جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/02/24
  • - تعداد بازدید: 26
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

آنچه مبتلایان به دیابت باید در ماه مبارک رمضان رعایت کنند

.

دیابت از جمله بیماری هایی
است که بسته به نوع و شدت آن، توصیه های متفاوتی برای روزه داری خواهد داشت. افراد
مبتلا به دیابت که دارو دریافت می کنند، با توجه به شدت بیماری و با مشورت پزشک
ممکن است مجاز به روزه داری باشند.

 


با این حال، مبتلایان به
دیابت نوع یک که در روز چند نوبت انسولین تزریق می کنند، بیماران مبتلا به عفونت، بیماران
دارای پرفشاری خون کنترل نشده و یا آنژین درمان نشده، بیماران با سابقه کتواسیدوز دیابتی،
بیمارانی که در طول روز دو بار یا بیشتر دچار هایپرگلایسمی یا هایپوگلایسمی می
شوند و بیمارانی که به طور مداوم قند خون کنترل نشده دارند، بیماران سالخورده، بیماران
تحت دیالیز و یا بیماران دچار نارسایی کلیه و دارای سایر عوارض پیشرفته و مزمن
دیابت، لازم است از روزه داری پرهیز کنند.



بیماران مبتلا به دیابت
در طول ماه مبارک رمضان مانند روزهای معمولی باید از دریافت کالری بیش از حد و
همچنین مواد غذایی شیرین دارای قند ساده مثل حلوا، شله زرد، زولبیا و بامیه در
وعده افطار و سحری پرهیز کنند تا دچار هایپرگلایسمی و عوارض آن نشوند. مصرف غذاهای
چرب و سرخ شده نیز در وعده افطار و سحری توصیه نمی شود، زیرا موجب تشنگی و خشکی
دهان در طول روز می شوند.  



برای سحری باید غذاهایی
انتخاب شود که قند خون را به آهستگی افزایش می دهند؛ مثل منابع کربوهیدرات های پیچیده
و دارای فیبر مانند غلات کامل، حبوبات، سبزی و میوه که فیبر موجود در آنها، به حفظ
قند خون در محدوده طبیعی در طول روزه داری کمک می کند. مصرف سبزی خوردن، لیموترش و
سالاد در وعده سحری، از تشنگی در طول روز نیز جلوگیری می کند.



بهتر است از خوردن چای
زیاد و پررنگ و قهوه نیز که خاصیت دیورتیک دارند و سبب دفع ادرار زیاد می شوند، در
هنگام سحر خودداری شود.



اگر بیمار برای خوردن
سحری بیدار نشود، بهتر است از روزه گرفتن در آن روز منصرف شود، زیرا احتمال افت
قند خون و عوارض دیگر افزایش می یابد.



وعده افطار نیز بهتر است
با یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم شروع شود. مواد غذایی سبک
مشابه وعده صبحانه مانند نان و پنیر و سبزی، سوپ کم چرب، تخم مرغ آبپز یا انواع
سبزی های پخته مثل انواع کلم های پخته یا کدو و هویج پخته شده از مواد غذایی مناسب
برای افطار هستند، وعده شام بهتر است دست کم یک ساعت بعد از صرف افطار مصرف شود و سعی
شود غذا به آرامی جویده شود.



توجه داشته باشید که اگر
بعد از افطار، قند خون بالای 250 باشد لازم است شب بعد 20 درصد از کالری دریافتی
کم شود و چنانچه قند خون بالای 350 باشد توصیه می شود از ادامه روزه داری خودداری
شود.



در طول ساعات روزه داری نیز
قند خون بایستی در چندین نوبت بررسی شود و در صورت مشاهده قند خون کمتر از 70 یا بیشتر
از 300، بیمار باید روزه خود را باز کند. /101



«شبنم
باقری» کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده غذیه و علوم غذایی شیراز



پایان
خبر



  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 24094
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب