جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/06/29
  • - تعداد بازدید: 232
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
یادداشت؛

در پاسداشت 20 سال همراهی خیرین

  استواری تفکر نیک، ریشه در تار و پود تاریخ و فرهنگ مردمان این سر‌زمین دارد که در برهه‌های زمانی مختلف، در قالب فعالیت های خیرخواهانه متبلور می‌شود.

گاهی برای علم و ادب و آموزش گام‌های ماندگاری برداشته ‌شده و گاهی نیز برای ایجاد سرپناه نیازمندان، فراهم آوردن معاش و گرداندن چرخ معیشت نیازمندان، تفکرات بی‌بدیلی در قالب نیات خیرخواهانه شکل ‌گرفته است. در همین مسیر نیز بسیارند نیک اندیشانی که برای سلامت و درمان همنوعان خود منتظر نمانده و آستین همت را بالا زده‌اند تا گره ای از کار خلق باز کنند.

مردم ما با نیکنامانی همچون نمازی، خلیلی و پوستچی آشنا هستند و همگان، همواره اقدام چنین بزرگانی را مورد تکریم قرار می‌دهند و جامعه نتایج چنین اقداماتی را به عینه لمس می‌کند...

بی شک نگاه عمیق خیرین به چالش های پیش روی عرصه سلامت در استان پهناور فارس با الهام از پیشینه تاریخی بزرگانی همچون مرحوم نمازی در ارتقای سطح سلامت جامعه بسیار تاثیر گذار بوده است.

اشراف نداشتن خیرین به نیازهای عرصه سلامت در راستای فعالیت‌های آنان و نبود مرکزی برای نیازسنجی، تقویت و بسترسازی فعالیت ‌های خیرخواهانه حوزه سلامت از جمله عللی بود که بیست سال پیش، ایده تشکیل یک سازمان مردم نهاد را در ذهن‌ها ایجاد کرد و جمعی از فعالان و خیرین عرصه سلامت گرد یکدیگر جمع آمدند تا جوشش و حرکتی مبارک را رقم زنند و ایجاد تشکیلاتی برای ساماندهی فعالیت‌های خیرین عرصه سلامت در استان فارس را پیگیری نمایند.

با شکل گیری این ایده و بیست  سال حضور و همراهی سازماندهی شده خیرین در عرصه سلامت استان فارس، ضمن ایجاد «مجمع خیرین تامین سلامت فارس»؛ اقدامات و دستاوردهای شگرفی در زمینه های مختلف از جمله امور بهداشتی، درمانی، آموزشی و حمایتی به سرانجام رسید.

هم‌اکنون، «الگوی مجمع خیرین تامین سلامت فارس» به عنوان یک الگوی موفق در کل کشور مورد استقبال قرار گرفته و توسعه فرهنگ خیرخواهانه در حوزه سلامت به یک حرکت عظیم تبدیل شده است.

خیرین عرصه سلامت دراستان فارس در ابعاد مختلفی همچون حمایت، ساخت، تجهیز و تکمیل مراکز درمانی همواره فعال بوده اند.

بزرگترین گامی که خیرین در عرصه سلامت برداشتند رفع کمبود تخت های بیمارستانی بوده است؛ خیرین با مشارکت در افزودن ظرفیت بیش از سه هزار تخت در قالب  19 بیمارستان، کمبود تخت های بیمارستانی در استان را مرتفع ساختند.

از جمله این بیمارستان های خیرساز می توان به بیمارستان  قلب کوثر، آنکولوژی امیر، مادر و کودک غدیر، سوانح سوختگی حضرت امیرالمومنین(ع)، پیوند اعضای ابوعلی سینا، سرطان جنوب، حضرت رسول اعظم(ص)، بیمارستان محمد اسماعیل امتیاز، مرکز هاسپیس، مرکز قلب آباده و بیمارستان حضرت فاطمه الزهرا(س) کوار اشاره کرد که به همت خیرین احداث شده است.

علاوه بر فعالیت خیرین در ساخت و تکمیل بیمارستان ها، خیرین فارس در کارنامه خود احداث 108 پایگاه اورژانس شهری و بین جاده ای، احداث 20 اقامتگاه همراه بیمار در مراکز بیمارستانی، احداث بیش از 135 مرکز بهداشتی درمانی و درمانگاهی، پایگاه بهداشت و خانه بهداشت و اهدای بیش از 426 مورد ملک به منظور پشتوانه سازی عرصه سلامت، اهدای بیش از هزار مورد تجهیزات پزشکی و غیر پزشکی برای مراکز بهداشتی درمانی، ایجاد صندوق حمایت از بیماران با کمک به بیش از پنج هزار بیمار به ارزش حدودی 100 میلیارد تومان، تاسیس صندوق حمایت از دانشجویان با مشارکت اساتید، پزشکان و خیرین با اهدای وام به  600 دانشجو و دستیار پزشکی را در کارنامه خود دارند که از جمله کارهای سازماندهی شده در مجمع خیرین تامین سلامت استان فارس است.

شناسایی و اولویت بندی دو هزار نیاز عرصه سلامت در استان و معرفی به خیرین، تاسیس شورای شهرستانی خیرین سلامت در 30 شهرستان فارس با هدف ساماندهی و تقویت اقدامات خیرین سلامت، ایجاد کمیته های فنی – مهندسی، حقوقی و فرهنگی برای حمایت های تخصصی از اقدامات خیرین، ایجاد هماهنگی بین بخشی و اداری برای رفع موانع و تسهیل در اقدامات خیریه، از جمله کارهای کارشناسی تخصصی این مجمع است.

شناسایی و تقدیر از خیرین و تلاشگران در حوزه سلامت از جمله کارهایست که در راستای تکریم و نکوداشت خیرین عرصه سلامت با برنامه ریزی گسترده در قالب اجلاس خیرین سلامت استان فارس به صورت متناوب برگزار می گردد.

طی بیست سال فعالیت و همراهی منسجم خیرین در قالب مجمع خیرین تامین سلامت استان فارس و رفع بسیاری از نیازهای عمرانی حوزه سلامت استان، هم اکنون کارشناسان این مجمع با نگاهی دقیق تر، خیرین را برای بازسازی و به روز رسانی تجهیزات مراکز درمانی  راهنمایی می کنند.

در این خصوص امسال با توجه به نیازسنجی های هدفمند انجام شده و تعامل با دانشگاه علوم پزشکی و اورژانس استان فارس، سه موضوع در راس برنامه ریزی های این مجمع قرار دارد که شامل توجه خیرین به امور پیشگیرانه و بهداشتی؛ اتمام پروژه های نیمه تمام حوزه سلامت؛ تامین خودروهای آمبولانس موردنیاز اورژانس و مراکز درمانی است.

شایان ذکر است امور پیشگیرانه و بهداشتی همواره از سوی خیرین حمایت شده و حدود دو سال است که خیرین عهده دار اتمام پروژه های نیمه تمام بهداشتی درمانی در سطح استان شده اند. همچنین با توجه به  تصویب قانون معافیت عوارض دولت برای واردات آمبولانس توسط خیرین و فرسودگی ناوگان آمبولانس فارس و نیاز موجود مراکز درمانی به آمبولانس ، لزوم مشارکت خیرین برای خرید این خودرو بیشتر مشهود است و مجمع خیرین باتوجه به نیازسنجی های انجام شده، آماده راهنمایی خیرین برای خریداری آمبولانس برای مراکز درمانی و اورژانس است. همچنین در راستای ماندگار ماندن کار و نیت خیرین، تمامی خودروهای آمبولانس اهدایی از طرف خیرین به نام ایشان نامگذاری می شود تا این فرهنگ نیک در بین مردم اشاعه یابد.

مجمع خیرین تامین سلامت فارس

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 88928
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب