جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/02/23
  • - تعداد بازدید: 386
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
نایب رئیس کمیسیون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس در گفت و گو با وبدا:

قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت یکی از موفق ترین قرارگاه های دولت است

نایب رئیس کمیسیون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس با اشاره به برگزاری نخستین جایزه ویژه جمعیت و کسب مقام نخست از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: کسب این مقام، نشان از تدبیر، تلاش و اهتمام شخص دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دارد که با ایجاد قرارگاه ملی جمعیت در این وزارتخانه به صورت مستقیم بر اجرای تکالیفی که به آنها شده نظارت دارد.

 به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و به نقل از «وبدا» وزارت بهداشت، دکتر«فاطمه محمدبیگی» عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت و گو با خبرنگار وبدا، ضمن تقدیر از اقدامات وزارت بهداشت در اجرای قانون جوانی جمعیت، اظهار داشت: در بدو تشکیل مجلس یازدهم نمایندگان دغدغه‌مند در حوزه جوانی جمعیت و ارتقای سلامت مادر و کودک دور هم جمع شدند و ریل گذاری جدیدی برای قانون گذاری جمیعتی کشور ایجاد کردند.

وی افزود: در این ریل گذاری جدید، تلاش شد با استخراج مواد قبلی طرح تعالی جمعیت که از مجلس هشتم مطرح شده بود یک قانون حدودا 90 ماده ای در کمیته جمعیت کمیسیون بهداشت تدوین، اصلاح و بازنگری شود.

دکتر محمدبیگی با بیان اینکه کمیسیون مشترک جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در آبان 1399 با رای نمایندگان در صحن علنی مجلس رسما تشکیل شد، گفت: شناسایی 21 چالش و نیاز خانواده ها در حوزه جمعیت و تصویب 34 ماده در حوزه سلامت، پیشگیری و ارتقای حوزه سلامت از جمله اقداماتی است که در این کمیسیون صورت گرفته است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، اختصاص نسبت یک ماما به ازای هر دو زایمان، ایجاد مراکز درمان ناباروری سطح 3 در تمامی استان ها و ایجاد مراکز زایمان ایمن به ازای هر شهرستان را از جمله تکالیفی دانست که در قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده بر دستگاه ها شده است.

وی یادآور شد: در قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده تمامی مراکز آزمایشگاهی غربالگری جنین مکلف به کاهش خطاهای آزمایشگاهی خود و ارتقای کیفیت آزمایشگاهی شدند.

دکتر محمدبیگی ارتقای سلامت مادر و کودک را از اهداف بزرگ قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده برشمرد و تصریح کرد: طبق این قانون غربالگری جنین هم ساماندهی شد و هم تحت پوشش بیمه قرار گرفت.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به ماده 27 قانون جوانی جمعیت، حمایت از قاطع از مادران کارمند و دانشجو ، کاهش شیفت شب و مرخصی 2 ساله زایمان برای متخصصان و پزشکان طرحی را از جمله قوانینی دانست که در مجلس یازدهم بر اجرای آن تاکید شده است و به گفته وی یکی از نقاط عطف این قانون توجه به کارکنان حوزه سلامت و جامعه پزشکی برای حمایت از فرزندآوری است.

وی با اشاره به برگزاری نخستین جایزه ویژه جمعیت و کسب مقام نخست از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: کسب این مقام، نشان از تدبیر، تلاش و اهتمام شخص دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دارد که با ایجاد قرارگاه ملی جمعیت در این وزارتخانه به صورت مستقیم بر اجرای تکالیفی که به آنها شده نظارت دارد.

دکتر محمدبیگی تصریح کرد: قرارگاه جوانی جمعیت و حمایت از خانواده وزارت بهداشت یکی از موفق ترین قرارگاه های دولت در بین سایر وزارتخانه ها است چرا که وزیر بهداشت شخصا در جلسات مربوط به این قرارگاه شرکت می کند.

نایب رئیس کمیسیون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس از سیر نزولی بودجه اختصاصی به این قانون انتقاد و تاکید کرد: چرا باید بودجه این قانون از 10 و نیم همت در سال 1401، به 7 و نیم همت در سال 1402 و سپس به 6 و نیم همت در سال جاری کاهش یابد؟

وی تاکید کرد: وزارت بهداشت جزو دستگاه هایی است که برای اجرای قانون جوانی جمعیت علی رغم اختصاص بودجه از بودجه خود برای اجرای این قانون استفاده می کند در حالی که بودجه این وزارتخانه کفاف اجرای مواد 34 گانه این قانون نیست.

 پایان خبر


  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,اخبار / جوانی جمعیت
  • کد خبری : 101575
محمد  کریمی
خبرنگار

محمد کریمی

تنظیمات قالب