جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/05/18
  • - تعداد بازدید: 757
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

گفت و گو با بهورز موفق خانه بهداشت کوهنجان ارسنجان، در ترویج برنامه های جوانی جمعیت

سال 1401 در نظام سلامت کشور همراه بود با قوت گرفتن سرفصلی که فراتر از اهداف سلامت محور، بلکه به عنوان یک اولویت ملی مطرح بوده و تمامی ارکان جامعه، با احساس نیاز نسبت به ضرورت پرداختن به آن، در تحقق آن سهیم شدند.

در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، همسو با اهداف نظام سلامت کشور، این مهم با تشکیل قرارگاه های جوانی جمعیت دنبال شده و مجموعه دانشگاه در حوزه های مختلف، با عضویت و پیگیری مصوبات این قرارگاه، برای توسعه اهداف جوانی جمعیت فارس، بسیج شده اند، هدفی که تحقق آن، حرکتی ملی، نیازمند مشارکت تمامی اجزای جامعه و سازمان ها بوده و این مهم در دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز از بالاترین مراتب مجموعه، تا واحدهای محیطی، با تمام توان در حال پیگیری است.

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز از امروز بنا دارد افراد موثر و تاثیرگذار در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت را در سایت دانشگاه معرفی کند.

در ادامه گفت و گو با «جمیله زارعی» بهورز خانه بهداشت روستای کوهنجان را دنبال می کنیم که تلاش کرده نقش خود را در این برنامه، به گونه ای موفق، جامه عمل بپوشاند.  

  • لطفا خودتان را معرفی کنید؟

«جمیله زارعی»، بهورز خانه بهداشت روستای کوهنجان شهرستان ارسنجان با بیش از 27 سال سابقه کار در خانه بهداشت به عنوان بهورز هستم؛ از بدو خدمت، در خانه بهداشت کوهنجان مشغول به کار شده ام و در حال حاضر، به جمعیتی حدود 865 نفر خدمت رسانی می کنم.

  • اجرای برنامه جوانی جمعیت در روستای کوهنجان چگونه بوده است؟

در طول سالیان زیاد خدمت در حوزه سلامت با سیاست های جمعیتی در گذشته و سیاست های جمعیتی کنونی در کنار مردم بوده ام و تلاش داشتم تا این سیاست ها به خوبی در سطح روستا اجرایی شود؛ با توجه به سیاست های جدید جمیعتی و پس از ابلاغ دستور مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت فرزندآوری در سال های اخیر، تلاش کردم با برگزاری نشست های آموزشی مختلف و گفت و گو با مردم، ضمن تبیین اهمیت موضوع جوانی جمعیت، دیدگاه های مردم را در این زمینه تغییر دهم.

در کنار اقدامات آموزشی و فرهنگ سازی، وجه دیگر برنامه های خانه بهداشت روستا، بررسی وضعیت موجود در شاخص هایی نظیر تعداد تولد، تعداد ازدواج، آمار طلاق و سقط جنین بود تا موانع و چالش ها شناسایی و برای رفع آنها تلاش شود که در این راه از همفکری و همیاری شورای روستا، دهیاری، معتمدان محلی، کارشناسان بهداشتی، روحانی محل، رابطان بهداشتی و سفیران سلامت استفاده کردم.

  • چه پیشرفت هایی در زمینه جوانی جمعیت در روستا انجام شده است؟

با توجه به اقدامات انجام شده، پس از تلاش های فراوان و پیگیری های مستمر، خوشبختانه شاهد افزایش موارد ازدواج و تولد و کاهش موارد سقط جنین در روستا بوده ایم.

  • همکاری مردم روستا و میزان مشارکت آنها در این زمینه چگونه بوده است؟

در این زمینه نیز تلاش شد با بهره مندی از مشارکت مرکز بهداشت شهرستان ارسنجان و مشاوره و نظرات کارشناسان بهداشتی، همایش جوانی جمعیت در روستا برگزار شود و در حاشیه این همایش نیز میز خدمت شامل ارایه مشاوره های فرزندآوری و مشاوره در زمینه ناباروری برگزار شد؛ پس از ارایه آموزش ها در راستای سیاست های جدید جمعیتی ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری در موضوع جوانی جمعیت، همکاری مردم روستا با خانه بهداشت به صورت قابل توجهی افزایش داشته و این همکاری ها همچنان ادامه دارد.

  • چه پیشنهاداتی برای اجرای بهتر قانون جوانی جمعیت و پیشبرد اهداف جوانی جمعیت در سایر روستاها و نقاط استان دارید؟

ارائه آموزش های جمعی و ایجاد رقابت مثبت و تشویق خانواده ها با هدف باز شدن گره های فرهنگی خاص در هر روستا و منطقه و تغییر نگرش در زمینه موضوع خانواده، جمعیت و فرزندآوری، تحلیل وضعیت موجود روستاها به تفکیک گروه سنی و جنسیت، برگزاری نشست هایی در روستاها با محوریت جلب مشارکت معتمدان، روحانیون، شوراها و دهیاران روستا که مسائل ازدواج، طلاق، سقط، موانع و چالش های فرزندآوری و گره های فرهنگی روستا را مدیریت کنند.

  • سخن پایانی...

بی تردید نیاز است بهورزان در پیشبرد هر چه بهتر اهداف سلامت محور، مشارکت افراد با نفوذ روستا را جلب کرده و با نظرات کارشناسان برنامه، اقدام به شناسایی مشکلات منطقه کنند. در این مسیر تحلیل صحیح از وضعیت موجود به پیشبرد اهداف برنامه جوانی جمعیت کمک می کند که این مورد، نقش موثر بهورزان را در اجرای سیاست های جمعیتی نشان می دهد.

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,اخبار / جوانی جمعیت
  • کد خبری : 88368
مهدی  آذین فر
خبرنگار

مهدی آذین فر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب