جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/04/27
  • - تعداد بازدید: 527
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

چرا مصرف نان سبوس دار اهمیت دارد؟

سبوس گندم سرشار از فیبر و موادی همچون منگنز، منیزیم و اسیدفولیک است؛ فیبرها مواد غیر قابل هضمی است که فواید بسیاری از جمله تسهیل حرکت مواد غذایی در اندام های گوارشی و جذب بهتر مواد غذایی را به همراه دارد، همچنین سرعت گوارش را کند و احساس سیری را طولانی تر می کند.

بر اساس مطالعات انجام شده، مصرف غلات کامل و افزودن سبوس به غذا تاثیر مستقیمی در ثابت نگه داشتن وزن دارد و حتی می تواند موجب کاهش آن شود. فیبر از طریق مکانیسم های گوناگونی بر کنترل وزن موثر است، احساس سیری را زودتر و پایدارتر از سایر مواد غذایی به ارمغان می آورد و همچنین موجب کاهش جذب انرژی از مواد هضم شده و افزایش دفع انرژی از بدن می شود.

فیبر موجود در سبوس تاثیر بسزایی بر تنظیم و تعادل سیستم گوارشی و وضع مزاجی دارد؛ از مهمترین خواص فیبر این است که حرکت غذا را بعد از معده در طول مسیر گوارش پیوسته و منظم نگه می دارد، که این عمل موجب عدم ابتلا به ناراحتی های رایج سیستم گوارش می شود. همچنین تحقیقات نشان می دهد، مصرف غلات با سبوس و فیبر بالا موجب کاهش استرس و احساس خستگی در افراد می شود.

سبوس در پیشگیری از بیماری هایی مانند سرطان، دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی عروقی موثر است و با وجود ویتامین B3 یا همان «نیاسین» موجود در سبوس، ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و دیابت نوع 2 را تا حدود 20 درصد کاهش می دهد.

سبوس دارای درصد بالایی منیزیم و برای عملکرد ماهیچه ها و سیستم عصبی بسیار مهم است که موجب تقویت استخوان ها و سیستم ایمنی بدن می شود.

همچنین آهن موجود در نان سبوسدار به شرط وجود شرایط مناسب برای جذب، سبب رشد مغزی، شناختی و رفتاری در کودکان می شود و در بزرگسالان با افزایش تمرکز ذهنی و بازدهی کاری، توان عملکرد فکری و جسمی را افزایش می دهد.

«نسیم بهادری»، کارشناس واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 105367
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

تنظیمات قالب