جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/06/05
  • - تعداد بازدید: 385
  • زمان مطالعه : 16 دقیقه
در نشست خبری هفته دولت تشریح شد؛

راه اندازی 7 هزار تخت جدید بیمارستانی تا پایان سال در کشور

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت از راه اندازی 7 هزار تخت جدید بیمارستانی در کشور تا پایان سال خبر داد و گفت: در مجموع تا پایان امسال به عدد 22 هزار تخت بیمارستانی در دولت مردمی خواهیم رسید.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز به نقل از وبدا، دکتر «بهروز رحیمی» در نشست خبری با اصحاب رسانه همزمان با فرا رسیدن هفته دولت در ستاد وزارت بهداشت، اظهار داشت: افتتاح یک بیمارستان و راه اندازی یک تخت بیمارستانی کار بسیار دشواری است اما در دولت مردمی، چندین ابر بیمارستان از جمله بیمارستان حضرت مهدی(عج) و غدیر که تجربه ساخت چنین بیمارستانهایی را در دوران بعد از انقلاب نداشتیم، در کشور راه اندازی شد.

وی با اشاره به راه اندازی بیش از 15 هزار تخت بیمارستانی در دو سال گذشته، گفت: در کل نظام سلامت با احتساب بخش خصوصی، خیریه و دولتی حدود 150 هزار تخت بیمارستانی فعال است که در این مدت به اندازه بیش از 10 درصد تخت های بیمارستانی به ظرفیت کشور اضافه و اگر فقط تخت های بخش دولتی را در نظر بگیریم، بیش از 15 درصد به ظرفیت درمانی افزوده شد.

تا پایان سال 7 هزار تخت بیمارستانی جدید راه اندازی می شود

معاون وزیر بهداشت به افتتاح برخی پروژه های مهم درمانی از جمله بیمارستان حضرت مهدی(عج)، غدیر و فردیس اشاره و خاطرنشان کرد: بیمارستان های اکباتان، رازی قائمشهر و تنکابن هم آماده افتتاح هستند و تا پایان سال 7 هزار تخت بیمارستانی جدید تحویل خواهیم داد که در مجموع تا پایان امسال به عدد 22 هزار تخت بیمارستانی در دولت مردمی خواهیم رسید.

افتتاح 2000 پروژه بهداشتی در سراسر کشور در قالب تفاهم نامه 4040

دکتر رحیمی با بیان اینکه پروژه های بزرگی در حوزه سلامت آماده افتتاح هستند، گفت: این پروژه ها با حضور رییس جمهور و مقامات کشوری قابلیت افتتاح دارند اما مهمتر از حوزه درمان، توجه به حوزه بهداشت است که در این زمینه، تفاهم نامه 4040 را داریم که عملیات اجرایی این تعداد پروژه از آبان 1400 در کشور آغاز شد و تا کنون یک هزار و 660 پروژه افتتاح شده و 340 پروژه بهداشتی نیز در هفته دولت امسال، آماده بهره برداری است.

وی با تاکید بر اینکه پروژه های بهداشتی با اولویت مناطق محروم و مرزی ساخته می شوند، افزود: این پروژه ها شامل خانه های بهداشت، مراکز جامع خدمات سلامت شهری و روستایی، آموزشگاه های بهورزی، زیست پزشک و همچنین انبارهای دارویی است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت تصریح کرد: تقویت حوزه بهداشت در راستای تقویت شبکه بهداشتی کشور و همچنین اجرای بهتر برنامه ملی سلامت خانواده است. توجه به زیرساخت های حوزه بهداشت برای ما مهم است چراکه نظام شبکه بهداشتی کشور، ارزشمند، قابل احترام و قابل الگوگیری برای سایر کشورهاست.

به گفته دکتر رحیمی در حال حاضر بیش از یک میلیون و 250 هزار متر مربع پروژه بهداشتی در کشور در حال ساخت است که تا پایان هفته دولت سال آینده، 4040 پروژه بهداشتی تکمیل و راه اندازی می شود چراکه منابع مورد نیاز آن پیش بینی شده است.

در دولت مردمی 8 تا 10 بیمارستان 1000 تختخوابی در کشور در دست ساخت است

وی با بیان اینکه 79 پروژه مهم درمانی در کشور در حال ساخت است، یادآور شد: این پروژه ها شامل بیمارستانهای 32 تا یک 500 تختخوابی است البته در دولت مردمی، بین 8 تا 10 بیمارستان یک هزار تختخوابی در دست ساخت است که طرح های مطالعاتی و حتی عملیات اجرایی برخی از آنها انجام شده و یا در حال انجام است که در برخی شهرها مانند تبریز، اردبیل و مازندران عملیات اجرایی آن آغاز شده و در تهران، شیراز، همدان و خوزستان، بیمارستانهای یک هزار تختخوابی پیش بینی شده است.

معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: برنامه وزارت بهداشت در آینده، مدیریت واحد بیمارستانهاست به این صورت که یک بیمارستان بزرگ یا ابر بیمارستان، به عنوان بیمارستان مادر و اصلی باشد و بیمارستانهای کوچک در پیرامون آن فعالیت کنند تا مشکل ضریب اشغال و مدیریت منابع مالی و انسانی برطرف شود.

دکتر رحیمی از تحویل 115 پروژه آموزشی، کمک آموزشی، رفاهی و فرهنگی در طول دو سال گذشته خبر داد و گفت: این پروژه ها شامل کلاس های آموزشی، خوابگاه های دانشجویی و خوابگاه های متاهلی و محیط های ورزشی است و یکی از بزرگترین پروژه های آموزشی که با مشارکت خیرین سلامت ساخته و توسط وزارت بهداشت در حال تجهیز است، به زودی در استان البرز افتتاح می شود. تا پایان امسال 53 پروژه آموزشی و کمک آموزشی در 30 هزار متر مربع، آماده بهره برداری است.

وی با اشاره به توجه به پروژه های بهداشتی و درمانی در سفرهای استانی رییس جمهور، خاطرنشان کرد: کار مطالعاتی و کارشناسی سنگین از ماه ها قبل از هر سفر رییس جمهور در استانها، وزارتخانه ها و نهاد ریاست جمهوری انجام می شود. در حوزه سلامت 388 مصوبه در سفرهای استانی رییس جمهور داشته ایم و تکمیل پروژه های سفر رییس جمهور، از مهمترین اولویت های ماست.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت اضافه کرد: 35 پروژه حوزه سلامت در سفرهای استانی رییس جمهور با ظرفیت حدود 5 هزار تخت بیمارستانی، راه اندازی و 380 هزار متر مربع فضای فیزیکی از این مسیر به ظرفیت کشور اضافه شده است.

دکتر رحیمی با تاکید بر لزوم توجه به منابع انسانی به عنوان سرمایه اصلی حوزه سلامت، تاکید کرد: عنصر اصلی دستگاه های خدماتی، نیروهای انسانی هستند. دو اتفاق خیلی خوب در دو سال گذشته رخ داده که یکی از آنها تبدیل وضعیت حدود 70 هزار با استفاده از قانون ایثارگری بوده است و امیدواریم با تصویب و اجرای طرح ساماندهی نیروی انسانی که دو سال در مجلس بررسی و هفته گذشته پس از نهایی شدن به شورای نگهبان ارسال شده، بتوانیم باب نیروهای موقت از جمله نیروهای شرکتی، 89 روزه و قراردادهای نامتعارف را در نظام سلامت ببندیم هرچند که تلاش کردیم در این مدت تعدیل نیروی انسانی به معنی سازمان یافته در نظام سلامت نداشته باشیم و رفتارهای ما با این نیروها نسبت به نیروهای رسمی و قراردادی، تفاوت چندانی نداشته باشد.

وی از دریافت مجوز استخدام 25 هزار و 132 نفر به عنوان اقدام دیگر وزارت بهداشت در دولت مردمی یاد کرد و گفت: این نیروها در حوزه بهداشت، درمان و فوریت های پزشکی استخدام می شوند و سهم حوزه بهداشت و فوریت های پزشکی از آزمون استخدامی افزایش یافته تا باب نیروهای موقت در فوریت های پزشکی بسته و کمبود نیروهای حوزه بهداشت تا حد زیادی کاسته شود.

معاون وزیر بهداشت از ارائه پیشنهادی از سوی وزارت بهداشت به سازمان امور اداری و استخدامی کشور خبر داد و گفت: این پیشنهاد برای اصلاح ساعت اضافه کار نیروهای حوزه سلامت است که قیمت های اضافه کار بر اساس شرایط و فرمول های محاسبه شده حتی نسبت به بخش خیریه، بسیار ناچیز است که امیدواریم به این پیشنهاد فکر شود چون هر قدر در نگهداشت سرمایه نیروی انسانی تلاش کنیم میزان خروج آنها از کشور کمتر می شود.

دکتر رحیمی با اشاره به 20 هزار نفر ساعت آموزش مدیران نظام سلامت، گفت: آموزش مدیران نظام سلامت با استفاده از ظرفیت مرکز تحول اداری و موسسه معتمد انجام می شود؛ موسسه معتمد برای ارائه خدمات آموزشی مدیریت و مهارت محور، بسیار علمی و مدون است که در تمام قطب های ده گانه، دوره های آموزشی در حال برگزاری است؛ حتی این موضوع را در سطح بین المللی در اجلاس G5 مطرح کردیم و دو روز از این اجلاس مربوط به آموزش مدیران نظام سلامت کشورهای عضو گروه5 بود که مورد توجه سازمان بهداشت جهانی و دفتر منطقه ای این سازمان قرار گرفت و بخشی از انتقال داده ها و تجارب نظام سلامت کشورمان از طریق این موسسه به کشورهای دیگر انجام می شود.

وی با بیان اینکه شاخص های بهره وری در نظام سلامت وضعیت چندان مناسبی ندارد، تاکید کرد: همه باید برای ارتقای شاخص های بهره وری نظام سلامت تلاش کنیم. 5 برنامه تحولی شامل بازنگری استانداردها و نرم های تشکیلاتی، بازنگری آیین نامه مهندسی مشاغل و شرایط احراز، تدوین چارت سازمانی متناسب با زیرساخت ها، راهبری و توسعه نظام مدیران و استفاده از ظرفیت مدیریت دانش و همچنین استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی برای ارتقای بهره وری در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت شفافیت مالی و آیین نامه های مالی معاملاتی را از اقدامات مهم وزارت بهداشت دانست و گفت: مرکز بودجه وزارت بهداشت، همه دانشگاه های علوم پزشکی را در همه سطوح مورد پایش و ارزیابی قرار داده و مشکلات شناسایی و اصلاح شده است؛ در حال حاضر پرداخت و دریافت ها به صورت شفاف و مشخص تحت کنترل ستاد وزارت بهداشت است.

دکتر رحیمی با تقدیر از تلاش های سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی برای پایدار شدن یک درصد مالیات بر ارزش افزوده برای حوزه سلامت، گفت: از سال گذشته این ردیف بودجه به شکل مناسب تری تامین شده و مشکلات حوزه بهداشت به ویزه در شهرهای کمتر از 20 هزار نفر و روستاها تا حد زیادی برطرف شده و برنامه سلامت خانواده در این مناطق اجرایی شده و امیدواریم با تامین پایدار سایر منابع به ویژه در درصد خالص هدفمندی یارانه و منابع دارویار، مشکلات حوزه سلامت کاهش یابد.

همکاری ایران و سازمان جهانی بهداشت برای دیده بانی نظام سلامت
وی با اشاره به همکاری وزارت بهداشت با سازمان جهانی بهداشت با موضوع دیده بانی نظام سلامت، یادآور شد: مشکل تامین منابع انسانی و انتقال کارکنان نظام سلامت بین کشورها، دغدغه اکثر کشورهاست و در اجلاس فروردین ماه سازمان جهانی بهداشت و اجلاس منطقه مدیترانه شرقی این سازمان، یکی از موضوعاتی که دستورالعمل برای آن تهیه می شود، دیده بانی نظام سلامت است که توسط همکاران ما به عنوان الگویی برای سایر کشور در حال تهیه است.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در ابتدای کار دولت مردمی در استان تهران حدود 9 هزار و 632 تخت بیمارستانی در حال ساخت بود، گفت: در این مدت بیش از سه هزار تخت بیمارستانی در بیمارستان های حضرت مهدی(عج)، غدیر، حکیم 2 و الغدیر استان تهران راه اندازی شد و در آینده نزدیک بیمارستان شهریار، اسلامشهر، ورامین و پاکدشت و شریعتی 2 با 920 تخت و 75 درصد پیشرفت فیزیکی پس از تکمیل، افتتاح می شوند.

سهم بیکاری در نظام سلامت بسیار پایین است
دکتر رحیمی در خصوص برخی ادعاها مبنی بر کنار گذاشتن تعداد زیادی از پرستاران بعد از همه گیری کرونا، گفت: اعتقاد داریم به دلیل ادغام آموزش پزشکی در نظام سلامت و پاسخگویی به نیازها، سهم بیکاری در نظام سلامت، بسیار پایین است. در ایام کرونا به خاطر شرایط خاص، مجوزهایی برای تمدید طرح همکاران ما صادر شد و شاید انگشت شمار افرادی بودند که حاضر شدند طرح شان را تمدید نکنند.

وی افزود: در دوران کرونا کمتر کسی جرات داشت پایش را در مراکز بهداشتی و درمانی بگذارد و 350 شهید مدافع سلامت در این مسیر، جان خودشان را تقدیم کردند و تعدادی از خانواده های نیروهای بهداشتی و درمانی به دلیل شرایط کاری فرزندشان بر اثر ابتلا به کرونا، جان خود را از دست دادند. در وزارت بهداشت دیدگاه بر این است که همکارانی که در دوران کرونا حضور و فعالیت داشتند باید به هر شکل، ادامه مسیر دهند. بخشی از این نیروها با قانون جامع ایثارگری تبدیل وضعیت شدند و بخشی نیز که بدون سهمیه هستند در آزمون استخدامی پیش رو تبدیل وضعیت می شوند و عددی که از بیکاری نیروهای بهداشتی و درمانی ارائه می شود، نادرست است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت تاکید کرد: خدمات نظام سلامت تعرفه های منطقی ندارند و منطقی نبودن تعرفه ها در پرداختی بخش های دولتی نسبت به خصوصی و خیریه و حتی در مقایسه با سایر کشورها، ملموس است. تورم نظام سلامت در همه کشورها از تورم عمومی جامعه بالاتر است و میزان انباشت بدهی ها هم به همین دلیل، همواره بالاتر است.

دکتر رحیمی ادامه داد: با دستور وزیر بهداشت، پرداخت های پرسنلی در اولویت کار قرار گرفته است؛ بگونه ای که عمق بدهی های کارانه در ابتدای دولت از 18 تا 24 ماه بود که به کمتر از  ماه رسیده هرچند که باید این تاخیرها جبران شود تا عمق بدهی های کارانه پرسنلی، کاهش یابد.

ابلاغ دستورالعمل جدید اصلاح اشکالات تعرفه پرستاری به زودی
وی با بیان اینکه تعرفه خدمات پرستاری در دولت مردمی پس از 15 سال اجرایی شد، گفت: پرداخت هایی برای این تعرفه انجام شد و امسال با استفاده از ظرفیت بندی تبصره 17 بودجه برای پرداخت سرانه پرستاری توسط بیمه ها همانند سایر تعرفه ها، از ابتدای سال، تعرفه خدمات پرستاری از طریق بیمارستانها ثبت و به سازمان های بیمه گر جهت پرداخت، ارسال می شود و شرط ما این است که دریافتی پرستاری با اجرای این قانون، نسبت به قبل بالاتر باشد و در روزهای آینده، دستورالعمل جدیدی از سوی وزیر بهداشت برای اصلاح اشکالات تعرفه خدمات پرستاری ابلاغ می شود.


هزینه ساخت و تجهیز یک تخت بیمارستانی 5 میلیارد تومان است
معاون وزیر بهداشت هزینه ساخت و تجهیز یک تخت بیمارستانی را حدود 5 میلیارد تومان دانست و گفت: برای راه اندازی یک بیمارستان 100 تختخوابی، حدود 500 میلیارد تومان برای ساخت و تجهیز هزینه می شود. سیاست دولت مردمی اتمام پروژه های نیمه تمام است و وزارت بهداشت یکی از دستگاه هایی است که بیشترین تعداد پروژه نیمه تمام را دارد و بخشی از منابع پروژه های تکمیل شده از محل سفرهای استانی رییس جمهور، بخشی از منابع یک درصد مالیات بر ارزش افزوده، بخشی از منابع اختصاصی و بخش دیگر نیز از محل بودجه سنواتی و ترکیبی، تامین شده است.


دکتر رحیمی تصریح کرد: مقام معظم رهبری در ابتدای سال جاری در حرم مطهر رضوی فرمودند با وجود همه محدودیت ها و تحریم ها، اقدامات ارزشمندی در سال 1401 انجام شده و توسعه زیرساخت های نظام سلامت و مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستان سازی را به عنوان نقطه عطف و عملکرد مثبت دولت دانستند که برای ما بزرگترین تقدیر و دیده شدن بود.


بهسازی تاسیسات زیربنایی 500 بیمارستان در سال جاری برای اولین بار در کشور
وی با بیان اینکه 60 هزار تخت بیمارستانی در کشور در حال ساخت است، گفت: بخشی از این تخت ها، بیمارستان های جایگزین هستند. امسال برای اولین بار بهسازی تاسیسات بیمارستانها با تخصیص منابع در بودجه در کشور انجام می شود و با همکاری سازمان برنامه و بودجه، امسال تاسیسات زیربنایی 500 بیمارستان کشور بهسازی می شوند و تفاهم نامه این کار با عنوان 5050 می شناسیم چون نصف منابع مورد نیاز توسط وزارت بهداشت و نصف دیگر توسط دانشگاه های علوم پزشکی تامین می شود.


معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با بیان اینکه در سالهای گذشته با گذاشتن سقف و پلکان برای پرداخت های پرسنلی در حق جامعه پزشکی و مردم ظلم شده بود، گفت: در مناطق محروم برای پزشکان سقف عملکرد تعیین کرده بودند که پس از رسیدن به سقف، اجازه کار کردن نداشت و مردم باید برای دریافت خدمات، هزینه های بیشتری متحمل می شدند.

در وزارت بهداشت حقوق نجومی نداریم
دکتر رحیمی ادامه داد: امسال خوشبختانه در بودجه سالانه و همچنین با دستور وزیر بهداشت، سقف پرداختی کارانه حذف شد که البته ممکن است با حقوق های نجومی، اشتباه گرفته شود چون در به هیچ عنوان در وزارت بهداشت، حقوق نجومی نداریم و همه پرداختی ها ذیل تبصره 19 و تبصره 12 بودجه سنواتی است و کارانه پزشکی طبق قانون از سقف مستثنی است که در سنوات قبل سقف و پلکان برای آن در نظر گرفته بودند و با هماهنگی با شورای حقوق و دستمزد و دستور دکتر عین اللهی، سقف کارانه برداشته شد و پزشکان به میزان عملکرد، دریافتی خواهند داشت که سطح ارائه خدمات افزایش می یابد.


وی پرداختی به پزشکان را بر مبنای عملکرد آنها دانست و گفت: بسته به عملکرد پزشکان به ویژه در مناطق محروم و کارکرد، دریافتی آنها متفاوت است. وقتی یک متخصص جوان به عنوان تک تخصص یک منطقه محروم یا مرزی می رود، 30 شب آنکال است و همه بیماران آن منطقه را پوشش می دهد که در این صورت، دریافتی آنها به عملکردشان وابسته است و سقفی برای پرداختی وجود ندارد.


وزارت بهداشت هیچ ثمر و خیری از منابع جوانی جمعیت ندیده است
معاون وزیر بهداشت با اشاره به انجام همه تکالیف وزارت بهداشت در قانون جوانی جمعیت، گفت: وزارت بهداشت به عنوان دستگاه برتر مورد تقدیر قرار گرفت؛ چراکه احساس تکلیف شرعی و قانونی می کنیم. به عنوان فردی که مسئولیت مالی وزارت بهداشت را بر عهده دارد باید بگویم هیچ ثمری از منابع قانون جوانی جمعیت ندیدیم اما خدمات را از سایر منابع تامین کرده و انجام می دهیم. عدد تخصیص یافته در این قانون به وزارت بهداشت، بسیار ناچیز است و منابع لازم به این وزارتخانه، تخصیص داده نشده است.


متوسط عمر پروژه های درمانی در کشور 8 تا 10 سال است
مهندس امیر ساکی، مدیرکل دفتر منابع توسعه فیزیکی و امور عمرانی وزارت بهداشت نیز در این نشست با اشاره به هزینه 5 میلیارد تومانی برای ساخت و تجهیز یک تخت بیمارستانی، گفت: متوسط عمر پروژه های درمانی بین 8 تا 10 سال است البته برخی پروژه ها نیز عمر 20 ساله دارند که منابع مالی از سالهای قبل تاکنون برای آنها تامین می شود.


وی افزود: هر سال از سوی دولت و در بودجه حدود 20 هزار میلیارد تومان برای پروژه های بیمارستانی از ردیف های مختلف تامین می شود که شامل ماده 37، یک درصد مالیات بر ارزش افزوده و مصوبات سفرهای استانی رییس جمهور است و خوشبختانه مشارکت خیرین و بخش خصوصی در توسعه زیرساخت های حوزه سلامت هم عدد قابل توجهی است.


مهندس ساکی خاطرنشان کرد: با احتساب ارزش روز ساخت هر تخت بیمارستانی می توان گفت که در دولت مردمی برای راه اندازی 15 هزار تخت بیمارستانی جدید در کشور، حدود 75 هزار میلیارد تومان در این حوزه هزینه شده است که بخش عمده ای از این تامین منابع مربوط به دو سه سال اخیر بوده است.

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 88630
حمید تهرانی
خبرنگار

حمید تهرانی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب