سرمایه گذاری برای تولید
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/08/23
  • - تعداد بازدید: 24
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
نقش تغذیه در کنترل دیابت؛

میزان مصرف مواد نشاسته ای با نظر متخصص تغذیه تنظیم شود

مسوول تغذیه بیمارستان سوانح، سوختگی وترمیمی حضرت امیرالمومنین(ع) با بیان اینکه دیابت از شایع‌ترین بیماری‌ها در سطح جهان به شمار می‌رود که به دلایل متعددی می‌تواند بروز کند، عمده‌ترین و اصلی‌ترین دلایل آن را تغذیه ناسالم، عامل وراثت و عدم تحرک کافی دانست.

دیابت

به گزارش روابط عمومی بیمارستان سوانح، سوختگی وترمیمی حضرت امیرالمومنین(ع)، دکتر «محسن امیدی» تغذیه ناسالم را از عوامل موثر در ابتلا به بیماری های سندروم متابولیک مانند دیابت و فشارخون بالا برشمرد و گفت: زمانی که با زیاده‌روی در مصرف غذا، کالری اضافه به بدن وارد می‌ شود، با کاهش حساسیت سلول ها به انسولین مواجه می شویم و قند خون به ‌ناچار روند افزایشی می‌گیرد؛ در چنین شرایطی بی توجهی به میزان قند خون موجب می شود تا به‌تدریج مشکلات جدی ناشی از دیابت مثل آسیب به اعصاب (نوروپاتی دیابتی)، نارسایی کلیه (نفروپاتی) و بیماری‌های قلبی پدیدار شود.

او با تاکید بر نقش یک برنامه غذایی سالم در بهبود شرایط جسمانی و در امان ماندن از پیامدهای دیابت، به این گروه از بیماران توصیه کرد غذا را در شش وعده و به صورت منظم مصرف کنند که این وعده ها می تواند شامل صبحانه، میان وعده، ناهار، عصرانه، شام و وعده قبل از خواب باشد، چرا که برای جلوگیری از افت قند خون در هنگام خواب، بهتر است یک میان وعده پیش از خواب مصرف شود.

به گفته این کارشناس تغذیه و رژیم های غذایی مصرف مواد نشاسته ای مثل برنج، نان، ماکارونی و سیب زمینی لازم است طبق مقادیر توصیه شده و در رژیم غذایی موردنظر متخصص تغذیه باشد  و بهتر است از نان های سبوس دار مانند نان سنگک و نان جو استفاده شود.

پرهیز از مصرف قندهای ساده مثل قند، شکر، شکلات، آب نبات، انواع کیک و شیرینی، عسل، مربا، نوشابه، بستنی، کمپوت، آب میوه های شیرین شده و دسرهای شیرین، دیگر توصیه مسوول تغذیه بیمارستان سوانح، سوختگی وترمیمی حضرت امیرالمومنین(ع) بود.

دکتر امیدی افزود: مصرف غذاهای چرب مثل کره، خامه، سرشیر، انواع سس، سوسیس، کالباس، ژامبون، دل، جگر، کله پاچه، لبنیات پرچرب و غذاهای کنسرو شده مثل تن ماهی در مبتلایان به دیابت مجاز نیست و توصیه می شود از روغن زیتون جهت مصرف استفاده شود.

او با تاکید بر محددیت مصرف نمک در بیماران مبتلا به دیابت و حذف نمک از سفره از این افراد خواست تا از مصرف غذاهای نمک سود شده مثل ماهی دودی، چیپس، پفک، خیار شور، سس گوجه فرنگی، زیتون، آجیل، تخمه شور و مواد غذایی کنسرو شده خودداری کنند.

مصرف میوه و سبزی به صورت تازه، پرهیز از مصرف غذاهای سرخ شده مثل مرغ  ماهی، گوشت سرخ شده و سیبب زمینی سرخ کرده، جداسازی پوست مرغ و ماهی و چربی های قابل مشاهده بر روی گوشت قبل از طبخ و مصرف غذاها به صورت کبابی و آب پز، همچنین انجام روزانه نیم ساعت پیاده روی با سرعت یکنواخت و متوسط به ویژه پس از صرف غذا برای تنظیم سطح گلوکز خون، دیگر توصیه های این کارشناس تغذیه و رژیم های غذایی بود.

او با بیان اینکه پیروی از رژیم غذایی توصیه شده از سوی مشاوره تغذیه در پیشگیری از بیماری‌های مختلف مفید است، یادآور شد: در کنار یک برنامه غذایی مناسب بیماران مبتلا به دیابت، تلاش برای کاهش وزن با پایبند بودن به برنامه غذایی و تنظیم یک برنامه ورزشی هوازی و استقامتی زیر نظر مربی کمک بزرگی به کاهش قند خون است، همچنین اگر بتوان وزن را در محدوده سالم BMI حفظ کرد، قند خون سریع‌تر به حالت طبیعی باز می‌گردد.

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 138039
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب