سرمایه گذاری برای تولید
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سرمایه گذاری برای تولید
  • //
  • - تعداد بازدید: 74
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

گرامیداشت هفته سلامت در مرکز بهداشت شهدای والفجر

گرامیداشت هفته سلامت در مرکز بهداشت شهدای والفجر

ایجاد امکان استفاده بهتر از ظرفیت های وجودی به کمک ارتقای سلامت روان/ شاخص های سلامت روان چیست؟

به مناسبت هفته سلامت و با حضور کارشناسان مرکز بهداشت شهدای والفجر، دانشجویان پزشکی با شاخص های سلامت روان آشنا شدند.

به گزارش "وب دا" در شیراز، و معرفی ابعاد سلامت روان، آموزش های لازم به دانشجویان در مرکز خدمات جامع شهید سلطانی مرکزبهداشت شهدای والفجر ارائه شد.

کارشناس سلامت روان مرکز خدمات جامع شهید سلطانی مرکز بهداشت شهدای والفجر، گفت: سلامت روان یک وضعیت آسودگی روانی است، به شکلی که فرد توانایی‌های خود را بشناسد، بتواند با فشارهای عادی زندگی مقابله و به شکل سودمندی کار کند و قادر باشد تا با جامعه خود ارتباط برقرار کند.

 
 

"مصطفی طوبایی" در مورد علت بیماری‌ های روانی، توضیح داد: در این باره نظریه‌های مختلفی وجود دارد و به طور دقیق علت بیماری ها مشخص نیست، اما با این حال چیزی که تاکنون به اثبات رسیده این است که عوامل زیست شناختی و بیولوژیک و عوامل محیطی و تجربه‌های زندگی در این زمینه بسیار مؤثر است.

او در مورد عوامل زیست شناختی و بیولوژیک به ژنتیک و سابقه‌ خانوادگی، آسیب دوران جنینی، بیماری‌های عفونی و سموم، آسیب به مغز، به هم خوردن تعادل شیمیایی و مواد مخدر اشاره کرد و در مورد عوامل محیطی و تجربه‌های زندگی نیز از حوادث زندگی و استرس احساسی، والدین نامناسب، تجربیات تلخ دوران کودکی، روابط با دیگران و نقش فرد در جامعه نام برد.

این کارشناس سلامت روان یادآور شد: داشتن روان سالم به ما این امکان را می دهد تا از تمام ظرفیت های وجود خود برای زندگی بهتر استفاده کنیم و در شرایط پیچیده زندگی امروز بتوانیم با نگرانی ها و استرس ها به خوبی مقابله کنیم، انسان مؤثری برای جامعه و اطرافیان مان باشیم و از زندگی لذت ببریم؛ پس توجه به داشتن روان سالم می تواند نقش مهمی در زندگی ما داشته باشد.

پیش بینی برای ارائه خدمات ایمپلنت دندانی در مرکز دندانپزشکی امام صادق (ع) شیراز/ خونریزی از لثه را جدی بگیریم!

سرپرست مرکز بهداشت شهدای والفجر در مراسم تقدیر از 25 دندانپزشک این مرکز بهداشت از پیش بینی برای ارائه خدمات ایمپلنت در مرکز تجمیعی دندانپزشکی امام صادق (ع) خبر داد.

به گزارش "وب دا" در شیراز، دکتر "احمد رضازاده" گفت: هم اکنون خدمات فیشور سیلانت(شیار پوش) و ترمیم دندان های کودکان زیر 14 سال در مراکز بهداشتی درمانی، به صورت رایگان و در قالب طرح پزشک خانواده ارائه می شود، در مراکز روستایی نیز ترمیم دندان های کودکان زیر 14 سال و بانوان باردار رایگان است.

او اضافه کرد: در مرکز تخصصی امام صادق(ع) علاوه بر این خدمات، خدمات تخصصی درمان ریشه، ارتودنسی و جراحی لثه با تعرفه دولتی در حال انجام است و به زودی خدمات ایمپلنت نیز ارائه می شود.

 

دکتر "حسنعلی کاظمی" مسوول واحد بهداشت دهان و دندان مرکز تجمیعی دندانپزشکی امام صادق (ع) نیز با ارائه توصیه هایی برای حفظ دندان ها، گفت: علاوه بر رعایت بهداشت دهان و دندان شامل استفاده از نخ دندان و مسواک به شیوه صحیح، معاینه دوره ای 6 ماهه نیز بسیار ضروری است.

او افزود: با استفاده از عکس رادیولوژی فک و صورت می توان بسیاری از تومورها و بیماری ها را در مراحل اولیه تشخیص داد.

دکتر کاظمی تهیه هر دو سال یک بار عکس کامل فک را ضروری دانست و گفت: التهاب لثه می تواند روی بیماری های قلب و عروق و مفاصل تاثیرگذار باشد، بنابراین در صورت خونریزی از لثه، برای رفع آن هر چه سریع تر باید اقدام شود.

تلاش برای پیشگیری از بیماری سالک در شیراز

به همت کارشناسان واحد مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر، اهالی منطقه محمودیه شیراز در زمینه بیماری سالک آموزش دیدند.

به گزارش "وب دا" در شیراز، مسوول واحد مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر، با اعلام این خبر گفت: این دوره آموزشی با حضور نمایندگان آبفا، شهرداری منطقه 1 و مدیریت پسماند برگزار شد.

"علی محمد شاهیجانی" افزود: بیماری سالک جزو بیماری های مشترک بین انسان و حیوان است که با گزش پشه خاکی انتقال پیدا می کند.

او در مورد شیوه ابتلای بیماری سالک، توضیح داد: برای ابتلا به سالک، نیاز به چرخه ناقل، عامل و میزبان است که فرد در صورت گزش با پشه خاکی ماده آلوده، به سالک مبتلا می شود.

شاهیجانی هدف از اجرای این برنامه را کنترل و پیشگیری از بیماری سالک عنوان کرد و گفت: در این برنامه آموزشی که با شرکت تعدادی از اهالی منطقه محمودیه شیراز انجام شد، مردم پرسش های خود را با کارشناسان در میان گذاشتند و به آن ها پاسخ داده شد.

در این برنامه، مقرر شد 50 پشه بند رایگان از سوی مسوول شورای منطقه در میان خانواده ها توزیع شود.

واکسیناسیون رایگان سالمندان مرکز روزانه سالمندی فرزانگان به مناسبت هفته سلامت

به مناسبت هفته سلامت و به همت کارشناسان مرکز بهداشت شهدای والفجر، 62 سالمند کانون روزانه سالمندی فرزانگان برعلیه بیماری های دیفتری و کزاز واکسینه شدند.

دکتر "احمد رضازاده" سرپرست این مرکز بهداشت گفت: با هدف پیشگیری از بیماری های دیفتری و کزاز، سالمندان کانون روزانه سالمندی فرزانگان پس از دریافت آموزش های لازم بهداشتی از سوی کارشناسان این مرکز، واکسینه شدند.

او با بیان اینکه افراد باید بعد از 14 تا 16 سالگی هر 10 سال یک بار واکسن (دث)دریافت کنند، یادآور شد: سالمندان از جمله افرادی محسوب می شوند که در معرض خطر بیماری های دیفتری و کزاز هستند.

آموزش مهارت "نه" گفتن به دانش آموزان در روستای کوشک مولا

به مناسبت هفته سلامت، 30 دانش آموز روستای کوشک مولا به همت کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت شهدای والفجر، آموزش دیدند.

کارشناس سلامت روان مراکز روستایی داریون و دیندارلو، گفت: جرأت مندی، توانایی ابراز خود و رسیدن به حقوق خود بدون تجاوز به حقوق دیگران است.

 
 

"آناهیتا افخمی" افزود: عمل به شیوه جرأت ورزانه، به شما اجازه میدهد تا اعتماد به نفس را در خود حس کنید و موجب برانگیختن حس احترام دوستان و آشنایان شوید.

او اضافه کرد: جرأتمندی امکان دستیابی به روابط صادقانه را افزایش میدهد و به شما کمک میکند تا درباره خودتان احساس بهتری داشته باشید و بر موقعیتهای روزمره، تسلط بیشتری پیدا کنید.

برپایی غرفه غربالگری رایگان در اداره کل امور عشایر استان فارس

به مناسبت هفته سلامت، غرفه غربالگری رایگان در اداره کل امور عشایر استان فارس برپا شد و با تلاش کارشناسان مرکز بهداشت شهدای والفجر، 55 نفر از کارکنان در معرض خطر، شناسایی شدند.

مسوول واحد جلب مشارکت های مردمی مرکز بهداشت شهدای والفجر، گفت: برنامه غربالگری کارکنان ادارات با هدف آموزش و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر شامل پُرفشاری خون و بیماری های قلبی عروقی است که در این راستا میزان خطر بروز سکته های قلبی و مغزی در 10 سال آینده، برای این کارکنان سنجیده و راه های پیشگیری به آنها آموزش داده می شود.

 
 

"جمیله جعفری" افزود: در این غرفه خدماتی شامل سنجش سلامت روان با هدف غربالگری اختلالات سلامت روان و غربالگری تغذیه با هدف شناسایی افرادی که دچار اختلالات تغذیه ای هستند، آموزش نحوه مصرف گروه های مواد غذایی و سنجش BMI(شاخص توده بدنی) و در صورت نیاز، راهنمایی و هدایت افراد برای مشاوره تکمیلی به مراکز خدمات جامع سلامت، انجام می شود.

 
 

او اضافه کرد: در این برنامه، 29 نفر از نظر اختلالات سلامت روان، 48 نفر از نظر وضعیت تغذیه ای و 55 نفر در زمینه بیماری های غیرواگیر مورد بررسی قرار گرفتند و موارد نیازمند درمان، به پزشک خانواده ارجاع شدند.

این برنامه با همکاری واحدهای آموزش سلامت، تغذیه، سلامت روان و بیماری های غیر واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز، انجام شد.

واکسیناسیون رایگان کارکنان اداره کل امور عشایر استان فارس

در نخستین روز هفته سلامت به همت کارشناسان واحد مبارزه با بیماری های واگیر مرکزبهداشت شهدای والفجر، 42 نفر از کارکنان اداره کل امور عشایر استان فارس بر علیه بیماری های دیفتری و کزاز به صورت رایگان، واکسینه شدند.

مسوول واحد مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر، گفت: واکسیناسیون توام بزرگسال با هدف پیشگیری از ابتلا به دیفتری و کزاز، برای تعدادی از کارکنان در معرض خطر اداره کل امور عشایر استان، با تلاش کارشناسان مبارزه با بیماری های واگیر مرکز خدمات جامع سلامت مکتب جعفری، انجام شد.

"علی محمد شاهیجانی" افزود: بنا به تایید سازمان جهانی بهداشت و یونیسف، واکسیناسیون موثرترین اقدام بهداشتی شناخته شده پس از تامین آب آشامیدنی سالم در تامین سلامت جامعه است.

او یادآور شد: واکسیناسیون اقدام مهمی است که به وسیله آن با هزینه کم می توانیم از ابتلا به بیماری های عفونی جلوگیری کنیم.

واکسن توام از بروز بیماری های خطرناک و کشنده دیفتری و کزاز، پیشگیری می کند.

آغاز به کار غرفه های خدمات رایگان مرکز بهداشت شهدای والفجر در سطح شهر شیراز

به مناسبت هفته سلامت، 14غرفه ارایه خدمات رایگان مرکز بهداشت شهدای والفجر با هدف ارتقای برنامه خودمراقبتی و افزایش سطح سلامت جامعه، در حال فعالیت است.

به گزارش "وب دا" در شیراز، مسوول واحد آموزش سلامت مرکز بهداشت شهدای والفجر، گفت: به همت واحد آموزش سلامت این مرکز بهداشت و همکاری سایر واحدهای مرتبط، غرفه های ارایه خدمات رایگان بهداشتی برای ارایه خدمت به مراجعان در روزهای هفته سلامت از ساعت هشت صبح تا 14 بعد از ظهر و عصرها از ساعت 16 تا 20 شب برپا شد.

"رقیه زیانی" افزود: این غرفه ها در طول هفته ملی سلامت، اداره ها، سازمان ها، دانشگاه ها و فرهنگسراها، مرقد علی بن حمزه(ع)، آستانه حسینی، اداره امور عشایر، معاونت کنترل ترافیک، سازمان صنعت و معدن، میراث فرهنگی، شورای شهر، اداره شیلات، دانشکده هنر، فرهنگسرای طاووسیه و محمودیه و همچنین نمازجمعه دایر است.

او با بیان اینکه این غرفه های بهداشتی در سطح شهر شیراز برای غربالگری و مشاوره های رایگان سلامت بر پا شده است، تاکید کرد: با استقرار کارشناسان بهداشت روان، تغذیه و مراقبان سلامت در این غرفه ها، ارایه خدمات رایگان به زنان و مردان بالای 30 سال انجام می شود.

زیانی یادآور شد: در این ایستگاه ها ضمن ارائه اطلاعات چهره به چهره، محتواهای آموزشی نظیر پوستر، بروشور و تراکت نیز توزیع می شود.

پایان خبر

 
  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 133
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب