• 1402/05/10

پیام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز و رییس مرکز بهداشت استان به مناسبت هفته جهانی شیر مادر

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رییس مرکز بهداشت استان، در راستای گرامیداشت هفته جهانی شیر مادر، تغذیه با شیر مادر را یکی از بهترین سرمایه گذاری ها برای سلامت و بقای کودکان و زنان برشمرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در متن پیام دکتر «عباس رضائیان زاده» به این مناسبت آمده است:

لیس للصّبّی لبنٌ خیرٌ من لبن امّه.  هیچ شیری برای کودک بهتر از شیر مادرش نیست. (پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله)

تغذیه با شیر مادر پایه و اساس زندگی است و به سلامت کوتاه مدت و بلند مدت، تغذیه مناسب و امنیت غذایی در شرایط اضطراری و غیر اضطراری کمک می کند؛ تغذیه با شیر مادر یکی از حقوق بشر است که باید مورد احترام قرار گیرد، حفظ شود و تحقق یابد.

هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر هر ساله از دهم تا شانزدهم مرداد در سراسر دنیا و کشور برگزار می شود؛ در سال جاری نیز این رخداد با شعار «نگاهی نو به شیردهی مادران شاغل در خانواده، محل کار و جامعه» با هدف آگاه کردن جامعه و جلب حمایت افراد و سازمان ها به منظور بهبود شرایط کار و محیط اجتماعی والدین شاغل از نظر شیردهی برگزار خواهد شد.

اهمیت حمایت از شیردهی مادران شاغل در تداوم تغذیه با شیر مادر و تشویق به فرزندآوری، است؛ با توجه به اینکه بخشی از جمعیت شاغل کشور، زنان در سنین باروری هستند و حمایت اجتماعی و قانونی از این افراد و خانواده های آنان می تواند در فرزندآوری و تشویق به تغذیه با شیر مادر اهمیت بسزایی داشته باشد، در سال 1374 قانون ترویج تغذیه با شیر مادر و در سال 1400 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تصویب شد.

این قوانین شامل مرخصی زایمان، وجود اتاق شیردهی در محل کار، وجود مهد کودک در کنار محل کار، مرخصی ساعتی شیردهی، امنیت شغلی پس از شروع به کار مجدد و دوره شیردهی است که تمامی سازمان ها، ادارات و ارگان ها ملزم به اجرای آن هستند؛ از این رو نه تنها وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بلکه بخش های دیگر به نوعی باید در بهبود این شرایط مشارکت و همکاری داشته باشند.

تغییرات مناسب در سیاست و عملکرد حمایتی کودکان می تواند تفاوت اساسی در زندگی روزمره والدین و کودکان شیرخوار ایجاد کند؛ به این منظور باید سرمایه گذاری در خدمات بهداشتی انجام شود تا کارکنان به خوبی آموزش ببینند و وقت و مهارت لازم برای حمایت و ارائه مراقبت با کیفیت بالا داشته باشند؛ در همین راستا باید قانون حمایت از مادر و والدین و بهره مندی از حق مرخصی زایمان و فرزندآوری، حمایت و اجرایی شود.

روش های ارتقاء وضعیت تغذیه با شیر مادر یک مساله سلامت عمومی است که نیاز به تلاش و سرمایه گذاری در سطح جامعه دارد.

در هفته جهانی تغذیه با شیر مادر به ما یادآوری می شود که حمایت و آموزش می تواند نقش موثری در بهبود و ارتقاء روند تغذیه با شیر مادر داشته باشد؛ وقت آن است که همگان برای حفظ و حمایت از تغذیه با شیر مادر نسبت به اطلاع رسانی، آموزش و حمایت بیشتر اقدام کنیم؛ این امر به تضمین بقا، سلامتی و رفاه فرزندان و خانواده های آنها کمک می کند و در دستیابی به اهداف توسعه پایدار نقش کلیدی دارد.

دکتر عباس رضائیان زاده

• گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,اخبار / جوانی جمعیت