جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/04/31
  • - تعداد بازدید: 450
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

راهکارهای بهبود حالات روحی از دیدگاه طب ایرانی

وضعیت روحی و روانی بر تمام ابعاد زندگی افراد تاثیر می گذارد، اما تاثیرگذاری عوامل روحی روانی بر بدن سریع تر اتفاق می افتد، به عنوان مثال با ایجاد ترس ناگهانی ممکن است انسان دچار رنگ پریدگی شود. در صورتی که هیچ غذا یا دارو یا آب و هوایی به این سرعت بر بدن تاثیر نمی گذارد. بروز هر کدام از این حالات عاطفی در حالت تعادل خود در طول زندگی هر فردی قابل انتظار است، اما وقتی از حالت تعادل خارج شده و بیش از حد بروز کند، اثرات مخرب و زیانباری بر جسم به همراه دارد.

برای حفظ آرامش و دور کردن تنش ها و هیجان های روحی، رعایت توصیه های زیر مفید است:

  1. دل ها با یاد خداوند آرام می گیرد.
  2. رابطه معنوی خود را با خداوند به وسیله تقویت قوای درون با انواع روش های مراقبه، عبادت و مناجات تقویت کرده و در مشکلات و سختی ها به او توکل کنید.
  3. عواطف و هیجان های خود را سرکوب نکنید و آنها را با نزدیکان و دوستان شفیق خود در میان بگذارید.
  4. به موقع بخندید و به موقع گریه کنید، از گریه کردن شرم نداشته باشید و آن را سرکوب نکنید؛ زیرا گریه باعث تخلیه بخشی از مواد نامناسب بدن می شود.
  5. تماشای تلویزیون، به ویژه فیلم های خشن و پر هیجان را محدود کنید.
  6. قسمتی از وقت خود را به کارهای مورد علاقه خود مانند مطالعه گوش دادن به قصه های رادیو، صوت زیبای قرآن و موسیقی های آرام بخش اختصاص دهید.
  7. زمان کاری خود را طوری تنظیم کنید که وقت کافی برای استراحت، تفریح، همنشینی با اعضای خانواده و بازی با فرزندان خود داشته باشید.
  8. از استفاده بیش از حد از تلفن همراه و وقت گذرانی در دنیای مجازی بپرهیزید.
  9. در طول هفته ساعاتی را به گشت و گذار در طبیعت بگذرانید، در هوای پاکیزه و در حالت نیمه دراز کشیده، نفس عمیق بکشید و ریه های خود را از هوای تمیز پر کنید. به مدت ۵ ثانیه نفس خود را حبس کرده و سپس آرام آرام در حدود ۱۰ ثانیه هوا را بیرون دهید و این دستور را ۱۰ بار تکرار کنید.
  10. در حد توان خود به دیگران کمک کنید، احساس رضایتی که از این کار نصیب فرد می شود، بسیاری از تنش های روحی را کاهش می دهد.
  11. توانایی های خود را بشناسید و خودتان را با کسی مقایسه نکنید.
  12. روی افکار منفی تمرکز نکنید و به جای آن به دنبال راهکارهایی باشید که با امکانات هر چند محدودی که در دسترس دارید،کارهای مورد علاقه تان را انجام دهید.
  13. عشق و امید را در زندگی مشترک خود زنده نگه دارید و از ابراز علاقه به همسرتان دریغ نکنید.
  14. لیستی از مواهبی که خداوند در اختیارتان قرار داده تهیه کنید و هر روز پروردگار را به خاطر داشتن آنها شکر کنید.
  15. از حسادت، خیانت، دروغگویی و سایر صفات ناپسند انسانی دوری کنید؛ چرا که این صفات ناخودآگاه روح را تیره کرده و فرد را به سوی غم و افسردگی سوق می دهد.

«زهرا انصاری»، کارشناس طب سنتی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 105519
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

تنظیمات قالب