جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/03/01
  • - تعداد بازدید: 312
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در جمع اصحاب رسانه فارس:

پوشش 100 درصدی غربالگری بیماری های متابولیک ارثی در شهرهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام پوشش تمامی شهرستان های زیرمجموعه دانشگاه در غربالگری شنوایی نوزادان گفت: در سال گذشته، ۸۵ درصد نوزادان تحت پوشش خدمات غربالگری قرار گرفته اند که تا پایان امسال این پوشش ۱۰۰ درصدی می شود و افراد شناسایی شده برای دریافت و کاشت حلزون شنوایی معرفی می شوند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز از پوشش 100 درصدی غربالگری بیماری های متابولیک ارثی در شهرهای زیرمجموعه دانشگاه در سال 1401 خبر داد. 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عباس رضاییان زاده» در نشست خبری با اصحاب رسانه استان که صبح امروز، با حضور رئیس و معاونان دانشگاه برگزار شد، مهم ترین اولویت های مجموعه سلامت استان را در حوزه بهداشت بیان کرده و به پرسش های اصحاب رسانه در این زمینه پاسخ داد.

او با اشاره به غربالگری بیماری های گوناگون در مراکز بهداشتی سطح استان افزود: با توجه به اهمیت تشخیص صحیح بیماری های متابولیک ارثی، در سال ۱۴۰۱ موفق شدیم 100درصد شهرستان های زیرمجموعه دانشگاه را تحت پوشش غربالگری این بیماری ها قرار دهیم که سبب شناسایی ۵۶۲ مورد ابتلا به بیماری های متابولیک در فارس شد. 

دکتر رضائیان زاده دانشگاه علوم پزشکی شیراز را تنها دانشگاهی معرفی کرد که تمامی شهرستان ها را تحت پوشش خدمات غربالگری بیماری های متابولیک ارثی قرار داده و همین امر می تواند زمینه ساز پرورش نسل سالم برای فردای ایران باشد.او اضافه کرد: در زمینه بهداشت کارخانه ها، با تلاش مجموعه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تمام کارخانه های دارای بیش از ۵۰ کارگر تحت پوشش قرار گرفته اند و خانه بهداشت کارگری برای آنها راه اندازی شده است. 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام پوشش تمامی شهرستان های زیرمجموعه دانشگاه در غربالگری شنوایی نوزادان گفت: در سال گذشته، ۸۵ درصد نوزادان تحت پوشش خدمات غربالگری قرار گرفته اند که تا پایان امسال این پوشش ۱۰۰ درصدی می شود و افراد شناسایی شده برای دریافت و کاشت حلزون شنوایی معرفی می شوند. 

به گفته دکتر رضاییان زاده، خدمات غربالگری و شناسایی پوکی استخوان در سالمندان استان، دیگر بسته مراقبتی دانشگاه در ارائه خدمت به گروه های هدف جامعه است که در تمامی شهرستان های استان عملیاتی شده است. 

او در بخش دیگری از صحبت های خود از ارائه خدمات تشخیص و درمان سالک در تمامی شهرستان های فارس خبر داد و با بیان اینکه طرح مبارزه با سالک در تمامی مناطق استان آغاز شده است، گفت: با انجام بیماریابی، بیماران در همان مراحل اولیه شناسایی و خدمات درمانی لازم را دریافت می کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به شناسایی تمامی اتباع خارجی مقیم استان فارس؛ از ارایه خدمات رایگان واکسیناسیون و همچنین شناسایی موارد سالک و سل در این گروه از افراد در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: موارد شناسایی شده برای دریافت خدمات درمانی به مراکز درمانی ارجاع شده اند. 

شناسایی ۲۸ هزار و ۳۹۱ مورد بیمار مبتلا به فشارخون بالا که از بیماری خود آگاه نبودند؛ همچنین شناسایی و غربالگری ۴۳ هزار و ۵۲۸ مورد دیابت و پیش دیابت که پس از ارزیابی ۹ هزار و ۸۲۶ مورد دیابت داشتند؛ غربالگری ۳۰۱ هزار و ۲۹۱ مورد سرطان پستان، ۲۸۰ هزار و ۴۵۶ مورد غربالگری سرطان روده بزرگ و ۲۳۵ هزار و ۲۶۳ مورد غربالگری سرطان دهانه رحم از دیگر اقدامات معاونت بهداشت در زمینه غربالگری در سال ۱۴۰۱ بوده است که دکتر رضاییان زاده به آن اشاره کرد. 

او افزود: در سال گذشته شیراز موفق به دریافت گواهی آب آشامیدنی سالم شد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه با اشاره به مستقر شدن ۴۶ خانه بهداشت عشایری در استان و حضور بهورز در این خانه های بهداشت، از پوشش ۱۰۰ درصدی عشایر در استان به عنوان محور دیگر فعالیت های مجموعه بهداشت استان یاد کرد. 

دکتر رضائیان زاده در ادامه با اشاره به ابلاغ سیاست های جمعیتی و اهمیت توجه به مقوله خانواده و جوانی جمعیت در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری، تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی شیراز را اقدامی مهم در این راستا دانست که تا کنون حدود ۹۵ درصد مصوبات آن به مرحله اجرا رسیده است.

برگزاری برنامه های مختلف از سوی واحدهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز مانند کارگاه ها و همایش های مختلف در زمینه آسیب های تک فرزندی، رونمایی از سایت جوانی جمعیت، اعطای وام ازدواج به کارکنان، ایجاد اتاق های شیردهی، نظارت بر تجویز و مصرف داروهای مرتبط با بارداری و نازایی، پیگیری مبانی قانونی نظیر کسر ساعت کاری کارکنان بر اساس تعداد فرزندان، برگزاری جشن ازدواج کارکنان، راه اندازی کلینیک جوانی جمعیت در درمانگاه شهید مطهری، برگزاری ژورنال کلاب های دانشجویی، تقدیر از پژوهشگر برتر در زمینه جوانی جمعیت، تکریم از ماماهای نمونه در راستای جوانی جمعیت، برگزاری کرسی های آزاداندیشی، جلب همکاری خیرین در حیطه جوانی جمعیت، تشکیل کمیته بیمه ویژه زوج های نابارور، انجام مصاحبه های رادیویی و تلویزیونی، برگزاری مسابقات کتابخوانی، اطلاع رسانی در زمینه دستورالعمل های جوانی جمعیت و فضاسازی محیطی در در مراکز بهداشتی و مراکز خدمات جامع سلامت در سطح استان، از مهمترین اقداماتی است که در سال ۱۴۰۱ در زمینه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده است.

این نشست صبح امروز، یکم خرداد، با حضور دکتر «سید وحید حسینی» رئیس دانشگاه و همچنین معاونان دانشگاه، به مناسبت هفته ملی جمعیت و هفته روابط عمومی برگزار شد.

پایان خبر

 

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,اخبار عمومی سایت دانشگاه ,اخبار / جوانی جمعیت
  • کد خبری : 87220
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب