جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/05/06
  • - تعداد بازدید: 337
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

25 گام برای تهیه و نگهداری مواد غذایی سالم

برای حفظ سلامتی بدن، غذایی که می خوریم باید سالم و مقوی باشد؛ برای این منظور باید مواد غذایی سالم را انتخاب و به روش بهداشتی و مناسب نگهداری کنیم. در ادامه با راهکارهای موثر در حفظ سلامت مواد غذایی مختلف آشنا می شویم:

  1. تا حد امکان از فروشگاه هایی که فروشندگان آنها شرایط بهداشت مواد غذایی را رعایت می کنند، خرید کنیم.
  2. در هنگام خرید محصولات غذایی به تاریخ تولید و انقضاء، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت و علامت استاندارد توجه کنیم.
  3. گوشت، مرغ و ماهی را بعد از سایر مواد غذایی خرید کنیم.
  4. از خرید بسته های غذایی معیوب و آسیب دیده پرهیز کنیم.
  5. غذاهای منجمد شده مانند انواع گوشت، ماهی و سبزی، در دمای فریزر ( 20 درجه زیر صفر) تا سه ماه قابل نگهداری است.
  6. برای رفع انجماد گوشت و سایر مواد غذایی، قرار دادن در یخچال روشی بهتر و مطمئن تر است.
  7. از روزنامه برای بسته بندی و حمل مواد غذایی به ویژه نان استفاده نکنیم.
  8. بهتر است سبزی ها را به صورت خام و در بسته های کوچک در فریزر نگهداری کنیم.
  9. برای خرید گوشت، به این موضوع توجه کنیم که گوشت با رنگ صورتی یا قرمز روشن، دارای بوی طبیعی و بافتی سالم، قابل ارتجاع و غیر لزج و دارای مهر تایید سازمان دامپزشکی را خریداری کنیم.
  10. برای انتخاب گوشت مرغ به این موضوع توجه کنیم که مرغ تازه که سطح آن درخشنده و مرطوب است و بوی غیر طبیعی نمی دهد را انتخاب کنیم.
  11. مرغ مناسب باید وزنی بین یک و نیم تا دو کیلوگرم داشته باشد.
  12. گوشت ماهی تازه و سالم باید دارای ظاهری درخشان با چشم های برآمده و براق باشد.
  13. بافت ماهی باید محکم و قابل ارتجاع بوده و فلس ها محکم به بدن ماهی چسبیده باشد.
  14. وجود لکه های آبی تیره و سیاه روی شکم ماهی، دلیل بر کهنگی آن است.
  15. از خرید تخم مرغ شکسته یا ترک خورده خودداری و به تاریخ مصرف تخم مرغ دقت کنیم.
  16. تخم مرغ را برای نگهداری در یخچال نشوییم و هنگام مصرف تخم مرغ آنها را یکی یکی در ظرف جداگانه شکسته و در صورت داشتن لکه خون یا بوی نامطبوع از مصرف آن خودداری کنیم.
  17. هنگام خرید حبوبات دقت شود که بدون سوراخ و آفت زدگی باشد و برای نگهداری نیز حبوبات را در ظروف در بسته، در جای خشک و خنک نگهداری کنیم.
  18. در هنگام خرید مغزها توجه داشته باشیم که دارای ظاهری سالم و عاری از کپک زدگی و بوی نامطبوع باشد و برای نگهداری نیز جای سرد و خنک را انتخاب کنیم.
  19. در هنگلام خرید شیر و فرآورده های آن به تاریخ تولید و مصرف آن توجه کنیم.
  20. بهتر است در صورت مشکوک بودن به سلامت شیر قبل از مصرف، دست کم به مدت 10 دقیقه آن را بجوشانیم.
  21. کشک را به صورت پاستوریزه تهیه کرده و قبل از مصرف آن را بجوشانیم.
  22. توصیه می شود نمک های یددار را که در کیسه های مات بسته بندی شده است خریداری کنیم.
  23. از خرید نمک های فله ای که از سوی افراد دوره گرد عرضه می شود، خودداری کنیم.
  24. مصرف نمک را در برنامه غذایی به کمترین میزان برسانیم.
  25. نمک یددار را در آخرین لحظات پخت به غذا اضافه کنیم.

دکتر «محمدحسین کاوه»، دکترای تخصصی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 105786
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

تصاویر

تنظیمات قالب