رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز:
ثمربخشی تلاش اساتید دانشگاه، در کاهش بار بیماری های متابولیک ارثی در فارس
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در جمع اساتید تیم بالینی پیشگیری از بروز بیماری های متابولیک ارثی دانشگاه، ثمره تلاش های اساتید دانشگاه را کاهش بار بیماری های متابولیک ارثی در استان دانست.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «سید وحید حسینی» در نشستی که صبح امروز با حضور معاون آموزشی، مدیران ارشد و اساتید تیم بالینی پیشگیری از بروز بیماری های متابولیک ارثی دانشگاه برگزار شد، از فعالیت 56 مرکز غربالگری متابولیک ارثی زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در استان فارس خبر داد و افزود: پوشش غربالگری بهنگام نوزادان سه تا پنج روزه شامل غربالگری، تشخیص و درمان بیماران متابولیک ارثی از سال 1397 تا کنون در این مراکز در حال انجام است و ارائه مشاوره ژنتیک به خانواده هایی که بیمار متابولیک در خانواده آنان وجود دارد نیز انجام می شود.
او با اشاره به اینکه غربالگری متابولیک ارثی در کشور تنها در 19 دانشگاه انجام می شود، اعلام کرد: از سال 1397 تا کنون، 934 بیمار متابولیک ارثی تشخیص داده شده و در حال درمان و دریافت خدمات تخصصی درمانی هستند.
مسوول ارشد حوزه سلامت فارس با اشاره به پیشینه علمی، عملیاتی و کاربردی که در حوزه سلامت شیراز نهادینه شده است، بهره مندی از دانش فنی و هویت علمی در دانشگاه را از سرمایه های اصلی مجموعه سلامت فارس برشمرد و گفت: توجه به پیشرفت توامان علم و عمل در شیراز به اثبات رسیده و مکتب علمی شیراز موجب افتخار کشور است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به انجام برنامه های غربالگری بدو تولد، تجهیزات پیشرفته و دانش فنی اساتید دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حوزه بیماری های متابولیک ارثی عنوان کرد: تلاش اساتید دانشگاه موجب کاهش بار بیماریهای غیر واگیر به ویژه بیماری متابولیک ارثی در فارس شده است.
او با تاکید بر تلاش اساتید در تامین سلامت جامعه به ویژه در راستای پیشگیری و درمان بیماریهای غیر واگیر، از تیم بالینی پیشگیری از بروز بیماری های متابولیک ارثی دانشگاه برای تلاش در این حوزه به عنوان مجموعه ای پیشرو در کشور قدردانی کرد.
دکتر «عباس رضائیان زاده» معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست با قدردانی از اساتید تیم بالینی پیشگیری از بروز بیماری های متابولیک ارثی دانشگاه به پاس ارائه خدمات تخصصی در این زمینه؛ پیرامون اقدامات انجام شده و چالش های این حوزه، مطالبی عنوان کرد.
دکتر «فریبا مرادی» رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه نیز در این نشست، پیگیری ساخت کلینیک متابولیک از سوی خیرین تامین سلامت فارس در درمانگاه پروین دالکی شیراز، غربالگری متابولیک ارثی نوزادان متولد شده در استان های همجوار، پیگیری اجرای بسته حمایتی بیماران متابولیک ارثی با هماهنگی بیمه استان و هماهنگی با بهزیستی و کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) برای تامین هزینه آزمایش های ژنتیک و اقامت بیماران را از برنامه های پیشرو در این گروه معرفی کرد.
تحلیل نتایج غربالگری بیماری های متابولیک ارثی نوزادان دانشگاه علوم پزشکی شیراز از فروردین سال ۱۳۹۸ تا شهریور ۱۴۰۰ با حضور دکتر «حسین مروج» متخصص غدد و متابولیسم کودکان و عضو تیم بالینی پیشگیری از بروز بیماری های متابولیک ارثی در فارس، دیگر بخش این نشست بود.
همچنین اساتید تیم بالینی پیشگیری از بروز بیماری های متابولیک ارثی دانشگاه نیز در این نشست، گزارشی از اقدامات انجام شده، نیازها و دغدغه های خود در این حوزه را ارایه کردند.
این نشست صبح امروز شنبه، سی ام اردیبهشت 1402 در دفتر ریاست دانشگاه و با حضور معاون آموزشی دانشگاه، مدیران ارشد دانشگاه و اساتید تیم بالینی پیشگیری از بروز بیماری های متابولیک ارثی دانشگاه برگزار شد.
پایان خبر
نظر دهید