جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1400/08/19
  • - تعداد بازدید: 47
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رییس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت:

واکسیناسیون تکمیلی سرخک، سرخجه و اوریون در برخی استانها آغاز شد

.

رییس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت از آغاز واکسیناسیون تکمیلی سرخک، سرخجه و اوریون در برخی استانهای کشور خبر داد و گفت: در سال 1400، موارد بیماری سرخک در کشور افزایش پیدا کرد و تا اوایل آبان ماه، نزدیک به 85 مورد بیماری سرخک در کشور تایید شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز به نقل از وبدا، دکتر «سید محسن زهرایی»، در گفت و گو با وبدا، درخصوص شیوع بیماری سرخک و آغاز واکسیناسیون تکمیلی سرخک، سرخجه و اوریون در برخی استان های درگیر، اظهار کرد: بیماری سرخک یکی از مسری ترین بیماری های عفونی است که در کشور ما هم سابقه طولانی داشته و اولین دانشمندی که توانست بیماری سرخک را از سایر بیماری های بثوری افتراق دهد، محمدبن زکریای رازی بوده و این افتخار دانشمندان ایرانی است که چنین کشفیاتی در گذشته داشته اند.


وی افزود: بیماری سرخک مشکلات بسیاری را برای بیماران ایجاد می کند که برای پیشگیری از آن، تولید واکسن سرخک در کشور ما سالهاست که انجام می شود و با پوشش بالای واکسیناسیون، موفقیت بسیار چشمگیری در پیشگیری از ابتلای به این بیماری به دست آوردیم.
دکتر زهرایی بیان کرد: در سال 1398 جزو سه کشور اول در منطقه خاورمیانه بودیم که تاییدیه سازمان جهانی بهداشت را برای حذف بیماری سرخک در کشور دریافت کردیم و این از افتخارات نظام سلامت کشور است.


وی ادامه داد: دریافت گواهی حذف سرخک به این معنی نیست که این بیماری را دیگر نخواهیم داشت، هر زمانی که پوشش واکسیناسیون دچار آسیب شود، احتمال بازگشت بیماری وجود دارد، علاوه براین باید دقت کنیم که بیماری در هر نقطه ای از دنیا باشد، به سایر نقاط دنیا نیز منتقل می شود، مخصوصا در مورد بیماری سرخک که سرایت پذیری زیادی دارد.


رییس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت تصریح کرد: هم در مرزهای شرقی و هم مرزهای غربی ایران، کشورهایی قرار دارند که شیوع سرخک به دلیل ضعف در برنامه واکسیناسیون شان، بسیار زیاد است و به تبع ترددهایی که به داخل کشورمان انجام می شود، طبیعتا بیماری به کشورمان وارد می شود. در سال 99 فقط سه مورد از بیماری سرخک در کشور داشتیم، اما در سال 1400، موارد بیماری افزایش پیدا کرد و از نیمه فروردین تا اوایل آبان ماه، نزدیک به 85 مورد بیماری سرخک در کشور تایید شد، عمده این موارد نیز در استان های جنوب شرقی کشور قرار داشتند. لذا، برنامه ریزی شد که برنامه واکسیناسیون تکمیلی با واکسن ام ام آر برای کودکان گروه سنی 9 ماهه تا 7 ساله در استان های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، بخش هایی از استان کرمان و کل استان هرمزگان، انجام شود و در این راستا، حدود یک میلیون و 120 هزار کودک 9ماهه تا 7 سال تحت پوشش خواهند بود، این برنامه از دوم آبان ماه آغاز شده و پیش بینی می شود تا هفته آینده به پایان برسد.


دکتر زهرایی عنوان کرد: انتظاری که از مردم عزیز در مناطق درگیر بیماری داریم، این است که از فرصت استفاده کرده و چنانچه کودکی در این گروه سنی دارند، به مراکز و پایگاه های بهداشت مراجعه کرده و واکسن تکمیلی ام ام آر یا واکسن سرخک، سرخجه و اوریون را دریافت کنند. این واکسن، دز تکمیلی است و امیدواریم با این اقدام جلوی انتقال بیشتر بیماری به کشورمان گرفته شود.


گفتنی است، بیماری سرخک نوعی عفونت سیستم تنفسی است که از طریق تنفس منتقل می ‌شود و به ‌شدت واگیردار است. علائم سرخک شامل تب، سرفه، آبریزش بینی، و راش پوستی در نقاط مختلف بدن است./103
پایان خبر
 
  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,اخبار کرونا ویروس جدید,اخبار ودانستنی های واکسیناسیون
  • کد خبری : 50097
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب