هفته ملی جمعیت گرامی باد؛
فرزند داشتن نه تنها مانع پیشرفتم نشد؛ بلکه انگیزه من را برای ادامه با توان مضاعف بیشتر کرد
در لابهلای دغدغههای روزمره و تلاش برای پیشرفت، گاهی تصور میکنیم داشتن فرزند بار مسوولیت سنگینی است که ما را از اهدافمان بازمیدارد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در این میان شنیدن تجربههای افرادی که نه تنها فرزندآوری را مانع پیشرفت خود ندیدهاند، بلکه آن را انگیزهای مضاعف برای فتح قلههای موفقیت تلقی میکنند، میتواند راهگشا و الهامبخش باشد؛ دکتر «محمدرضا سمائی»، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز یکی از همین افراد است.
او در گفت وگویی از مسیری میگوید که در آن، داشتن فرزندان نه تنها سد راه ترقیاش نشد، بلکه نیرویی محرک برای پیمودن پلههای دانشگاه و رسیدن به جایگاه کنونیاش بوده است.
دکتر «محمدرضا سمائی» متولد سال ۱۳۵۸ از شهرستان داراب که تحصیلات خود را در سال ۱۳۷۶در رشته بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز آغاز و سپس مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را در تهران به پایان رساند که پس از طی مراحل فعالیت های علمی و اجرایی، هم اکنون به عنوان معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز فعالیت دارد.
او میگوید: همزمان با تحصیل مقطع کارشناسی ارشد، از همسرم خواستگاری کردم و همان سال عقد کردیم؛ همسرم در حال حاضر دبیر آموزش و پرورش است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علومپزشکی شیراز در ادامه بیان کرد: آشنایی ما سنتی بود و در سال ۱۳۸۳، بعد از اتمام مقطع کارشناسی ارشد، ازدواج کردیم؛ همان سال بود که برای گذراندن دوره سربازی به یزد رفتم و به عنوان سرباز هیات علمی در دانشگاه علوم پزشکی یزد مشغول به کار شدم.
دکتر سمائی در سال ۱۳۸۵ و در سن ۲۷ سالگی، صاحب انخستین فرزند دختر خود شد.
او با اشاره تجربه پدر شدن در سنین جوانی گفت: به نظر من، صاحب فرزند شدن در سن پایین لذتبخش است. فاصله سنی کم با فرزندان باعث میشود که آنها بیشتر شبیه، همراه و دوست باشند و درک بیشتری داشته باشیم بهنحوی که من و دخترم در حال حاضر، مسائل مشترک بسیاری برای گفتوگو داریم.
مسیر پرفراز و نشیب تحصیلات تکمیلی دکتر سمائی با تولد فرزندانش همزمان شد؛ او در سال ۱۳۸۷ برای گذراندن دوره دکتری در رشته بهداشت محیط به تهران بازگشت و همزمان بورسیه هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز شد.
این استاد تمام دانشگاه علومپزشکی شیراز ادامه داد: بسیاری معتقد هستند که داشتن فرزند مانع ادامه تحصیل است، اما برای ما اینطور نبود؛ حتی به یاد دارم زمانی که مشغول مطالعه برای قبولی دکتری بودم، دختر کوچکم کنارم می نشست و این برایم لذت بخش بود.
سال ۱۳۹۱، دو روز پس از دفاع از رساله دکتری، فرزند دوم دکتر سمائی به دنیا آمد و در سال ۱۳۹۳نیز دومین دختر و سومین فرزند خانواده متولد شد.
فرزندآوری؛ انگیزهای برای پیشرفت
دکتر سمائی در پاسخ به این سوال که آیا فرزندآوری در مسیر پیشرفت حرفهای او نقش داشته است، پاسخ داد: به نظر من، هر کدام از فرزندانم که به دنیا آمدند، انگار یک پنجره جدید در زندگی ما باز شد؛ غیر از شادی که به همراه میآورند، تولد هر کدام انگیزهای مضاعف برای تلاش و پیشرفت بود.
او با اشاره به همراهی همسرش در این مسیر میگوید: همسرم همیشه همراه و کمک حال من بوده است؛ حتی در دورانی که من در تهران مشغول به تحصیل بودم و ایشان در داراب تدریس میکردند و رفت و آمد برایمان دشوار بود، شوق دیدن فرزندان و خانواده باعث میشد بسیاری از سختیها را تحمل کنم.
دکتر سمائی مدیریت همزمان کار، تحصیل و تربیت سه فرزند را چالشبرانگیز اما ممکن دانست و افزود: خود فرزندان به ما انرژی میدهند؛ شما هر چقدر هم خسته باشید، وقتی به خانه برمیگردید دیدن فرزندان خستگی را از تنتان خارج می کند.
او با تاکید بر اهمیت داشتن خواهر و برادر برای فرزندان میگوید: ما ایرانیها فرهنگ خاص خودمان را داریم و نباید از الگوی غربی پیروی کنیم، خواهر و برادر بیشترین کمک و همدلی را میتوانند نسبت به هم داشته باشند؛ پدر و مادر همیشه نیستند و وجود خواهر و برادر در دنیای امروز کمک بزرگی برای فرزندان است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با توصیه به اینکه لذت همبازی داشتن را با تمرکز بر تک فرزندی از فرزندانمان دریغ نکنیم می افزاید: تک فرزندی تضمین کننده خوشبختی نیست و تمرکز افراطی بر یک فرزند نمیتواند او را به صورت قطعی موفق کند.
دکتر سمائی به عنوان معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اقدامات این معاونت در راستای ترویج فرهنگ ازدواج و فرزندآوری در بین دانشجویان را بیان کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال حاضر، بیشترین تعداد خوابگاه متاهلی را در کشور به خود اختصاص داده است و در حال حاضر نیز خوابگاه متاهلی فاطمیه با ۸۲ واحد در حال ساخت و تکمیل است.
او افزود: در زمینه فرزندآوری نیز، به دانشجویانی که صاحب فرزند میشوند در تمدید خوابگاهها کمک میکنیم و در صورت داشتن فرزندان بیشتر، واحدهای بزرگتری در اختیارشان قرار میدهیم.
دکتر سمائی با اشاره به دیگر اقدامات حمایتی در این زمینه ادامه داد: تلاش میکنیم خوابگاههای متاهلی را تجهیز کنیم و دانشجویان دارای فرزند را در اولویت قرار دهیم. همچنین در زمینه تغذیه نیز تسهیلاتی برای این افراد فراهم میکنیم؛ پرداخت وام های ازدواج و فرزندآوری نیز از دیگر اقدامات در حال انجام است.
او یادآور شد: منتظر نشوید که همه شرایط مهیا شود؛ در مسیر زندگی قدم بردارید و مطمئن باشید خداوند کمک خواهد کرد، هر چه سن بالاتر رود، انتخاب و زندگی سختتر میشود.
پایان خبر
نظر دهید