جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/08/01
  • - تعداد بازدید: 159
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دومین کارگاه «آشنایی با مبانی طب ایرانی در نظام سلامت»، ویژه پزشکان خانواده شهری برگزار شد

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در دومین کارگاه «آشنایی با مبانی طب سنتی در نظام سلامت» که برای پزشکان خانواده شهری برگزار شد، تغییر سبک زندگی به سمت تغذیه سالم، فعالیت بدنی منظم و کاهش استرس را از مهمترین راهکارهای ارتقا سلامت جامعه و کاهش بیماری های غیر واگیر دانست.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «محمدرضا کریمی» افزایش چشمگیر بیماری‌های غیر واگیر مانند بیماری‌های قلبی، دیابت و سرطان را ناشی از تغییرات سبک زندگی دانست و افزود: برای مقابله با این چالش، تغییر سبک زندگی به سمت تغذیه سالم، فعالیت بدنی منظم و کاهش استرس ضروری است.

او بر لزوم افزایش سطح سواد سلامت مردم تاکید کرد و ادامه داد: ارتقای سلامت و کاهش بار بیماری ها با افزایش سطح سواد سلامت و تغییر در رفتار و شیوه زندگی میسر است.

دکتر کریمی با بیان اینکه طب سنتی سلامت محور بوده و اغلب آموزه‌های آن مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است، افزود: با توجه به ریشه‌دار بودن این آموزه‌ها در فرهنگ و باورهای مردم، قابلیت پذیرش بیشتری داشته و دسترسی به خدمات آن نیز برای مردم آسان، در دسترس و ارزان است.

عضو هیات علمی گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این باره گفت: طب ایرانی که مهمترین بخش آن اصول 6 گانه سلامتی و تکیه بر سبک زندگی سالم و پیشگیری از بیماری ها است در فرهنگ و تمدن ایرانی ریشه دوانیده و بسیاری از مردم عزیز ایران اقبال گسترده ای به این طب دارند.

دکتر «محمدمهدی پرویزی» ادامه داد: مطالعات مختلف در ایران در سال های اخیر نشان داده اند که همگام با نگاه دانشگاهی و علمی به طب ایرانی، میزان تمایل به استفاده از توصیه های طب ایرانی در بین عموم مردم روندی افزایشی داشته و شماری از پزشکان و مراقبین سلامت نیز از این توصیه ها به بیماران و مراجعین خود استفاده می کنند.

او با اشاره به اینکه استفاده ناصحیح و غیر علمی و قرار گرفتن در مسیر افراط و تفریط در استفاده از این توصیه ها می تواند برای بیمار همراه با عوارض جانبی باشد، بیان داشت: فراگرفتن مبانی، اصول پیشگیری از بیماری ها و درمان های قابل قبول طب ایرانی و احتیاطات مربوط به آنها با رویکرد علمی و مبتنی بر شواهد برای تمامی کارکنان بهداشت و درمان، به ویژه پزشکان عمومی و پزشکان خانواده که خط مقدم سلامت جامعه به شمار می روند ضروری و ارزشمند است.

دومین کارگاه آموزشی طب سنتی برای پزشکان خانواده شهری، با همکاری گروه آموزشی طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و انجمن طب سنتی ایرانی شعبه شیراز و به همت مدیریت جوانی جمعیت، سلامت خانواده و جمعیت و مدیریت شبکه و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، برگزار شد.

دکتر «یاسمن وزانی»، دکتر«محمدابراهیم زحلی نژاد»، دکتر «سید مرتضی امامی» و دکتر «امیرمحمد جلادت» اساتید هیات علمی گروه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از دیگر سخنرانان این کارگاه آموزشی یکروزه بودند.

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 111333
کلیدواژه
حمید تهرانی
خبرنگار

حمید تهرانی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب