جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/07/22
  • - تعداد بازدید: 72
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون بهداشت دانشگاه همزمان با روز جهانی کاهش خطر بلایا عنوان کرد:

توانمند سازی نسل آینده، ابزاری قدرتمند در برابر بلایا و حوادث

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با انتشار پیامی، ضمن گرامیداشت روز جهانی «کاهش خطر بلایا»، نقش نظام سلامت در بلایا را نقشی غیرقابل انکار و حیاتی دانست.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در متن پیام دکتر «عباس رضاییان زاده» آمده است:

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 2009 میلادی تصمیم گرفت 13 اکتبر مصادف با 22 مهر را به عنوان «روز کاهش اثرات بلایا» نامگذاری نماید و این روز را به عنوان راهی برای ترویج یک فرهنگ جهانی برای کاهش و پیشگیری خطرات ناشی از حوادث و بلایا و ایجاد آمادگی بنا نهاد.

در این روز تقویت آمادگی مواجهه مردم و جوامع در سرتاسر جهان در مقابل حوادث و بلایا مورد تأکید قرار می گیرد و همچنین در خصوص اهمیت پیامدها و مخاطرات نوظهور در آینده اطلاع رسانی می شود.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد (UN) جهت بزرگداشت روز جهانی پیشگیری از حوادث و بلایا در سال 2024 شعار «توانمندسازی نسل آینده برای فردایی تاب آور» را برگزیده است.

این شعار به ما یادآور می‌شود که توانمندسازی نسل آینده، یک سرمایه‌گذاری بلندمدت است که منجر به ایجاد جامعه‌ای بهتر و پایدارتر خواهد شد.

کشور ایران دارای مساحتی برابر با یک میلیون و 648 هزار کیلومتر مربع است که 60 درصد آن را کوه ها و بقیه را بیابان و زمین های خشک تشکیل می دهد. مرکز کشور ایران فلات بزرگی است که بین دو رشته کوه البرز در شمال و زاگرس در غرب قرار می گیرد که موجب شده آب و هوای کشور عمدتاً خشک و نیمه خشک باشد.

خصوصیات و شرایط جغرافیایی، توپوگرافیک، و اقلیمی جمهوری اسلامی ایران، کشور عزیزمان را در معرض انواع بلایای ناشی از مخاطرات طبیعی قرار داده است.

از میان مخاطرات طبیعی زلزله، سیل، خشکسالی، رانش زمین و طوفان ها در صدر مخاطراتی هستند که کشور با آنها دست به گریبان است. مرگ ناشی از مخاطرات طبیعی به طور متوسط سالانه حدود 3 تا 4  هزار نفر تخمین زده می شود که عمده آن مربوط به وقوع زلزله در نواحی با مقاومت سازه ای ضعیف می باشد.

 همچنین با توجه به اینکه سهم قابل توجهی از موارد منجر به مرگ و مصدومیت مربوط به حوادث ترافیکی در سطح جاده های کشور می باشد، با انجام مداخلات و برنامه ریزی های راهبردی مبتنی بر نهادینه سازی و اجرای «برنامه جامعه ایمن» می توان برای پیشگیری از وقوع حوادث ترافیکی و غیر ترافیکی در راستای حفظ ایمنی و سلامت مردم عزیز کشورمان اقدامات مطلوبی را به عمل آورد.

 

دکتر عباس رضاییان زاده

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 110348
کلیدواژه
حمید تهرانی
خبرنگار

حمید تهرانی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب