جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/05/16
  • - تعداد بازدید: 335
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
با حضور مسوولان شبکه های بهداشت و درمان زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز؛

کارگاه آموزشی «EPIQ» و آموزش گام های 10 گانه مبتنی بر شواهد برای بهبود کیفیت برگزار شد

رئیس گروه سلامت نوزادان و کودکان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از برگزاری کارگاه گام های 10 گانه مبتنی بر شواهد برای بهبود کیفیت (EPIQ) برای مسوولان شبکه های بهداشت و درمان زیرمجموعه دانشگاه، خبر داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر  «محسن  رستگار» با اشاره به اینکه «EPIQ» مختص به برنامه نوزادان و کودکان نیست، گفت: اپیک به عنوان یک رویکرد حل مساله در مدیریت امور شخصی نیز کاربرد دارد و آموزش روش های حل مساله از دوران کودکی می تواند از مسائل و مشکلات مراحل نوجوانی و جوانی پیشگیری کند.

دکتر رستگار یکی از دغدغه های برنامه نوزادان و کودکان بر اساس سامانه های جدید جمعیتی را کاهش مرگ و میر نوزادان در سطح کلان کشور دانست و ادامه داد: شاخص های بهداشتی نمایانگر سطح سلامت در جامعه هستند و میزان مرگ و میر کودکان یکی از مهم ترین شاخص های بهداشتی، فرهنگی و اقتصادی هر جامعه است که در ارزیابی سلامت جامعه مورد توجه قرار می گیرد.

او افزود: مرگ و میر کودکان به اندازه ای مهم است که یکی از اهداف توسعه هزاره، کاهش دو سوم میزان مرگ و میر کودکان کمتر از پنج سال بین سال های 1990 تا 2015 میلادی عنوان شده است.

رئیس گروه سلامت نوزادان و کودکان معاونت بهداشت دانشگاه، علت انتخاب این شاخص به عنوان نمایه توسعه را، تأثیر عوامل مختلف اجتماعی و اقتصادی در کاهش یا افزایش آن دانست و اظهار داشت: آگاهی از وضعیت مرگ و میر نوزادان و کودکان و عوامل موثر بر آن را در شناسایی وضعیت بهداشتی جامعه و مشکلات شایع و انجام برنامه ریزی های مختلف در زمینه های بهداشتی و درمانی نقش به سزایی دارد، به ویژه آنکه میزان مرگ نوزادان و کودکان زیر پنج سال، از شاخص های مهم بهداشتی و منعکس کننده وضعیت سلامت هر جامعه بوده و از شاخص های  توسعه یافتگی محسوب می شود.

دکتر رستگار ادامه داد: در طی چهار دهه گذشته، مرگ و میر نوزادان در دنیا از نزدیک به 94 در هزار تولد زنده به حدود 41 رسیده است و در همین مدت، مرگ و میر نوزادی در کشور  از 37 به 8 در هزار تولد زنده کاهش یافته است.

رئیس گروه سلامت نوزادان و کودکان معاونت بهداشت با بیان اینکه در سند توسعه ششم، کاهش مرگ نوزادان به کمتر از 7 در هزار تولد زنده به عنوان میزان مورد انتظار لحاظ شده است، گفت: برنامه ریزی دقیق و همکاری و تعامل نزدیک در این زمینه در دانشگاه بین معاونت ها، مدیران و روسای شبکه ها، کارشناسان کودکان و واحد های مرتبط ضروری است.

دکتر «سید مستجاب رضوی نژاد» فوق تخصص نوزادان و عضو هییت علمی دانشگاه در این کارگاه آموزشی، ضمن بیان توضیحاتی در خصوص موضوعات مرگ نوزادان، برنامه تکاملی، اقدامات 10 گانه تمرین و اجرا در این حوزه، بر شناسایی مشکلات مرگ نوزادان و برنامه ریزی برای مداخلات مرگ نوزادان در شهرستان ها نیز تاکید کرد.  

این کارگاه آموزشی با حضور روسا، معاونان و کارشناسان شبکه های بهداشت و درمان دانشگاه برگزار شد.

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 106212
حمید تهرانی
خبرنگار

حمید تهرانی

تنظیمات قالب