جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/07/29
  • - تعداد بازدید: 256
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پیام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به مناسبت پویش ملی پوکی استخوان

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در پیامی به مناسبت پویش ملی پوکی استخوان، از اهمیت آگاهی از عوامل خطر بالقوه استئوپروز و بروز شکستگی ناشی از آن سخن گفت.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در متن پیام دکتر «عباس رضائیان زاده» آمده است:

20 اکتبر هر سال مصادف با 28 مهر، روز جهانی پوکی استخوان (استئوپروز) نامیده شده و پویش همگانی پوکی استخوان با شعار«استخوان های بهتری بسازیم» به مدت یک هفته از 29 مهر الی 5 آبان در استان فارس به صورت فعال برگزار خواهد شد.

هدف از برگزاری این پویش، قرار دادن سلامت استخوان و پیشگیری از شکستگی در دستور کار بهداشت جهانی و متخصصان مراقبت های بهداشتی، رسانه ها، سیاست گذاران، بیماران و عموم مردم می باشد. 

در حال حاضر، پوکی استخوان به میزان قابل توجهی تشخیص داده نشده و درمان نمی شود. در سراسر جهان، میلیون ها نفر در معرض خطر بالای شکستگی استخوان، از این موضوع بی اطلاع هستند. بیماری خاموشی که هزینه هنگفت انسانی و اجتماعی و اقتصادی و تأثیر شدید شکستگی ها بر استقلال بیماران دست کم گرفته شده است.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO) تخمین زده می شود که در حدود 500 میلیون مرد و زن در سراسر جهان مبتلا به پوکی استخوان باشند، همچنین در سرتاسر جهان، از هر سه زن یک نفر و از هر پنج مرد 50 ساله و بالاتر، یک نفر در طول عمر باقیمانده خود دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان می شود. در سراسر جهان، پوکی استخوان سالانه باعث بیش از 8.9 میلیون شکستگی می شود که در نتیجه هر 3 ثانیه یک شکستگی پوکی استخوان رخ می دهد.

آگاهی از عوامل خطر بالقوه، بررسی علل کمردرد، کاهش قد و یا انحنای کمر (نشانه شکستگی مهره) و همچنین شکستگی شدید بعد از یک سقوط جزئی (زمین خوردن) که می تواند نشانه پوکی استخوان باشد، بسیار مهم است که بایستی حتماً از پزشک خانواده خود برای آزمایش و درمان مشورت گرفته شود.

ثابت شده است درمان های دارویی خطر شکستگی لگن را تا 40 درصد و شکستگی مهره ها را 30 تا 70 درصد کاهش می دهد و برخی درمان ها نیز خطر شکستگی های غیر مهره ای را 30 تا 40 درصد کاهش می دهند.

انجام مستمر فعالیت بدنی به ویژه ورزش های استقامتی، داشتن رژیم غذایی با کلسیم و پروئتین کافی، دریافت ویتامین دی، داشتن وزن مناسب و اجتناب از مصرف دخانیات و الکل و نوشیدنی های گازدار از اصلی ترین راه های پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان می باشد.

راه اندازی و شروع به کار کلینیک (استئوپاد) در بیمارستان شهید دکتر چمران شیراز گامی مهم در راستای پیشگیری از شکستگی های ثانویه در بیماران مبتلا به پوکی استخوان بوده است.

دکتر عباس رضائیان زاده

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 89509
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب