جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/04/06
  • - تعداد بازدید: 193
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در کارگاه آموزشی سلامت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان شد؛

توجه به سلامت دهان و دندان، از اثر بخش ترین مداخلات بهداشتی است

به همت واحد سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، کارگاه آموزشی در راستای ارتقاء سطح آگاهی و توانمندسازی کارشناسان سلامت دهان و دندان شهرستان های تابعه دانشگاه، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، معاون فنی معاونت بهداشت در این کارگاه آموزشی ضمن تاکید بر اهمیت سلامت دهان و دندان در سلامت عمومی بدن، گفت: توجه و رعایت بهداشت دهان و دندان نه تنها در سلامت دندان ها، حفظ زیبایی چهره و لبخند، تلفظ صحیح کلمات و کمک به سلامت روحی و روانی، بلکه در سلامت سایر اعضای بدن نیز نقش موثری دارد.

دکتر «محمدرضا کریمی» با بیان اینکه یکی از ارتباطات شناخته‌ شده بین بیماری‌ های دهان و دندان و بیماری‌ های سیستمیک، ارتباط با بیماری ‌های قلبی عروقی است، افزود: التهاب لثه و عفونت ‌های دهانی می‌تواند با افزایش التهاب سیستمیک و تولید مواد التهابی مانند سیتوکین‌ ها و پروستاگلاندین‌ ها، خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی عروقی را افزایش دهد.

او گفت: دهان و دندان نخستین عضو دستگاه گوارش است و اگر دندان فردی خراب باشد، کار جویدن مواد غذایی و به‌ دنبال آن هضم و جذب غذا با مشکل روبه‌رو می‌شود.

دکتر کریمی بیان داشت: افرادی که دندان‌های خرابی دارند، به‌ ناچار در طولانی‌مدت به مصرف غذاهای نرم و فاقد فیبر روی می‌آورند و همین موضوع نیز سبب بر هم خوردن متابولیسم بدن و حتی مواد غذایی و آنزیم‌های مورد نیاز معده و دستگاه گوارش می‌شود و درنتیجه کارایی معده را تضعیف می‌ کند.

او سلامت دهان و دندان را یکی از اثر بخش ترین مداخلات بهداشتی دانست و تاکید کرد: اقدامات زیادی وجود دارد که با آموزش این اقدامات به مردم می‌توان به حفظ سلامت دندان‌ آن ها کمک کرد، زیرا حفظ سلامت دندان‌ها و لثه‌ها، تعهدی در همه عمر فرد است.

ارایه رایگان خدمات سلامت دهان و دندان در مناطق روستایی برای کودکان ۶تا ۱۴ ساله و مادران باردار و شیرده

این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین موضوعات درارائه خدمات عادلانه سلامت، دسترسی آسان مردم به خدمات بهداشتی و درمانی است، گفت: خدمات سلامت دهان و دندان در مناطق روستایی برای کودکان ۶تا ۱۴ ساله و مادران باردار و شیرده به صورت رایگان است و برای همین گروه ها در مناطق شهری با تعرفه دولتی محسوب می شود.

معاون فنی معاونت بهداشت ادامه داد: انجام مراقبت ‌های بهداشت دهان و دندان در کاهش خطر ابتلا به بیماری ‌های سیستمیک مرتبط با بیماری‌ های دهان و دندان تاثیر به سزایی دارد.

او در پایان گفت: مسواک زدن منظم، استفاده از نخ دندان، استفاده از دهانشویه مناسب، دریافت معاینه های دوره‌ای دندانپزشکی، استفاده از وارنیش فلوراید در کودکان، درمان به موقع بیماری ‌های دهانی، رعایت اصول تغذیه سالم و پرهیز از مصرف دخانیات در حفظ سلامت دهان و دندان و همچنین سلامت عمومی بدن موثر است.

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 104392
حمید تهرانی
خبرنگار

حمید تهرانی

تنظیمات قالب