سلامت بارداری؛
نکات تغذیه ای در خصوص ویار دوران بارداری
علت دقیق ویار بارداری به طور دقیق مشخص نشده است، اما می تواند به دلیل تغییرات هورمونی، افزایش جریان خون، کمبود مواد غذایی و شرایط خاص روانی در این دوران باشد.
پیکا یا ویار بارداری ممکن است در هر زمانی در طول دوران بارداری اتفاق بیفتد، اما اغلب در سه ماهه نخست، شایع تر است.
ماده غذایی مربوط به ویار مادر، ممکن است در دسترس نباشد، یا غذای غیر معقولی به نظر برسد و همچنین ممکن است فرد قبل از بارداری از آن ماده غذایی متنفر بوده باشد.
علت دقیق ویار بارداری به طور دقیق مشخص نشده است، اما می تواند به دلیل تغییرات هورمونی، افزایش جریان خون، کمبود مواد غذایی و شرایط خاص روانی در این دوران باشد.
ویار بارداری نسبت به چه غذاهایی ایجاد می شود؟
انواع شیرینی ها مثل شکلات و بستنی، لبنیاتی مثل پنیر و خامه، میوه، سبزی ها، فست فود و غذاهای سرخ شده و در مواردی نسبت به مواد غیر خوراکی مانند خاکستر، پودر بچه، گچ، زغال چوبی، خاک، پودر قهوه، پوسته تخم مرغ، مو، صابون، پشم یا پارچه می تواند جزو موارد ویار مادر باردار باشد.
در مواقع ویار چه کارهایی می توانیم انجام دهیم؟
اگر ماده غذایی که نسبت به آن ویار و هوس ایجاد شده برای جنین و مادر خطری نداشته باشد، مادر می تواند با خیال راحت آن را میل کند.
اما در صورتی که ویار نسبت به ماده غذایی مضر ایجاد شده باشد، به عنوان مثال فست فود، غذاهای چرب و شور، نوشیدنی های الکلی و یا حتی ترکیبات غیر خوراکی مثل خاک، صابون، بنزین و یا مواردی از این دست، باید از خوردن آن اجتناب کرده و هرچه سریع تر با پزشک مشورت کرد.
آیا درمانی برای ویار وجود دارد؟
ویار در افراد باردار اغلب به طور خود به خود از بین می رود. ویار یک مشکل بسیار رایج در سراسر جهان به ویژه در برخی جوامع است. در حالی که اغلب این وضعیتی است که افراد بدون نیاز به کمک دیگران بهبود پیدا می کنند، برای برخی می تواند یک مشکل جدی باشد. بیشترین خطر برای افرادی است که اقلام سمی، تیز یا مواردی که دستگاه گوارش آنها را مسدود کند مصرف می کنند. اما درمانها و تکنیکهای مراقبت از سلامت روان میتواند به بهبود این وضعیت کمک کند.
«زهرا مغدانی»، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
نظر دهید