرکبات حاوی کاروتنوئیدهای زیادی است و بسیاری از
عملکردها و فواید سلامتی بدن، به مصرف کاروتنوئیدها نسبت داده شده است. برای مثال
دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بوده، اثرات مثبتی بر سیستم ایمنی بدن دارد، باعث
تشکیل استخوان می شود، سبب بهبود سلامتی چشم شده و می تواند خطر ابتلا به سرطان را
کاهش دهد.



یافته ها نشان می دهد که نارنگی می تواند مقدار قابل توجهی
از نوعی کاروتنوئید (بتا-کریپتوزانتین) را فراهم کند که به نظر می رسد منبع بسیار
خوبی از ویتامین
A باشد.



فیبر اصلی مرکبات «پکتین» است که یک فیبر محلول به حساب می
آید. فیبرها می توانند باعث پیشگیری از یبوست، احساس سیری، کاهش جذب کلسترول و
اسیدهای صفراوی شده و علاوه بر این به نظر می رسد می توانند مصرف غذا را کاهش داده
و خطر بیماری های مزمن را کاهش دهند.



مرکبات می تواند یک منبع تکمیلی برای فولات رژیم غذایی نیز
باشد. به طوری که فولات برای تولید
DNA ضروری
است و کمبود آن در افزایش غلظت «هموسیستئین» خون که خطر تصلب شرایین و بیماری قلبی
را افزایش می دهد، دخیل است./ف.نوروزی فرد



«مهسا
موذن»، دکترای تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 56595
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب