طی تفاهم نامه ای سه جانبه؛
شرکتهای دانشبنیان و هستههای فناور حوزه سلامت حمایت می شوند
.
تفاهم نامه سه جانبه میان معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، سازمان غذاو دارو و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف پیشتیبانی، حمایت از رشد، مانع زدایی و تسهیل فرآیندهای تولید و ارزیابی فرآورده های سلامت محورشرکتهای دانشبنیان و هسته های فناور به امضا رسید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز به نقل از وبدا، این تفاهم نامه سه جانبه در راستای حمایت از شرکتهای دانش بنیان و هستههای فناور حوزه سلامت به امضای طرفین رسید. در این نشست که با حضور دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر بهرام دارایی رییس سازمان غذا و دارو و مصطفی قانعی دبیرستاد زیست فناوری معاونت علمی که به نمایندگی از دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در این نشست حضور داشتند.
دکتر پناهی در این نشست ضمن خوشامدگویی به حاضران با بیان اینکه امیدواریم این تعاملات زمینهای باشد برای شروع همکاریهای میان سازمانها جهت پیشبرد اهداف کلان سلامت کشور، گفت: یکی از مهمترین نیازهای کشور دارو و تجهیزات پزشکی است و باید زیرساختهای تحقیقاتی دانشگاههای علوم پزشکی به سمت حل مشکلات سلامت کشور هدایت شود و از هر گونه تعامل و هماهنگی با سازمانهای مختلف نیز استقبال میکنیم.
از محورهای اصلی این تفاهم نامه سه جانبه تشکیل پنجره واحد بین سازمان، معاونت علمی و معاونت تحقیقات به منظور تسریع و تسهیل بررسی و ارزیابی درخواستهای دریافتی از شرکتهای دانش بنیان و هسته های فناور به فراخور موضوع، حمایت از تحقیق و توسعه و کسب دانش فنی فرآوردههای فناورانه سلامت محور و واجد اولویت، شناسایی نیازها و فرصتهای حال و آینده کشور در حیطه فرآورده های سلامت محور و برنامهریزی برای بهبود تراز تجاری آن، اشتراکگذاری اطلاعات و سوابق مربوط به بازار فرآوردههای واجد اولویت و شرکتهای دانشبنیان فعال، اعطای یارانه برای اخذ خدمات آزمایشگاهی، بازرسی و ممیزی و اعطای کمکهای فنی برای تهیه مستندات مورد نیاز شرکتهای دانشبنیان، از طریق شبکه کارگزاران میتوان نام برد.
دکتر پناهی افزود: به موجب این تفاهمنامه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت متعهد شده است با همکاری سازمان غذا و دارو و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به پیگیری اولویتهای فناورانه و حمایت مالی و تجهیزاتی از کسب دانش فنی، اولویتسنجی برای شناسایی فناوریهای بهروز دنیا در حیطه فرآورده های سلامت محور و بسیج توانمندیهای مراکز تحقیقاتی در راستای حل معضلات کشور، همکاری در تدوین استانداردهای مورد نیاز به منظور سنجش و ارزیابی فرآورده های سلامتمحور دانشبنیان، پیشرفته و تولید بار اول و هدایت هستههای فناور برای ارتقای سطح آمادگی فناوری تبدیل به کسب و کارهای دانشبنیان و آمادگی برای ورود به بازار با همکاری معاونت علمی بپردازد.
بر اساس این گزارش، با امضای این تفاهم نامه، در خصوص مطالبه استانداردهای سطح بالا و طراحی مکانیزمهای قیمتگذاری برای فرآورده های سلامتمحور وارداتی و دارای تولید مشابه داخل، به منظور تشویق و افزایش جذابیت تولید داخلی در مقابل واردات و همکاری در خصوص سیاستگذاری و برنامهریزی برای اقداماتی از قبیل چگونگی ورود داروهای جدید به فهرست رسمی دارویی کشور به توافق رسیدند.
دکتر دارایی نیز در این نشست تاکید کرد: باید بروکراسیها را کاهش بدهیم تا موتور محرکهای باشد برای هستههای فناور و شرکتهای دانشبنیان تا در عملکرد آنها شتاب لازم ایجاد شود.
به گفته رییس سازمان غذا و دارو ضروری است، پنجره واحدی ایجاد کنیم تا شرکتهای دانشبنیان و هستههای فناور فرآیند ارزیابی و رسیدگی به مجوزهایشان را بتوانند با سرعت بیشتری پیگیری کنند.
دکتر قانعی نیز در ادامه نشست گفت: تعامل میان وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی یک راهبرد استراتژیک است تا پتانسیل و توان تولیدی شرکتهای دانشبنیان و فناور را در جهت پیشبرد اهداف کلان سلامت کشور به کار گیریم.
وی افزود: در این راه همراهی و استفاده از ظرفیت تحقیقاتی دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز تحقیقاتی در کنار سیاستگذاریهای سازمان غذا و دارو بسیار راهگشا خواهد بود./103
پایان خبر
نظر دهید